Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 136 742
  • 743
# 15
Пепика,благодаря за темичката  Hug
Лабрекс ,miriams28  и на двете ви питките изглеждат чудно.
За оформянето на питките и аз искам да кажа,че обичам да експериментирам,но никога не ми се получават добре формите,по простата причина,че меся изключително меки теста.Предпочитам пухкавостта и конците  Heart Eyes

Ето и питката за РД-то ми  Grinning





П.С Лабрекс,нещата от линка,който си дала и в най-смелите си мечти не мога да направя 
Crazy
Виж целия пост
# 16
Рецептите за тестата на В.Цуркан ще ги преведа (дано успея  днес) и ще ги сложа в темата. Ако някой много бърза да пише на лични, пък ще се постарая. Grinning
Няма как да бързаме, просто като видях питката ме караш да влизам на 5 минути в темата да не би случайно да си качила рецептите.
Много ти благодаря за тази прекрасотия - нахрани ми окото за деня  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 17
Лабрекс, извинявай, сигурно тъпо ще ти прозвучи, но аз не можах да схвана как точно се оформя това тесто и по-точно как се появява това нещо  в дупките на питката. Външната част ли се поппъхва в дупките или..........? Ще съм ти благодарна, ако ми поясниш.
Виж целия пост
# 18
Лабрекс, извинявай, сигурно тъпо ще ти прозвучи, но аз не можах да схвана как точно се оформя това тесто и по-точно как се появява това нещо  в дупките на питката. Външната част ли се поппъхва в дупките или..........? Ще съм ти благодарна, ако ми поясниш.

Точно, правиш разреза и подпъхваш в него тестото зад разреза, да се покажат слоевете тесто. Какво да ми звучи тъпо, като аз го гледах и пак не го схванах. Взех да го усуквам, не знам що реших, че трябва поне два пъти да се провре в отвора. После като го поправях, на нищо не стана и така. На практика е лесно, аз си го усложних. Значи правиш разрезите, хващаш тестото, подвиваш надолу, пъхаш го в разреза и изкарваш отгоре. Ма и аз как обяснявам, дано ме разбереш. Grinning
Виж целия пост
# 19
  bouquet Пепика благодаря за новата темичка
Лабрекс, много е красива питката   bouquet.  от тук подпъхваш, от там завиваш.... добре че е показано Rolling Eyes и си обяснила  Hug,    bouquet
Засърбяха ме ръцете пак да меся  chef
Виж целия пост
# 20
  bouquet
Виж целия пост
# 21
от доста време ви следя и се наслаждавам на прекрасните погачки.  Heart Eyes
опитах веднъж една рецепта и не се получи, но няма да се откажа. Peace
моля да ми предложите нещо лесно, че искам да опитам отново, но не искам да се разочаровам. очаквам вашите предложения кой модел от изброените да опитам.  Praynig
Виж целия пост
# 22

Да си покажа поредния модел на В.Цуркан, но правих питката с любимото си тесто. Хареса ми повече от предишната, тестото си е нормално средно меко, както си меся по принцип. Ами, според мен добре стана! Peace



Виж целия пост
# 23
ЛАБРЕКС много хубава е станала браво! Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 24
ЛАБРЕКС много хубава е станала браво! Hug Hug Hug

ЗИЧЕ, благодаря ти, и аз си я харесах! Embarassed  bouquet
Виж целия пост
# 25
Лабрекс това с 2 навивания на фитила ли е?
Виж целия пост
# 26
Лабрекс това с 2 навивания на фитила ли е?

С две, като са на двойки, т.е. едното фитилче въртя надясно, другото наляво, така вървят по двойки. Peace
Виж целия пост
# 27
Мерси.Чудесна ти е питката.Скоро и аз ще се отбележа.Между другото,май те няма в групата във фейса?
Виж целия пост
# 28
labrex страхотна е !
Виж целия пост
# 29
браво питката е станала приказна,направо и усещам аромата
страхотно си се справила лабрекс
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия