Здравословно хранене за децата - 6

  • 44 842
  • 735
# 720
Когато правите кексове, мъфини и т.н. тестени, каква мазнина слагате?
Какаово масло удачно ли е да се слага за печене на ниска Т?




Да разбирам ли, че никой не пече кексове, мъфини и т.н. на децата си?


Аз правя всяка седмица по нещо.
В темата за менюто за деца над 1 година има линкове и от мен и от момичетата:)
Виж целия пост
# 721
Това всъщност кой зехтин за какво е на мен не ми е понятно. Готвя и овкусявам с един и същ-производство на свекърва ми -съвсем натурален и доста нагарчащ като е по-пресен, те също готвят с него. На мъжа ми брат му който е шеф и има и 2 пастичерии в Рим, плюс готварско училище също използва зехтин и не следи за какво е. Не мога да разбера за тези различни модели.
Та по въпроса за мазнината-слагам ако пека зехтин от горенаписания, краве масло избягвам, кокосово само на сурови неща слагам.  
Виж целия пост
# 722
Лурдес, аз пък солени закуски рядко правя. Щерката обича овесени ядки със сирене и напоследък това закусва. Иначе наскоро бях постнала една рецепта за солени крекери и освен тях, понякога и някоя и друга филия намазана с нещо, май други солени закуски не яде. Зехтинът избягвам да го слагам в печива, използвам го за салати най-вече Peace

А всъщност, ако ти се занимава и суровите солени крекерчета стават много хрускаво вкусни, има доста рецепти в нета и няма да се притесняваш за мазнината за печене Wink
Виж целия пост
# 723
... Готвя и овкусявам с един и същ-производство на свекърва ми -съвсем натурален и доста нагарчащ като е по-пресен, те също готвят с него. На мъжа ми брат му който е шеф и има и 2 пастичерии в Рим, плюс готварско училище също използва зехтин и не следи за какво е. ...

Алекса, има ли шанс да ни доставиш в БГ от този зехтин?
Виж целия пост
# 724
Здравейте, може ли да ми кажете от къде мога да купя брашно от рожкови /не онлайн/, от Варна съм и никъде не мога да намеря, или не търся на правилния щанд.
Виж целия пост
# 725
В Пловдив има почти навсякъде по здравословните магазинчета. По големите хипермаркети не съм го виждала. Опаковки по 500гр., цена около 6лв.

За мазнините: и аз ползвам и слънчогледово олио, шарлан, и олио от гроздови семки, сусамово, кокосово /най - вече в сурови сладкиши/, краве масло...зависи от рецептата и от наличността ми в момента... Wink В солени варианти и зехтин понякога...
Не знам кое доколко е правилно, затова и не писах досега... Simple Smile

Често правя постното брауни. Рецептата я има в темата за постите, мисля...
Много е лесно и сполучливо.  Peace
Виж целия пост
# 726
Момичета, не съм следила тази тема, моля някой друг да пусне новата тема и да поднови първа страничка.. Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 727
Това всъщност кой зехтин за какво е на мен не ми е понятно. Готвя и овкусявам с един и същ-производство на свекърва ми -съвсем натурален и доста нагарчащ като е по-пресен, те също готвят с него. На мъжа ми брат му който е шеф и има и 2 пастичерии в Рим, плюс готварско училище също използва зехтин и не следи за какво е. Не мога да разбера за тези различни модели.
Та по въпроса за мазнината-слагам ако пека зехтин от горенаписания, краве масло избягвам, кокосово само на сурови неща слагам.  

Този зехтин, който имам, на него е описано уж за какво става. А защо избягваш кравето масло?

Галче, ще порбвам, но напоследък никакво време не ми остава, а знам че са пипкави тези крекери. Rolling Eyes Наистина ми е най-лесно едни мъфини да направя. Embarassed

Бенджи, поразгледах тази тема, но не намерих рецепта за брауни. Ако ти попадне линка, пусни го и тук! Praynig Hug
Виж целия пост
# 728
http://silviya.wordpress.com/2010/10/28/brownie/
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1040/
http://trydiani.blogspot.com/2010/02/blog-post_1886.html
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?PHPSESSID=ide6kte80lf … 719.html#msg51719
Ето постни браунита. Аз правя това на Звездев с нерафинирана захар, рожкови и безглутеново брашно. А за рецептата с изварата по-късно, че нямам време в момента!  Hug
Виж целия пост
# 729
Момичета, ако не мога да спестя даването на шоколад, кое е най-малкото зло, така да се каже, от тези, които се продават? Да е натурален, млечен или пък някакъв друг?
Виж целия пост
# 730
Мето дете хапва с охота суров шоколад а също и натурален. Но може би и двата са подходящи за след 3 години, заради какото newsm78
Виж целия пост
# 731

Аз го правя по тази рецепта. Не бях я виждала оная на Звездев с ябълката, но ще пробвам...

И аз го правя с нерафинирана захар и смес от разни брашна, каквито имам вкъщи /овесено, ръжено, типово, пълнозърнесто.../
Виж целия пост
# 732
Виктория, и аз бих дала с поне 70% съдържание на какао или пък суров. За мен млечният шоколад не е шоколад Peace

Виж целия пост
# 733
Виктория, и аз бих дала с поне 70% съдържание на какао или пък суров. За мен млечният шоколад не е шоколад Peace


PeaceПодкрепям с 2 ръце-давам само с висок процент какао-70,85%,или аз правя-имам сурова какаова паста.Цялата полезност на какаото отива на кино при смесване с мляко-така съм чела.Пък и са тъпкани със захар млечните.
Виж целия пост
# 734
Може да си направиш домашен течен шоколад за мазане - с какао/рожков, кокосово/какаово масло и мед...като сложиш и малко натрошени лешници вътре /а и каквото друго прецениш - мляко, ако искаш.../ става супер... Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия