КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 283 361
  • 1 422
# 450
Момичета,вие сте страхотни с тези козунаци smile3501,запалихте ме и мен,макар че никога досега не съм правила такова нещо,но сега искам да се пробвам.Да попитам само какво брашно използвате,кое е по-добро-на София мел екстра /синя опаковка/ или на София мел бялото,дето пише че е за козунаци.
Виж целия пост
# 451
Момичета,вие сте страхотни с тези козунаци smile3501,запалихте ме и мен,макар че никога досега не съм правила такова нещо,но сега искам да се пробвам.Да попитам само какво брашно използвате,кое е по-добро-на София мел екстра /синя опаковка/ или на София мел бялото,дето пише че е за козунаци.

Аз ползвам само на Софимел-екстра,от другото никога не съм купувала.
Виж целия пост
# 452
Бисквитките са точно лимонените масленки на Танита, а глазурата е 1 белтък, 200 гр пудра захар и 2-3 капки лимонов сок.

Благодаря за отговора. И още един въпрос  Embarassed - колко бройки излизат от една доза?

Аз ползвам само София мел екстра в синята опаковка, от години купувам само това.
Виж целия пост
# 453
Джемма,много са красиви Peace
Виж целия пост
# 454
Джемма, супер са сладките!

Мерси за отговора и рецептата  newsm51
Виж целия пост
# 455
ЗДравейте,момичета!Поздравления за чудесната тема и вашия майсторлък!
За такива самодейци ,като мен е цяло чудо тази тема Simple Smile
Правих козунак по рецепта на pina.Стана перфектен/машината го меси разбира се Wink/
Обаче бабите около мен твърдят ,че ако го на правя със свинска мас,ще стане още по хубав.Вие какво мислите?И евентуално с какво количество мас трябва да заменя мазнината в рецептата?
Благодаря предварително за отделеното време  bouquet
Виж целия пост
# 456
ЗДравейте,момичета!Поздравления за чудесната тема и вашия майсторлък!
За такива самодейци ,като мен е цяло чудо тази тема Simple Smile
Правих козунак по рецепта на pina.Стана перфектен/машината го меси разбира се Wink/
Обаче бабите около мен твърдят ,че ако го на правя със свинска мас,ще стане още по хубав.Вие какво мислите?И евентуално с какво количество мас трябва да заменя мазнината в рецептата?
Благодаря предварително за отделеното време  bouquet
ами стават наистина по-пухкави, но аз лично я усещам, колкото и хубава да е, а и получавам киселини от нея.
Виж целия пост
# 457
Aз снощи се провалих, сега имам две козуначени питки с мармалад и орехи ..
Не знам защо не бухнаха..
И понеже съм упорито теле тази вечер повтаряме, но този път с рецептата на Пина
Виж целия пост
# 458
ЗДравейте,момичета!Поздравления за чудесната тема и вашия майсторлък!
За такива самодейци ,като мен е цяло чудо тази тема Simple Smile
Правих козунак по рецепта на pina.Стана перфектен/машината го меси разбира се Wink/
Обаче бабите около мен твърдят ,че ако го на правя със свинска мас,ще стане още по хубав.Вие какво мислите?И евентуално с какво количество мас трябва да заменя мазнината в рецептата?
Благодаря предварително за отделеното време  bouquet

То и Пина така казва,а пък аз потвърждавам.Смесвам олио+св.мас.

Aз снощи се провалих, сега имам две козуначени питки с мармалад и орехи ..
Не знам защо не бухнаха..
И понеже съм упорито теле тази вечер повтаряме, но този път с рецептата на Пина

А разтвори ли сухата мая в прясното мляко?
Виж целия пост
# 459
Да, са св. мас е по- хубаво!  Peace Въпреки многото предубеждения към нея  Thinking
Колкото е маслото по рецепта, същия грамаж св. мас се слага.
Виж целия пост
# 460
Разтворих я в топло мляко, чаках да си шупне и тн.. ама на ядец ..
Виж целия пост
# 461
Разтворих я в топло мляко, чаках да си шупне и тн.. ама на ядец ..


Аз като правих козунак по рецепта на Лебедуна,бях увеличила захарта и от там като се започна едно втасване......
За един направата на един козунак ми отидоха 6 чАса,но пък стана много хубав козунак,заслужаваше си чакането.
Мисля си,че и твоите са щели да станат,но им е трябвало още време.Увеличавала ли си захарта или мазнината?
Виж целия пост
# 462
Не, чаках ги 4-ри часа .. а развитие никакво .. Метнах ги да се опекат на питки
Виж целия пост
# 463
Разтворих я в топло мляко, чаках да си шупне и тн.. ама на ядец ..


 Аз се зареках никога повече да не ползвам маята на Йоткер.Намери си от френската суха мая, има я във Фантастико - стават чудеса с нея!
Виж целия пост
# 464
Не, чаках ги 4-ри часа .. а развитие никакво .. Метнах ги да се опекат на питки
да не е било много студено? Първия път втасаха ли ти изобщо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия