Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 74

  • 39 483
  • 368
# 345
Рая страшна е тортата. Я сега да те препитам по материала горната покривчица с lace mold/cutter ли я прави по ръба - как се работи с такова чудо аз още не съм ползвала моите? По борда на малките тортички с какво изрязва украсата - изчислена е перфектно апликацията БРАВО  smile3501 . С какво направи релефа по покритието на най-горния етаж (под покривчицата)? За цветята няма да коментирам - там си на светлинни години пред мен. Колко време ти отне покриването и декорирането на тази торта? Така де имам и други въпроси ама да не те отчайвам от момента на събуждането ти  Wink
Виж целия пост
# 346
Иглика, поздравления за невероятната торта, супер сладурска е  bouquet
Рая, стил и оригиналност, освен това си станала спец в правенето на цветя, като живи са   bouquet , много ми харесаха  лилавите орнаменти по долната част на белите торти  bouquet
Виж целия пост
# 347
Ole, сега се чувствам още по-тъпа. Понеже това , което бобсито цитира съм го чела, та чак помня последните две изречения.
Дими, извинявай, аз уж четох обсъжданията, но 8ми бях заета, може да съм изтървала. Отивам , извинявайте и все пак благодаря.... ooooh!
Виж целия пост
# 348
Рая - тортата е невероятна просто! Едно голямо БРАВО от мен! И 4естно казано 4аках с нетърпение пак да публикува6 богато украсена Флорална торта 4е да разгледам подробно букета -
Икам да те попитам как то4но аранжира6 цветята на букет4е - в смисъл за да има висо4ина букета - виждам 4е всяко цветенце си има дръжка от тел и после сноп4ето къде го поставя6, набу4ва6 го в тортата или?Питам за6тото скоро 6те правя и аз флорална торта, но искам букета да стои естествено, не знам дали правилно 6те разбере6 какво се опитвам да те питам! За6тото аз нямам дръжки на цветята и се 4удя как да придам обем и в съ6тото време да изглежда красиво!
Виж целия пост
# 349
Райче,направо онемях като я видях тази торта.Точно и аз си помислих същото като момичетата,станала си спец в направата на лилиума /а помня как мен ме питаше как да го направиш/абе изобщо дори и анонимно да ни покажеш твоя торта,веднага ще познаем че ти си я правила.
Пепи, много сладък цвят,страхотна е.
Дими,мисля че не съм ти похвалила рулото,а розата е супер.
Иглика,за първа торта отлично си се справила.Детенцето сигурно е много доволно.
patriyani ,защо досега не си ни показвала тортите си?Красиви са.
Сега да ви покажа и моите последни от тези дни.Много благодаря на Пепи,за полезните съвети.








Тази последната я направих за има- няма половин час,затова я загладих само с крем,че нямаше време да стяга в хладилника.Повода е рож.ден,но целта е да е за майтап./ама го обясних/
Виж целия пост
# 350
barcela, маслените цветя са много впечатляващи, аз нали такива никога не съм правила...Цветовете са все пастелни, дали това е от апарата, с който снимаш?
Виж целия пост
# 351
А , благодаря много за  похвалите - главозамаях се  Embarassed
 Дими красива роза - харесва ми . Виждам и нови техники изпробваш - поздравления . Това и на мен ми е мечта да се науча да го правя един ден.
 Между другото тортата ти от Предизвикателството е невероятна - замисъл , изпълнение , оригиналност . Най-доброто в предизвикателството досега  smile3501
Буболинка поиграла си си с тези мини тортички ,но бебето пеперудка е вълшебно. Много красива изработка .
Иглика 333 много добро изпълнение на тортата. Боичките са малко "умити" , но предполагам с това разполагаш. За фигурките - казвала съм и преди, отдава ти се , повечето са като истински. Да ти е живо и здраво детенцето и винаги с такива оригинални торти да го радваш .
 Пепи розови животинки показваш , а . Не го разгадах какво е животинчето , но страшен поглед си му издокарала - един такъв леко тъжен и замечтан. Браво
 Едно бюстие ала Марулка видях , много надарено ей ( Марулка тогава си призна , че нейното е по неин модел а не на Катето от Ритон) . Мария , а при теб ... Wink

Сега на въпросите. Такава торта отдавна ми се правеше ( с малки основи) , само си търсех повод. Основите са 3 по 10см , а в средата има едно малко парче стериопор покрито с фондан( около 6см диаметър) , за да поеме товара на 2рия етаж. Мини тортичките са Татяна без стафиди ( понеже не ги харесвам и предишния път като я правех само ги чоплех от блата) с крема на фалшивото Тирамису. Тортата престоя 2 дни - стана страхотна ( мъжа ми каза че това е най-вкусната торта която съм правила досега - а той ми е най-големия критик  Mr. Green ) . 2рия етаж е Трюфел, 3тия пандишпан с мус от пудинг "шам фъстък" ( онова зеленото което показа Тандури на еклеровата торта) . За вкус не знам как е , още не сме я разрязали .
 Дестини бих се пробвала на 5 , понеже 4ри етажа ми е четно и не ми харесва като число  Laughing
ай - ай за закрепването надявам се да стана ясно . Тежестта повечето се пое от стериопорената мини тортичка в средата , като в страничните сложих по 2 дървени подпори за всеки случай.
Шемет тази торта я приеми като личен поздрав за 8ми март . Искаше 3 етажна  Wink Това което имам аз е само "кътър" ( Ванче  Laughing) , няма молд към него . Само изрязва краищата. Борда на малките тортички е правен с шаблон( стенсил) и роял айсинг . Нещо не мога да му схвана консистенцията , явно трябва да е малко по-гъст за да не се развалят ръбовете , като се маха шаблона .
Релефа е с точилка за "кошници" , обаче този път ММФ ми се получи много меко тесто ,шарката се "разтегли" и не прилича на "кошница" изобщо .
момчешка мама в случая забучих една по- широка сламка точно под лилиума ( изкарах парченцето което се отдели от тортата) и остана празно вътре. Там вкарах цветето и повечето листа които бяха на тел( някой не са с тел , просто са сложени така ). По принцип като се прави букет ( аз още не мога да тръгна да го събирам " в едно" понеже ми се трошат листата) , но пак по същия начин вкарват тръбичка в тортата и в нея скриват дръжката на букета.
Барсела благодаря , всъщност това ми е само втория лилиум ( предишните 2 тори са с едно и също цвете , просто го "разглобих" и му сложих други тичинки  Embarassed) . Но мисля че този път се получи по- реално цветето . Сега съм решила да го пробвам в вариант "rubrum lily" http://www.dutchgardens.com/All-Summer%20Lily%20Collection/31603,default,pd.html ( хич ме няма с имената на цветя  ooooh! )
 А ти голяма производителност - не една , а 4 торти .

Ей голям пост написах - Благодаря на всички за отзивите , радвам се че ви е харесала тортата . Правих я именно с тази цел . Още веднъж честит 8 март   bouquet
Виж целия пост
# 352
Рая,май ние с теб имаме еднакъв вкус.Знаеш ли и аз откога съм му хвърлила око точно на този лилиум,даже си купих грудка,ако знаеш как ухае само.Май е същия или се лъжа?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=141000&pid=10991544

Дими,този път наистина цветовете станаха едни "убити",но ако говориш за розите,те не са от маслен крем а от зах.тесто.
Виж целия пост
# 353
Дими,този път наистина цветовете станаха едни "убити",но ако говориш за розите,те не са от маслен крем а от зах.тесто.

А, не за розите, за букета смятам, че е маслен:)

Рая, моля те, този мус шам фастък от заготовка ли се прави, стана ми интересно, ако е "направи си сам", да споделиш рецептата:)
Виж целия пост
# 354
Ох не мога да изброявам по именно ВСИЧКИ ТОРТИ СА ПРЕЛЕСТНИ.....ех кога ще стигна и аз вашето ниво.... Rolling Eyes ooooh!

Аз да ви кажа...в нашата отчетна тема имаме една мама с дъщеричката й са в болница от сряда. Та детенцето на 8-ми направи 6 месеца, и ми стана много криво как са там в болницата...Как мамата каза че искала да поръча торта и те да празнуват половин годинка. И си викам - "егати! един път става на 6 месеца детето ти! " И снощи към 12(през нощта) направих TОВА и днес отидах да я изненадам в болницата, макар и с 2 дни закъснение.
Има дооооооста забележки, защото беше набързо скалъпена, но пък с много положителни мисли.
Виж целия пост
# 355
Шемет тази торта я приеми като личен поздрав за 8ми март . Искаше 3 етажна  Wink

Уаууу много мило!
Ще може ли и рецептата за айсинга ... и да споделиш на кой етап и с какви боички оцвети?

Дими от два дни се каня да ти напиша че бях сигурна че розата ти е жива затова и не я коментирах  Blush Embarassed  Освен това нещо по покриването на рулото не ми е ясно - тази открехнатата част - и панделката от какво са? Ако си споделила вече само кажи а аз ще се върна да прочета.
Виж целия пост
# 356
raya_рая винаги успяваш да ме изненадаш с твоите торти. С една дума - уникална.И аз бих искала да споделиш рецептата за мус шам фъстък  Peace
иглика333 (дано да е така името  Rolling Eyes ) няма да се отказвам, обещавам  Grinning Даже днеска пак правих Руската мастика, но този път с друга пудра захар. Горе долу стана тестото, със сигурност е по-добре от миналия път, но ми се струва, че пак нещо не е както трябва. И затова ще помоля, ако може някой да даде снимка на Руската мастика, но да се вижда отвътре с каква консистенция е   newsm17  Тестото не е ронливо, добре се моделира, направих едно топче и го оставих да съхне, засега не се е напукало, но мисля, че няма да може да се разточи това тесто  Tired
Виж целия пост
# 357
Дими от два дни се каня да ти напиша че бях сигурна че розата ти е жива затова и не я коментирах  Blush Embarassed  Освен това нещо по покриването на рулото не ми е ясно - тази открехнатата част - и панделката от какво са? Ако си споделила вече само кажи а аз ще се върна да прочета.


Simple Smile, рулото го замазах с маслен крем (масло и разтопен бял кувертюр) и в едната му част, (по-сплесканата) сложих една лента от синкаво-сив фондан. Стегна в хладилника замалко, извадих да не е съвсем студено и залях с белия (малко потъмнен с черен шоколад) разтопен кувертюр (няколко пъти, но пак не докарах гладка повърхност). След като си поиграх с рисуването с маслен крем, сложих от един кафяв фондан още една лента, под синкаво-сивата и направих и развързаната панделка (време за вързана нямаше:)) и леко оцветих с бакърения перлен прашец от Торнадо....Май това е всичко:)
Виж целия пост
# 358
Дими този шам фъстък пудинг е готов - от тези без варене. Само като пудинг не ми хареса вкуса ( много на ядки ми докарва - като горчив бадем), но на мус със сметана и крема сирене ми хареса. Получила се е добре тортата - преди малко я срязах  Wink
Шемет айсинга е от меринге паудър. Рецептата е тази от кутийката . Аз малко на око карах. Боята сложих след като разбих айсинга.
Виж целия пост
# 359
Благодаря на всички за идеите за Пони.  bouquet

Рая отново страшно елегантна торта.  bouquet

little_sweet_didka™ много мило от твоя страна. А и тортата си я бива. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия