Защо ми се пресича крем карамела

  • 18 462
  • 58
# 15
Никога не ми се е пресичал досега .......

Разбивам яйцата със захарта,докато се стопи,доливам млякото,слагам ванилийки.Карамелизирам захар в чашките или ако ..

И аз по същия начин.Но всичко ми е от хладилника, проблем не съм имала . Даже вчера приключихме дозата  Blush Слагам 3,25 % прясно мляко и по-бързо става ..И хладка да е и студена водата зна4ение няма кой знае какво, важно е да не завира, макар и леко. 3-2 ч много е.., моя става на първия час  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
печеш го прекалено дълго. никога не позволявай водата да заври. яйцата трябва да са със стайна температура, а млякото да е леко затоплено. аз наливам студена вода за водната баня и пека около час мах на 150 градуса/но това зависи от количеството на крема, количеството на водата за водната баня, а сигурно и от печката/.
още нещо: след като готов крема извади формичките от тавата за да спре термичната обработка.
Виж целия пост
# 17
Мисля, че парцалчета могат да се получат от проблем с млякото.От завирането на водата се получават шупли, но в никакъв случай и парцали, че и да не може да се отдели крема от формичката.
Пробвай да кипваш млякото предварително и го остави да изстине.Ако има проблем, още тогава ще се пресече Peace.
Виж целия пост
# 18
Сместа за крем-карамела трябва да е топла. Яйцата значи не от хладилника, млякото затоплено.
Пече се на водна баня и  слаба фурна доста време, около час.
така направих и аз и стана,само карамел не можах да направя #Cussing out
Виж целия пост
# 19
пресича се от заврялата вода ,слага се студена вода и ако трябва доливаш,за да не заври.на 150 градуса става за 40 минути на 100градуса става за час.не е нужно да се пече повече от това.важно е че ако се прави с домашно мляко на литър мляко се слагат 6 яйца,а на купеното 8 яйца.продуктите и от хладилника да ги извадиш не е голям проблем.следвай правилото водата да не завира и крема ще ти е гладък вътре.спазвай и времето за печене.
Виж целия пост
# 20
какви са тези 2-3 часа бе мацко-ти ток плащаш ли!!Слушай момичетата-прави са!! Hug
Виж целия пост
# 21
аз лично разбърквам яйцата и захарта с ванилията, след това добавям затопленото мляко, като през това време във фурната карамелизирам захар във купичките. наливам от сместа в кофичикте, студена вода в тавичката и печа без водата да завира. така крем карамела не се пресича никога. Peace
tinoninotananino е права за времето на печене и градусите. забелязала съм, че при мен от значение е и млякото, н важното е да не се изложим пред чжденците  Mr. Green
Виж целия пост
# 22
Явно е от водата.Следващия път ще я следя.Никога не съм го знае това за водата,добре че сте вие  bouquet  bouquet  bouquet.Иначе ще има да си се чудя Crazy.При следващия опит ще го следя и ще пиша как е!
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 23
пресича се от заврялата вода ,слага се студена вода и ако трябва доливаш,за да не заври.на 150 градуса става за 40 минути на 100градуса става за час.не е нужно да се пече повече от това.важно е че ако се прави с домашно мляко на литър мляко се слагат 6 яйца,а на купеното 8 яйца.продуктите и от хладилника да ги извадиш не е голям проблем.следвай правилото водата да не завира и крема ще ти е гладък вътре.спазвай и времето за печене.


не става ли много яйчно с толкова много яйца Sick.и на купешко,и на домашно мляко  слагам 4-ри и 3 ванилии Peace.
Виж целия пост
# 24
Аз слагам 7 яйца и не става яйчно!
Виж целия пост
# 25
Аз преди слагах 7/8 и си ми харесваше,обаче мъжът ми все мрънка, че ставал много твърд и сега слагам 5/6.Преди няколко дни правих крем-карамел с кроасани,там където се виждаше крема беше гладък.Наблюдавах да не кипне водата.
Виж целия пост
# 26
Аз го правя по тази рецепта:

1 водна чаша захар
6 яйца
1-2 ванилии
1 литър прясно мляко
захар за карамелизиране


-Карамелизирам захарта в купичките

Яйцата и захарта разбивам с миксер докато сместа започне леко да побелява - около 5 мин.
Добавям прясното мляко и ванилията като разбъркването пордължава докато се разтвори захарта
Така получената смес прецеждам и наливам върху изстиналите карамелизирани купички.
В дълбока тава - купичките, студена вода над средата на купичките и поставям тавата в СТУДЕНА
фурна.
Включвам фурната на 180 градуса - отгоре и отдолу.
Когато кремът започне леко да почервенява отгоре изключвам фурната и оставям кремът да
ИЗСТИНЕ С НЕЯ!!!

Виж целия пост
# 27
На мен пък винаги ми става, а обикновенно го правя със не повече от 5-6 яйца на литър мляко, и със 3 яйца пак ми е ставал. Но 3 часа му е много за печене,ама мноого, не съм засичала ,но за около  час и половина мах ми става .На водна баня разбира се, никога не следя дали ще ври водата или не, ориентирам се по кафявата коричка която хване отгоре.
Виж целия пост
# 28
Айде и аз - правя го с 1 л. прясно мляко, 1 ч.ч. /300 гр./ захар, 8 яйца, ванилия. Отделно карамелизирам захар за чашките. Единствено, внимавам никога да не ми завира водата в тавата, доливам студена вода, ако се наложи. Любим десерт в нашето семейство.
Виж целия пост
# 29
ПРОДУКТИТЕ ТРЯБВА ДА СА СЪС СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА,И МЛЯКОТО И ЯЙЦАТА.ВИНАГИ ТАКА ПРАВЯ И НИКОГА НЕ СЕ ПРЕСИЧА.УСПЕХ
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия