Как се прави домашно вино в бидон?

  • 165 594
  • 34
# 15
Ох, че изчерпателно, благодаря, ще му го разпечатам. Снощи сложи дрождите. Захар не слага въобще първоначално, защото беше 23 и не се слагало. Това знам само, защото тогава присъствах
Виж целия пост
# 16
ramlim, имахме нужда от подобен пост... и аз разбрах нещо важно за въздуха и дишането.... Laughing
Благодарности от мен. Peace
Виж целия пост
# 17
Дрождите са добра идея, но и те няма да "извадят мача" при температури под 16 градуса по Целзий!
Виж целия пост
# 18
Ох, добре че писахте, та да се сетя да се похваля- спасихме го виното бе...отдъхнахме си   Mr. Green
Слагахме дрожди, не знам дали от тях или от само себе си, но е факт, добре е вече, дано да стигне и да дочака пастърмите   Laughing
Виж целия пост
# 19
Ох, добре че писахте, та да се сетя да се похваля- спасихме го виното бе...отдъхнахме си   Mr. Green
Слагахме дрожди, не знам дали от тях или от само себе си, но е факт, добре е вече, дано да стигне и да дочака пастърмите   Laughing
То и времето се позатопли ....така че габардясването е сигурно!!! Laughing
Виж целия пост
# 20
Чакаме прИмоцията! bowuu
Виж целия пост
# 21
Миналата седмица го брах Дев.... пък кога ще стане.... дано за Коледа не ходя с тубето дo пазара!!!! Laughing
Виж целия пост
# 22
  Дядо ми, лека му пръст, правеше страхотно вино - кърваво червено, сухо, тежко вино. Та си спомням като заредеше бидоните, от време на време ги бъркаше с едно нещо, което ми приличаше на бодлива бухалка и чистеше чепките( това по повод затварянето на бидоните). Иначе никак не разбирам от вина - само консумирам. Обичам виното, което пия, да има един съвсем лек вкус на маслини.
Виж целия пост
# 23
Вино в бидон се прави като вино в бъчва, ама не става толкова хубаво, ама по-лесно е миенето на бидона.
Виж целия пост
# 24
 Е имали още от пластмасовото вино или вече го изпихте без да почерпите  Laughing ?
Виж целия пост
# 25
Има, ама малко, стана страхотно. Да ви кажа, дрождите спасиха положението, беше се отчаял мъжът ми, ама...размина се трагедията.
Виж целия пост
# 26
Има, ама малко, стана страхотно. Да ви кажа, дрождите спасиха положението, беше се отчаял мъжът ми, ама...размина се трагедията.
Вярно е това за дрождите, помагат много. И мъжът ми ги ползва вече, защото миналата година единия бидон нещо не стана баш, тая година с дрождите нямаше пробив. Ние още си имаме вино, ама това е благодарение на мен, защото не пия изобщо червено вино, бяло-3 пъти в годината Joy
Виж целия пост
# 27
Захаромерите са боклуци.Имало някакви мн добри,но пък струват кинти.
Т на помещението с джибрите трябва да е 20-тина градуса.Моя мъж първия път заради Т(10-15С) го чака 60 дни.
В наше село при ниска Т се загрява сока от джибрите- в тенджера на котлона,но внимателно да не убиеш дрождите.Или нагряваш вода,слагаш я в 10л бутилки и тях в бидона.Ама е голяма досада.
Знам,че дезинф. на джибрите се слага серниста киселина,но ако сложиш твърде малко не върши работа,а ако прекалиш може да забави и дори спре ферментацията
Виж целия пост
# 28
Имам следния въпрос - Минали са вече 24 часа откакто смляхме гроздето /наше производство, червено/, но за съжаление нямахме купена серниста кисилина и дрожди да сложим веднага.Днес купих вече, но дали и възможно да сложим след 24 часа, след като все пак е започнала някаква ферментация. Да не сгавим нещо с тази кисилина? Само дрожди ли да сложим? Моля за вашите компетентни отговори.
Виж целия пост
# 29
Ей това ми попадна, сигурно има още много информация в нета. Ако обаче захарността е ниска, по-важно от нея няма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия