Машина за хляб - 18 част

  • 53 338
  • 761
# 15
Max-mama, като пуснеш на 1пр., натискаш два пъти бутона за препичане /таму където има хлебчета1,2,3/ и ще видиш как времето става 2.17ч.
Виж целия пост
# 16
Max-mama, като пуснеш на 1пр., натискаш два пъти бутона за препичане /таму където има хлебчета1,2,3/ и ще видиш как времето става 2.17ч.

Не знаех за това,понеже не съм пипала тези бутони.Явно ти си я разучила.
Виж целия пост
# 17
А как разбирам, че е свършило втасването и е започнало печенето? Ако програмата за тесто е, примерно 1ч и 30мин. това значи ли, че при 3-часовата след 1ч и 30мин. започва печене newsm78 ?

Моята машинка е Kenwood и в книжката имаше схема с продължителността на различните етапи. И на мониторчето има едно триъгълниче, което показва в кой от етапите е - месене, втасване, печене, поддържане на температурата.
Виж целия пост
# 18
А как разбирам, че е свършило втасването и е започнало печенето? Ако програмата за тесто е, примерно 1ч и 30мин. това значи ли, че при 3-часовата след 1ч и 30мин. започва печене newsm78 ?

И още нещо (съжалявам, че от три дена заливам темата с въпроси, но хич не обичам провали Embarassed ): мога ли просто да се заменям различни видове брашна с бялото в основната рецепта? Или си има правила за това при кое брашно какви съставки да се слагат?

Благодаря пердварително, че после да не спамя (и следварително на отговорилите ми в предната тема  bouquet )

Основното печене обикновено е о/о час.
Не можеш да сменяш пълнозърнесто брашно с бяло, без нищо друго, нито пък каквото и да било царевично - с каквото и да било. Ако смениш пълнозърнесто с бяло обикновено "иска" малко по- малко течност и особено мазнина - пълнозърнестите, особено царевичното, за да не седи "сухо" имат нужда от доста повече мазнина - и да намалиш от маята, че първо ще тръгне да те търси, а после ще "пльокне" навътре.
Т.е. като сменяш брашната хвърляй поглед за съответното брашно колко мая се препоръчва.
Освен това лятото се слага по- малко от зимата.
Виж целия пост
# 19
Основното печене обикновено е о/о час.
Не можеш да сменяш пълнозърнесто брашно с бяло, без нищо друго, нито пък каквото и да било царевично - с каквото и да било. Ако смениш пълнозърнесто с бяло обикновено "иска" малко по- малко течност и особено мазнина - пълнозърнестите, особено царевичното, за да не седи "сухо" имат нужда от доста повече мазнина - и да намалиш от маята, че първо ще тръгне да те търси, а после ще "пльокне" навътре.
Т.е. като сменяш брашната хвърляй поглед за съответното брашно колко мая се препоръчва.
Освен това лятото се слага по- малко от зимата.

Мда, предполагах, че има нещо по- специфично, много ти благодаря Peace. По рецептите видях, че тук-таме има леки промени в течностите, примерно, ако се замени част от бялото брашно с друго такова... Ами ще пробвам, пък после ще споделям.
Сега сложих да се врътне един на бърза програма, но този път с цяло пакетче мая. Надигнал се е повече от предишния. Дотук добре...
Виж целия пост
# 20
Записвам се да не изпусна темата, че не мога да ви смогна на темповете последните дни Wink
Виж целия пост
# 21
аз също мисля, че не е важно кое слагаш първо олиото, млякото или солта. вече не ги гледам тези работи  Naughty
Виж целия пост
# 22
Момичета и момчета спешен въпрос  Praynig
Сложих всичко, но вече 30 мин брашното не е поело течностите. Нормално ли е?
Виж целия пост
# 23
За 30 мин трябва да имаш вече оформена топка тесто....
не разбрах как  брашното не е поело течностите....опиши как изглежда тестото



Сори, че се намесвам, но ми стана любопитно, а нали е спешно Hug
Виж целия пост
# 24
Няма тесто Sad
Има течности и отгоре брашно. Бръмчи, бръмчи, но няма тесто
Виж целия пост
# 25
Няма тесто Sad
Има течности и отгоре брашно. Бръмчи, бръмчи, но няма тесто
Е така правеше и моята,когато слагах в контейнера първо брашното,а после течностите.А онзи ден бях забравила да сложа бъркалката и пак бръмчеше,без да меси..Докато се усетя... ooooh!
Виж целия пост
# 26
Ако изключим варианта, да си забравила бъркалката ...си сложила повече продукти от колкото може да поеме машината и тя се "задъхва".
Вариантът е да помогнеш малко с бъркалка дървена/силиконова да се поразмеси и да се оформи тесто.....но не печи в машината, ако са повече продуктите.


...ааа отговора ми е ако си спазила последователността първо течностите после брашно и накрая мая
Виж целия пост
# 27
Сложих първо течностите, после брашното и накрая маята. Помагам и на завалийката с дървена бъркалка и не и не. Бъркалката е в машината...направила съм е на 900 гр, а дори смятам, че брашното е по-малко. Всъщност, сега се сещам да попитам. За 900 гр хлебче колко брашно да сложа? Аз сложих 900+ 600гр вода и едно яйце  Embarassed Мале предозирала съм Embarassed
какво да правя сега. Мъжо си идва след 30 мни, срам ме е, ще се разплача Cry
Връщам се да кажа, че изкарах една част от тъй нареченото тесто и машината сега си меси, но програмата пак започна от начало, но за това пухчо.
Благодаря ви  bouquet
Виж целия пост
# 28
Изхвърли всичко и сложи продуктите по рециптата от предната страница, ако искаш хляб! Що за импровизации си измислила като за сефте?
Отваряш, действаш бързо и затваряш, БЕЗ да стопираш машината! Прочети внимателно на лични!
Виж целия пост
# 29
VK, от моя тридневен опит си мисля, че си предозирала с около 600г Rolling Eyes . Аз правя по рецепта, която е с 600г брашно + 300 вода. Това е за хляб 900г

Да вземеш, освен, да го замесиш на ръка ли newsm78 ?

Аз пък в момента кльопам третия си опит. По- добре е от втория, но определено ще карам със стандартната програма. Щеше ми се да спестя един час, ама май няма да го бъде. Искам да ми е по- въздушен хляба (както когато го пекох на по- продължителната). Този път не му пуснах допълнителен час. Реших да го извадя и да видя какво е станало. Беше се изпекъл, с изключение на горната коричка. Явно така ще да е Tired
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия