Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

  • 49 874
  • 363
# 15
Eeee ,Божкееее.....само четири часа не съм сядала на компа ,а вие сте направили сума ти питки.И си виках:Я да се запиша в новата тема,а то..... Shocked Shocked Shocked,вие не само сте се записали,ами сте и месили и пекли.Браво на всички!  bouquet
Маме,хубаво си показала закваската,ама ще те помоля да кажеш още един път как се прави,за такива тапигьози като мене.Иначе хляба е страхотен!!!  chefКато от магазина е!Абе ти си си майстор и това е! Heart Eyes
Виж целия пост
# 16
Доди, ето тук обясних току-що - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379179.msg10621357#msg10621357...Ако искаш повече, на ЛС,че Пепика ще ни се скара......
Виж целия пост
# 17
Момичета, запалихте ме за тази "краста" - питките. Чета и изучавам от седмица.

Ето това е произведението ми от днес следобяд, още е топла и е много вкусна. Дано да съм се справила що годе добре като за пръв път. Благодаря на Диди за рецептата.  bouquet

Виж целия пост
# 18
Хайде и аз в новата темичка! Да се уча, за да сполуча!
  chef
Виж целия пост
# 19
И тук да си покажа труда.  Heart Eyes

втасала                                                                                                             готова

     


и разчупена, с конците



Виж целия пост
# 20
Добро утро  Hug
Вчера правих многозърнест хляб с готова смес на Техра, но не го снимах, щото не е нищо интересно. Затова ще се запиша с нещо старо Crazy чубренки
Виж целия пост
# 21
Mocarella,много ти е хубава питката!  bouquet А я ми кажи сега-в огнеупорен съд ли я пече /поне това виждам на снимката/,защото 100пъти съм се чудила,дали да не пека в йенските съдове. newsm78
Виж целия пост
# 22
Labrex  , мерси ще се похваля като пробвам новата тава , ама така като гледам май ще е чак по Великден , че хем сме на диета , хем няма време  Confused

На мен пък съдът , в който е питката на mocarella ми прилича на една купа , която аз имам (за салата я ползвам) , а иначе аз съм пекла в йенска тавичка и нямаше проблеми.
Виж целия пост
# 23
 newsm78 И на мен на купа за салата ми заприлича,защото и аз имам такава,но все пак да питам.А щом казваш ,че няма проблем в йенските....ще пробвам следващият път!Мерси!  bouquet
Виж целия пост
# 24
Mocarella,много ти е хубава питката!  bouquet А я ми кажи сега-в огнеупорен съд ли я пече /поне това виждам на снимката/,защото 100пъти съм се чудила,дали да не пека в йенските съдове. newsm78

Благодаря!

Да, точна така - съда е стъклен. И аз отдавна го мислих, ама тоя път си рекох: - Я да сложа в стъклен съд, че да мога да си я гледам отдолу и отстрани как се пече. Щото мойта печка е доста старичка и отдолу е цялата на дупки, сякаш е боледувала от шарка.  Joy
Ето ти още една снимчица:

Виж целия пост
# 25
Цитат
- Я да сложа в стъклен съд, че да мога да си я гледам отдолу и отстрани как се пече
newsm10 И аз ,точно поради тази причина питах...
Виж целия пост
# 26
Цитат
- Я да сложа в стъклен съд, че да мога да си я гледам отдолу и отстрани как се пече
newsm10 И аз ,точно поради тази причина питах...


Е, сега вече видя резултата и можеш спокойно да действаш. После се похвали с разкошна питка.   bouquet
Виж целия пост
# 27
mocarella, много красива питка си измайсторила. А как я оплиташ така? Сигурно е трудно за обяснение, ама аз да си питам Hug
Виж целия пост
# 28
mocarella, много красива питка си измайсторила. А как я оплиташ така? Сигурно е трудно за обяснение, ама аз да си питам Hug

Никак не е трудно - нито за обяснение, нито за правене. Просто разделих отпочиналото тесто на девет топки. След това всяка от тях направих на фитили. Всеки фитил беше усукан. Така по три филилчета сложих в сноп и отново внимателно усуках. После навих на руло и готово. За розичките си бях оставила мъничко топче от тестото, на което добавих още малко сол, оформих розичките и ги поставих след втасването на питката.
Виж целия пост
# 29
Много ти благодаря! Наистина разбрах. Тази техника предполагам може да се ползва и при козунака, нали? А сол за розите защо слагаш - за да се втвърди тестото ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия