Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пчелен прашец

  • 28 479
  • 46
# 45
Благодаря
Виж целия пост
# 46
Малко стара тема, но да се включа и аз... Blush В нашето семейство пчелният прашец се използва "директно", т.е. консумираме го направо със супената лъжица, без да го разреждаме. Blush Първо една лъжица прашец, а след това една лъжица мед. Понякога поръсваме закуската с него - например парченца банани, ябълки, овесени ядки, мед и лъжичка прашец за дресинг. Blush През есенния сезон правим тройна комбинация, за повишаване на имунитета преди да дойдат вирусите... лъжичка прашец, лъжичка мед и 30 капки клеева тинктура. И така в продължение на 30-40 дни. Не знам дали е заради тази профилактика, или друго но в последните 2-3 години простудните и вирусните заболявания в семейството рязко намаляха. Blush Извън рисковите сезони, консумираме прашеца не толкова за имунитет, колкото като източник на енергия и ценни вещества.

В началото купувах прашеца от където намеря... пазари, сергии... докато разбрах че съхранението, опаковката и сроковете са от изключително значение (както при всеки продукт, де:) ). Като се замисля, че сме хапвали пчелен прашец съхраняван в найлонова торбичка, изложен на слънце и срок на годност 2020-та... бррррр. Купувала съм какво ли не... no name прашец, сигурно сме изяли и килограми горчив китайски прашец Blush От около две години взимам онлайн от прашеца на този български производител (https://ghoney.bg/g_shop/пчелен-цветен-прашец-ghoney/), т.е. от цветя и билки, които са близки до нас, и които организмът ни е адаптиран да консумира. Имах късмета пчеларят да ми обясни за свойствата и съхранението на прашеца - консумацията е препоръчително да е до 6 месеца, след като е събран, като се съхранява на тъмно, в стъклен херметически затворен съд. Спечели ме това, че прашецът е пресен, добиван и съхраняван качествено. Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия