Уред за сушене на плодове и зеленчуци

  • 290 965
  • 871
# 840
Аз в четвъртък си купи ронсън и съответно първото нещо, което започнах да суша -домати. Аз също взех барбарони, но никакъв проблем. Да, стават на люспи, но после като ги накиснеш, пак възвръщат обема си, дори направих няколко буркана със зехтин, каперси и чесън в хладилника. Момичета ,пише, че се суши кисело мляко-нещо не мога да схвана как и защо? Обаче се сетих, че преди години на терасата съм си сушила козе сирене и съм си правила ала пармиджано-беше разкошно. никаква разлика от оригинала. та си мисля, дали пък на този уред няма да мога да суша сирене. Някой сушил ли риба....понеже се притеснявам после дали ще се премахне миризмата.
Виж целия пост
# 841
Аз в четвъртък си купи ронсън и съответно първото нещо, което започнах да суша -домати. Аз също взех барбарони, но никакъв проблем. Да, стават на люспи, но после като ги накиснеш, пак възвръщат обема си, дори направих няколко буркана със зехтин, каперси и чесън в хладилника. Момичета ,пише, че се суши кисело мляко-нещо не мога да схвана как и защо? Обаче се сетих, че преди години на терасата съм си сушила козе сирене и съм си правила ала пармиджано-беше разкошно. никаква разлика от оригинала. та си мисля, дали пък на този уред няма да мога да суша сирене. Някой сушил ли риба....понеже се притеснявам после дали ще се премахне миризмата.
Ние сушихме скумрия-става и не мирише.Аз се притеснявах да не се развали,но всичко е о.к.
А какво е барбарони?
Виж целия пост
# 842
Скрит текст:
Аз в четвъртък си купи ронсън и съответно първото нещо, което започнах да суша -домати. Аз също взех барбарони, но никакъв проблем. Да, стават на люспи, но после като ги накиснеш, пак възвръщат обема си, дори направих няколко буркана със зехтин, каперси и чесън в хладилника. Момичета ,пише, че се суши кисело мляко-нещо не мога да схвана как и защо? Обаче се сетих, че преди години на терасата съм си сушила козе сирене и съм си правила ала пармиджано-беше разкошно. никаква разлика от оригинала. та си мисля, дали пък на този уред няма да мога да суша сирене. Някой сушил ли риба....понеже се притеснявам после дали ще се премахне миризмата.

Ние сушихме скумрия-става и не мирише.Аз се притеснявах да не се развали,но всичко е о.к.
А какво е барбарони?
Ето тези:  Wink

Скумрията за колко време стана и на какви градуси(степен)?



Виж целия пост
# 843
За скумрията.Нашата беше средно голяма,сухо осолена(с около 10 гр. хималахска сол се осолява в коремната кухина).Така стои около 20 ч. в хладилника.На опашката от двете страни направихме дупки,може и да се отреже.Слага се в тавичката под лек наклон(главата да е на по-високо).Нашата беше в средна тавичка на около 55-60 градусаза 2,5 дена.Като на обяд на силното слънце я изнасяхме на терасата,и уреда да почине.Трябва да се наблюдава до колко да е суха.Това ни беше първия опит и за нашия вкус беше леко сухичка.
Ако се прави с главата,тя трябва да се изчисти добре(хрилете).
Успех.
Виж целия пост
# 844
Моите сушени домати не се получиха. Започнаха да мухлясват още докато са в сушилната. Изсъхнаха до люспи, но пак забелязах, че има на места мухъл по някои парченца. Явно ще хвърлям цялата партида.

Дали да не ги осоля лекичко преди сушенето? newsm78
Виж целия пост
# 845
Пък при мен всичко почернява след някое време...
Виж целия пост
# 846
По мои наблюдения, почерняането при сушене са дължи на презряване.
Виж целия пост
# 847
Моите барбарони станаха разкошни. Мисля да направя още няколко партиди.
Виж целия пост
# 848
По мои наблюдения, почерняането при сушене са дължи на презряване.

В смисъл че плодът е бил презрял ли?
Виж целия пост
# 849
Моите барбарони станаха разкошни. Мисля да направя още няколко партиди.

Моля, кажи как ги правиш - на колко дебело ги режеш и колко дебели стават - а също и как се ползват след това?
Виж целия пост
# 850
По мои наблюдения, почерняането при сушене са дължи на презряване.

В смисъл че плодът е бил презрял ли?

Да, това имам предвид.
Виж целия пост
# 851
Ами режа ги доста тънко, защото все пак градусите не са високи. След това ги прибирам в полиетиленови пликчета. А когато ми трябват, ги кисна 2 часа във вряла вода, след това ги слагам в буркан, добавям чесън, розмарин, каперси и ги покривам до горе със студено пресован зехтин и така си стоят в хладилника.
Виж целия пост
# 852
Моите барбарони станаха разкошни. Мисля да направя още няколко партиди.

Моля, кажи как ги правиш - на колко дебело ги режеш и колко дебели стават - а също и как се ползват след това?
Ползването след това: ами добавям сушен и нарязан домат към всякакви манджи, в които се слага домат от консерва. Може към ризото да се добави или каквото ти хрумне. Много са ароматни. Сухи ги добавям при условие че манджата е течна и има всрене след това, за да сае овлажнят доматите.

Нарязани и накиснати може да се добавят към хляб примерно и други печива.
Виж целия пост
# 853
Аз сушени и нарязани добавям към маслините заедно с сушен босилек и зехтин.После  този зехтин ползвам за салата.
И да попитам някой сушил ли червена чушка.И дали става да се смели ,после да се ползва в манджи  newsm78,щото си мисля,че няма да стане ситен като от магазина.
Виж целия пост
# 854
Пресяваш го, ако искаш много фин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия