Знае ли някой?

  • 13 809
  • 24
# 15
при нас 4ервеният сос си е натурална хариса, малко разредена! това е пиперково  люто плътно пюре,(прави се от сухи пиперки, стрити на ситно), което се разрежда със зехтин и малко вода! може да се сложат  подправки вътре, ако се иска обогатен вкус! но в шаурмата си го слагат натюр, но разредено!тук кисело мляко не слагат много заради ферментацията! особено при 40/50 градуса жега, дори водата вкисва!но това е в магреба, за ливанско -сирийските дюнери, трябва да се пита някой ,който живее там, newsm78 за да е оригинална рецептата!
на въпроса за фалафелите, има много подробно писано, мисля от манел, как се прави, в темата за арабската кухня!  chef
Виж целия пост
# 16
За фалафелите знам,че се правят от нахут и още нещо....но незнам точно какво.А да попитам за хумус /не знам дали така се пише,понеже навсякъде го пишат различно/,ако знаете да пишете.Аз правя вкъщи,но с нахутено брашно,ама не става същото,каквото е на дюнерите-някакви идеи?
Виж целия пост
# 17
А, като сте подхванали тази тема ,аз мога ли да попитам как се правят фалафелите ?! Обожавам ги !

Знаем, знаем... и фалафел, и хумус, и тхина знаем как да приготвяме Wink

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.15

Специално хумусът е трудоемък, според мен - не си заслужава усилието, особено, ако има от къде да се купува вкусен готов хумус  Peace

Хумусът не се прави от брашно, а от пасирани, предварително сварени зърна нахут  yes

Поправка - съветите за приготвяне на фалафел са в този линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10184220#msg10184220
Виж целия пост
# 18
Супер си Mentha   ! Сърдечно  ти благодаря !  Hug  bouquet
Благодаря и на dodyniki ! Извини ме ,че се вмъкнах в темата ти !
Виж целия пост
# 19
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.165
това е темата за арабската  кухня, може да намериш някои нови идеи!
Виж целия пост
# 20
Цитат
Хумусът не се прави от брашно, а от пасирани, предварително сварени зърна нахут 
И така съм го правила,но не става такъв гладък,като този на дюнерите.Не трябва ли да се белят зрънцата първо?Така става по-вкусен несъмнено,защото съм го пробвала,но си мисля,че трябва да се обелят зрънцата или греша?
Виж целия пост
# 21
Съжалявам,че трябваше да пусна тема,но навсякъде търсих и никъде не открих това,което ме интересува.Знае ли някой с какво мажат,тоест поливат скарата за питките на дюнерите?Виждала съм в едни шишета,червено е като доматен сок ми прилича,но не е.С него омазват питките преди да сложат месото,белият сос и картофите.Някой ако знае да помага.Благодаря ви предварително.
Тази сутрин минах през един дюнер и ги попитах.Точно доматен сок със мазнина е,но имаше хора и не успях да разбера как се прави.Не знам защо са скрили от теб Rolling Eyes
Виж целия пост
# 22
Мисля, че някаква мазнина слагат, но ми се струва, че е по-рядка от олио... Thinking
Виж целия пост
# 23
Мазнината идва от самото месо. Зависи колко е мазно. И дали е пилешко или агнешко.Това го забелязах докато правех дюнерите.
Виж целия пост
# 24
Мазнината идва от самото месо. Зависи колко е мазно. И дали е пилешко или агнешко.Това го забелязах докато правех дюнерите.
Не,mozila,мисля че не си разбрала.Течноста,с която поливат самата скара е смесена предварително.Това,което ми казаха е мазнина и доматен сок,не доматен сос,което всъщност е почти едно и също.И само да вметна белият сос го приготвих с картофи според инструкциите,като престоя един ден и наистина е невероятен Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия