Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 752 517
  • 6 489
# 6 450
Йоко, би ли споделила какъв е проблемът при вас, т.е. някакво замърсяване в района, от мина/индустрия или нещо естествено ? И до какво заболяване при детето ти е довело? 

Аз например бях супер шокирана когато разбрах, че в някои къщи абсолютно естествено се образуват високи концентрации от радон. Това нито се измерва, нито има спасение от него, освен модерна вентилационна система, която да работи непрекъснато…А радонът е вторият най-значим причинител на рак на белия дроб!!
Виж целия пост
# 6 451
Не искам да споделя на какво се дължи, защото така почти всички ще се досети от къде си, а не искам.
Иначе заболяването е свързано с образуване на тумори по костите. Вече има 4 операции. Скоро предстои 5. Има изключително много на брой такива тумори по всяка кост, някои са малки, но други огромни.
За съжаление не могат да се махат по няколко наведнъж, а един по един. Видимо мога да преборя поне 20.
Виж целия пост
# 6 452
Духи пухи, 100% си права. "Бабите" пръскат "с метличката" с глифозат, торят с шепи, не спазват ни концентрации, ни карантина. Предпочитам промишлено българско производство храна.
Но за моята анонимна жена - не ядат от пробите Simple Smile Ядат само от близък кръг производители. Ярета от едно място, яйца от друго, зеленуци от трето. И не е лаборант, а шеф, затова няма да ми каже в кой град е. А дали ме лъже и се прави на важна? Ами не, защото току-що й бях помогнала в трудна ситуация в чужбина. Хич не беше до надлъгване настроението.
Виж целия пост
# 6 453
Не яжте колбаси. Това не е т.н. чиста храна и няма как да бъде щом е преработена.
Виж целия пост
# 6 454
Не искам да споделя на какво се дължи, защото така почти всички ще се досети от къде си, а не искам.
Иначе заболяването е свързано с образуване на тумори по костите. Вече има 4 операции. Скоро предстои 5. Има изключително много на брой такива тумори по всяка кост, някои са малки, но други огромни.
За съжаление не могат да се махат по няколко наведнъж, а един по един. Видимо мога да преборя поне 20.

Много съжалявам! Надявам се детенцето да бъде напълно излекувано. Предполагам, че поне сте се изнесли от този регион. Иначе аз лично не бих се сетила за къде става въпрос, защото доколкото съм запозната в България никъде няма значително замърсени региони, например като около Чернобил... Сещам се само за Кремиковци, но все пак комбинатът не работи от доста години (Слава Богу!) и доколкото знам няма повече случаи на заболявания сред живущите в околността.
Виж целия пост
# 6 455
Здравейте! Аз пък се интересувам от шпеков салам без нитритна сол с възможност за доставка.
И На Попов, и на баба Венда ли беше? са с нитритна сол.
И тъкмо се успокоих, че четох, че нитратите,  които ще поемем ядейки салам, ще са по-малко от нитратите в салатите и ми казаха, че нитритна сол в месо било още по-вредна комбинация
Пробвах да взимам шпек на клийн лейбъл /Лидл/, на чийто етикет няма упоменато нитритна сол, но редовно лепне и мирише на вкиснато Flushed- и на клиентска линия писах, и на управител казвах няколко пъти, и го връщах и пак същото
Прочетете малко повече за нитрита.
Виж целия пост
# 6 456
А защо мислиш, че животните домашно ги хранят по-читаво? Пилетата гуши хранят със същите смески като бойлерите, дават им същите лекарства, ама може малко повечко за всеки случай, има си АБ и там и какво ли не. Телета, прасета... Всеки, който гледа за норма и бизнес, дори малка "ферма" няма да кара на зелена трева с маргаритки, щото няма да му остане хайван..
За продукцията е подобно, щото от тия животни идва.
Предстоят ми кокошки 😁 ще споделя, ако успея да ги изхранвам само с глухарчета...
Виж целия пост
# 6 457
Предстоят ми кокошки 😁 ще споделя, ако успея да ги изхранвам само с глухарчета...
Моите са капризни зелената част на глухарче харесват, цветовете не, а всеки ден минавам и обирам цветовете за да не пускат семена...
Виж целия пост
# 6 458
Здравейте! Аз пък се интересувам от шпеков салам без нитритна сол с възможност за доставка.
И На Попов, и на баба Венда ли беше? са с нитритна сол.
И тъкмо се успокоих, че четох, че нитратите,  които ще поемем ядейки салам, ще са по-малко от нитратите в салатите и ми казаха, че нитритна сол в месо било още по-вредна комбинация
Пробвах да взимам шпек на клийн лейбъл /Лидл/, на чийто етикет няма упоменато нитритна сол, но редовно лепне и мирише на вкиснато Flushed- и на клиентска линия писах, и на управител казвах няколко пъти, и го връщах и пак същото

И аз купувам само Клийн лейбл от Лидл, но наистина редовно лепне и мирише и по шунката даже има покритие, както става когато се вкисва. А е доста преди изтичащ срок на годност. Disappointed
Виж целия пост
# 6 459
Няма как без консерванти. Свари месо у вас без нищо, нарежи го на тънко и следи колко време ще изкара в хладилника..
Виж целия пост
# 6 460
Странно никога не съм случвала развален клийн лейбъл.
Виж целия пост
# 6 461
Странно никога не съм случвала развален клийн лейбъл.

И аз, а купувам редовно шунка. Взимам и луканка и шпек. Съжалявам, че вече не правят пуешките кренвирши.
Виж целия пост
# 6 462
Имам въпрос. Според вас коректно ли е продукт, на чиято предна опаковка гордо пише "Без хидрогенирани мазнини", да има в състава си освен нехидрогенираните, така също и частично хидрогенирани?... И къде за вас е границата на допустимия здравен компромис?

Става дума за вафли. Не спешъл и био, а за простосмъртни бг лакомници.
Виж целия пост
# 6 463
Странно никога не съм случвала развален клийн лейбъл.

И аз, а купувам редовно шунка. Взимам и луканка и шпек. Съжалявам, че вече не правят пуешките кренвирши.
Мисля, че ги пуснаха отново
Виж целия пост
# 6 464
Имам въпрос. Според вас коректно ли е продукт, на чиято предна опаковка гордо пише "Без хидрогенирани мазнини", да има в състава си освен нехидрогенираните, така също и частично хидрогенирани?... И къде за вас е границата на допустимия здравен компромис?

Става дума за вафли. Не спешъл и био, а за простосмъртни бг лакомници.

От гледна точка на потребителите не е коректно, но са спазили законовите изисквания, така че е не са в грешка. А потребителите е редно да четат етикетите внимателно, а и да знаят, че в захарната индустрия 98% е най-долнопробен и вреден джънк, независимо от цената и марката (например Нутела, Линдт и тн) Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия