НАЧИНАЕЩА готвачка,моли за лесни и вкусни рецепти.

  • 18 837
  • 41
# 15
............ В която е разяснена основната терминология - задушаване , бланширане , шокиране...Време за варене, Обработка на месо.

Рoсна kитка, аз уж не съм от начинаещите, но поясни, моля те, какво е това "шокиране"? За пръв път го срещам. newsm78

 След сваряване някои продукти се заливат с много студена вода за да запазят цвета си.
Виж целия пост
# 16
След сваряване някои продукти се заливат с много студена вода за да запазят цвета си.

Благодаря, наистина за пръв път го чувам, но съм пълен лаик в тая област, хайде да напиша любител, синоним е, но по-добре звучи. Grinning  bouquet 
Виж целия пост
# 17
След сваряване някои продукти се заливат с много студена вода за да запазят цвета си.

Благодаря, наистина за пръв път го чувам, но съм пълен лаик в тая област, хайде да напиша любител, синоним е, но по-добре звучи. Grinning  bouquet 
човек се учи цял живот  Laughing
Виж целия пост
# 18
labrex ,как ще си любител? Ти си завършен кулинар! Hug
Виж целия пост
# 19
labrex ,как ще си любител? Ти си завършен кулинар! Hug

И съвсем пресен, само на няколко годинки, благодарение на форума! Joy
Скрит текст:
Не, че са ми малко иначе годинките! Grinning
Благодаря ти все пак!  bouquet


Виж целия пост
# 20
Eто и една много лесна рецепта от мен, подходяща и за гости  Peace
Около 1-1,5кг. св. месо от плешка или бут се нарязва на хапки в голяма купа, прибавят се 5-6 моркова нарязани на кръгчета, 4-5 глави лук нарязани на едро и около половинка гъби нарязани пак на едро. Подправя се със сол, черен пипер и чубрица на вкус (чубрица слагам около шепа - много обичаме в къщи)  и се разбърква хубаво. Изсипва се в плик за печене и се слага малко червено вино - около 100мл. и ако месото е по сухо малко олио. Затваря се плика и се пече около час, час и половина на 200-220гр. Става страхотна вкусотия, самото приготвяне не отнема повече от половин час и много върви с картофено пюре за гарнитура.
Виж целия пост
# 21
Ето една супер лесна и много вкусна салата:

Нарязват се 3-4 едри, твърди домата на полукръгове и се подрждат в плитка чиния. Поръсват се със сол и черен пипер и се заливат с марината от 1 глава счукан чесън, 2-3 лъжици смлени орехи и зехтин. Украсява се с магданоз.
Виж целия пост
# 22
Еха, че то боб да готвиш си е майсторлък. Доста завъртяно и с много тайни, за да стане наистина добре. Мисля, че всеки трябва да може да сготви яйца по панагюрски - обожавам ги! Лесничко е, а и човек винаги има под ръка малко яйца, сиренце и кисело мляко (поне в моя хладилник присъстват винаги тези продукти). Ето и рецептата:

1. Слагаш 1 тенджера с вода (около 15см. вода) и добавяш сол.
2. След като заври, счукваш 3 яйца във водата (важното е да махнеш тенджерата от котлона, докато счукваш яйцата).
3. След 7-8 мин. изваждаш яйцата.
4. На дъното на една дълбока чиния натрошаваш сирене, отгоре слагаш яйцата и поливаш с кисело мляко.
5. По твое желание можеш да поръсиш с червен пипер, а ако искаш можеш да препържиш червения пипер в едно канче.

Успех!
Виж целия пост
# 23
Манолова, за да не се разтекат белтъците и на се образува пяна във водата освен сол се капва и мааалко оцет.  Peace

... разтопява се краве масло и в него се запържава червения пипер...

А бе тънкости да искаш.
Виж целия пост
# 24
това са сложни рецепти бре  newsm78
към авторката : чукаш няколко яйца в един тиган и ги пържиш. ако искаш да са солени - посоляваш ги. извади ги преди да са почернели. ето ти яйца на очи.
същите яйца ,но вече разбъркани и поръсени с натрошено сирене - ето ти бъркани яйца. ако към бърканите яйца сложиш  нарязани чушки и домати - ето ти миш-маш.
ако искаш може и още леснотийки да ти кажа  Joy
Виж целия пост
# 25
И тук има тънкост - щипка сол в мазнината, дан' пръска Grinning
Виж целия пост
# 26
xaxax ne sa tolkova slojni haresaha mi i 4akam da svyr6i zeleto ;d za da gi po4vam Grinning
Виж целия пост
# 27
Аз добавям и нещо сладичко:

Ябълков пай

За тестото:
250 г масло
1 ч.ч. захар
4 жълтъка
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
За плънката:
3 средно големи кисели ябълки
щипка канела
захар на вкус

Разбиват се маслото и захарта, добавят се жълтъците, брашното, бакпулверът и ванилията и се замесва тесто. Ябълките се обелват и се нарязват на филийки. Намаслена тава се застила с половината от тестото, нареждат се ябълките, поръсват се с канела и захар и се покриват с втората част от тестото. Паят се пече при 180 градуса до зачервяване.
Виж целия пост
# 28
Ето и от мен една лесна и вкусна рецепта за макарони с чушки - всеки се учудва, като му я кажа Simple Smile Рецептата е моя и много обичаме резултата - опитай, ще чакам отзиви: http://moiterecepti.bg/recipes/view/id/8/name/

Бре, сто пъти оплесках линка.... Ще го мъча пак по-късно да му придам по-добър вид  Embarassed.
Виж целия пост
# 29
Тъй като аз самата все още съм в графата "начинаещи готвачи" всичките рецепти, които правя вкъщи са супер лесни. Иначе просто не бих се справила, или пък ще ми костват много време и усилия, а съм си доста припряна Wink  Blush

Предлагам ти две от наааай, ама най-простите, но и най-обичани рецепти вкъщи:

Първата е за картофи на фурна с подправки . Нарязваш обелените картофи на горе-долу еднакви парчета, разбъркваш ги мн старателно с олио и подправки (червен пипер, розмарин, шарена сол...) слагаш фолио и печеш. След 30-тина минути махаш фолиото за да се запекат и да станат по-красиви Wink

Втората рецепта е за зеленчукова крем-супа. Слагаш 2-3 обелени картофа, парче от глава целина, морков и лук да се варят в подсоелена вода. След като са добре сварени парираш в кухненски робот с 2 супени лъжици масло и 1/2 чаена чаша прясно мляко. Страшно вкусно се получава!

Надявам се да ти свършат работа Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия