Излагацийте........

  • 1 741
  • 21
# 15
Готвих месо с ориз на фурна, като извадих яденето след около 4ас разбрах 4е съм забравила водата.

хихи, ае стига бе! Laughing Laughing Laughing Laughing И кво излезе- не6то като оризова пала4инка с месо? Joy Joy Joy Joy Хихи, тва съо много ме кефи! Бравос! Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 16
Моите излагации са много, макар да си мисля, че съм на ТИ с готвенето.
 
 Започвам с една още от ученическите години. Та решавам аз да правя палачинки. Взимам един тефтер на майка ми и започвам стриктно да спазвам рецептата. НО накарая вместо 1кафяна лъжичка  сол, майка ми записала 1 кафяна чашка сол.  newsm78 Зачудих се, но рецептата си е рецепта  Crossing Arms Сложих си чашката сол и започнах да пържа, пържа и мажа със сладко от ягоди, пържа и мажа със сладко... Ох ,още няма да забравя физиономията на баща ми като хапна една палачинка със сладко  Whistling

Друга издънка отново от този период. Решавам да изненадам приятно гаджето си като му направя кекс. Правя аз сместа и забравям за содата. Когато кекса беше във фурната почти готов се сетих и реших да поръся кекса със сода, както казах в рецептите съм стриктна. Поръсих го , кекса не се наду, но аз го сервирах. И физиономията на гаджето ми няма да забравя  Whistling

Вече семейна, решавам да правя боб с кървавица. Чула бях, че ако в боба се сложи сода се сварява по лесно. Речено -сторено. Естествено резултата беше потресаващ вкус, но аз обвиних кървавицата - какви ли боклуци не продават, ей  Whistling

Последна издънка, че станаха много.  Ще пека агнешко. Но не ми се занимаваше с фолио и го сложих в йенска тенджера да се пече. Тъй като знам, че му трябва доста време, легнах да поспя. Събуди ме баба ми, която решила, че се е запалила къщата. Е, само агнешкото и йената отидоха на боклука, а аз прах завеси и проветрявах 4 дни.

Наистина последна. Правя капама в кален съд. Слагам я най-отдолу на фурната, а капамата кипи, фурната взе да пуши. Аз отварям прозорци да се проветрява, но не предприемам нищо друго. Сетих се, докато усилено търках фурната, че е можело една празна тавичка да сложа под каления съд.... Whistling
Виж целия пост
# 17
Зъзгалина ме подсети  Mr. Green и аз така едно агне6ко за Великден, цяла ве4ер го пе4ах на слаба фурна, към 5,00 сутринта(бях навила 4асовник) отивам да изкл/4а фурната и бързо пак в леглот  sleepuu Към 8,00 мъжът ми (тогава само гадже) се събужда и "мири6е на агне6ко", а аз "сигурно е от съседите на6то го изкл/4их", да ама не вместо да изкл/4а съм увели4ила фурната и айде бут4ето на боклука, а ние на Великден с пиле6ки пържоли.
Виж целия пост
# 18
Готвенето не е моя основна черта на характера, но се оказва, че готвя много добре, ако/когато/по пълнолуние(на три години) пожелая....Все ме врънкат да им готвя от моите специалитети, а аз все се ослушвам..., ми какво да направя, като цял свят си имам за спасяване и такива философски проблеми ме мъчат денонощно, че не е за разправяне просто! Laughing
Обаче брат ми още ме благославя с един проЗ(т) боб, дето си оставих ръцете, като го готвих, преди има няма 10тина години. Не знам къде ми е бил акъла, но той (акъла ми, не боба) по начало липсваше тогава, но съм сътворила боб, в който основната съставка е била водата, с няколко зърна боб, който на всичкото отгоре загорих така, че после три дена миришеше на умрели лебеди из къщи....И това всичкото беше основна и незаменима част от дневната дажба на двама изгладнели мъже след работа( брат ми и татенцето) , по причина, че майка ми беше командирована във Франция към момента...И естествено всички умряха от глад в тоя тъжен ден, в тези тежки години, с тази страшна готвачка, дето един прост боб май все още не може да направи като хората... Иначе съм царица на измислените рецепти и спонтанни шедьоври.... Laughing Laughing
Виж целия пост
# 19
Първите ми бухтички в живота станаха най-хубавите подметки на света. Е, вече знам грешките си, но благоверният още си спомня преглъщането на онези тестени платки.
Виж целия пост
# 20
  При първите ми опити да готвя(бях ученичка) - оставя ме майка ми да готвя боб, като смята, че е най-лесното нещо на света. Слагам боба, слагам вода, сол, малко чушки нарязани и малко чубрица и започвам да ес чудя какво още му се слага, мислих, мислих и реших, май че беше фиде! Така вечерта ядохме боб с фиде(в интерес на истината беше вкусен) и до ден днешен ме бъзикат с този боб.
  Със сестра ми сме ученички, решаваме, че ще изненадаме мама и ще направим реване за десерт. Вземаме тетрадката с рецепти и стриктно изпълняваме написаното. Обаче като се изпече, резултатът беше меко казано "странен". Оказа се, че мама не е написала в рецептата брашно, защото тя си знаела колко Joy Joy Joy(майка ми винаги слага брашното "на око", твърди, че различните яйца поемат различно количество брашно и е права разбира се). Татко го изяде - незнам дали заради усърдието ни или все пак е било вкусно.
  Преди около година - пак ще готвя боб - слагам боба, лука, чушки,моркови, подправки и го слагам на котлона. След половин час установявам, че съм забравила водата. Shocked
 Палачинки - при всеки мой опит е едно и също - докато свикна как да ги обръщам и по колко от сместа да сипвам и тя сместа свършила, обикновено имам по 1-2 прилични на вид палачинки. До следващият опит вече съм забравила какво беше и пак същото Joy
 Най-редовно пресолявам яденето(и за да не се случва изпадам в другата крайност-става безсолно).
  Винаги следкишите ми се струват недопечени и в крайна сметка ги ядем леко поизгорели. Сега хванах цаката - аз правя сладкишите, а мъжът ми отговаря за печенето - стават чудесни.
Виж целия пост
# 21
Като си говорим за издънки... и аз имам своите, безспорно. Уж се справям добре в кунята, но като се дъня се ДЪНЯ.
Последния гаф е отпреди 10 минути. Реших да направя кифлички със сладко от ягоди и мед и орехи. Дотук добре. Първо, до като ги завивах се усетих, че завивам на обратната страна от тесния към дебелия край. Усетих се и сиоправих грешката след 3 тата странна на вид кифличка. След това като ги наредих в тавата и плънката от мед и сладко изтече #Cussing out. Тестото не втаса въобще(затова мразя готовите теста, друго си е сам да си го омесиш), а на финала ги изгорих, а изтеклата плънка в тавата загоря и стана черна и лепкавва. В момента хрупам много твърда и загоряла кифличка със загорял мед в основата и се чудя как по дяволите ще си изчистя тавата от тази гадост??? #Cussing out
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия