МЕНЮ ЗА ГОСТИ

  • 1 265
  • 4
Мили кулинарки,
с какви ястия си посрещате гостите?
Имам нужда от нови идеи-нещо интересно и оригинално,но и да не отнема прекалено много време,...щото аз вече се изчерпах! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
солена торта нарязана на хапки и отгоре по една клечка за зъби. приказно е и си облизват пръстите. може да я нарежеш и на парчета като предястие. друго друго панирани пилешки пържолки с гарнитура от задушени зеленчуци с гъби.
п.п.купуваш замръзени зеленчуци.стават за 7-8 мин.
Виж целия пост
# 2
ПИЛЕШКИ ХАПКИ

Около 500гр. - пилешки гърди/без кожата, и обезкостени/, нарязани на кубчета с големина - 3см, 1 1/2ч. брашно,1ч.- смлени орехи, 1с.л- сух ригън, 1ч.л.- суха мащерка, 1/2ч.л- лют червен пипер, сол, 12- л.- масло.
Смесват се брашното и орехите. Потапя се всяко парченце месо първо в масло/растопено/,и после в сместа за да полепне добре.Слагат се 3лъж. от маслото в дълбок тиган на средна температура . Прибавя се половината месо, и се пържи до златисто. Процедурата се повтаря с останалото месо , и пак 3 лъж. масло. Сервира се с клечки за ордьоври и горчица за сос.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: dani75
ПИЛЕШКИ ХАПКИ

Около 500гр. - пилешки гърди/без кожата, и обезкостени/, нарязани на кубчета с големина - 3см, 1 1/2ч. брашно,1ч.- смлени орехи, 1с.л- сух ригън, 1ч.л.- суха мащерка, 1/2ч.л- лют червен пипер, сол, 12- л.- масло.
Смесват се брашното и орехите. Потапя се всяко парченце месо първо в масло/растопено/,и после в сместа за да полепне добре.Слагат се 3лъж. от маслото в дълбок тиган на средна температура . Прибавя се половината месо, и се пържи до златисто. Процедурата се повтаря с останалото месо , и пак 3 лъж. масло. Сервира се с клечки за ордьоври и горчица за сос.
Ами не залепва ли в маслото, т.е. не прегарят ли? Особено орехите? Иначе звучи страхотно!
Виж целия пост
# 4
На мен само веднъж ми залепна и капнах мъничко олио. Иначе ги правя в тефлонов тиган. Давай смело. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия