Спазвате ли традицията на всяка цена

  • 11 462
  • 237
# 225
а някои твърдят, че изобщо не е произнасяла подобни фрази и че това е някаква легенда, създадена от противниците на младата кралица. Може би тези думи са по-скоро метафора на розовия свят, в който е живеела, откъсната от всички неприятни неща, ставащи извън стените на собствения й дворец. Явно тя просто не е понасяла и се е самоизолирала от неприятните реалности.
Виж целия пост
# 226
а някои твърдят, че изобщо не е произнасяла подобни фрази и че това е някаква легенда, създадена от противниците на младата кралица. Може би тези думи са по-скоро метафора на розовия свят, в който е живеела, откъсната от всички неприятни неща, ставащи извън стените на собствения й дворец. Явно тя просто не е понасяла и се е самоизолирала от неприятните реалности.
да,точно това казвам,не е казвала такова нещо Мария Антоанета,аз съм й голяма фенка между другото,и изобщо не мисля,че е била толкова тъпа да произнесе такава фраза:)Виж,към испанската инфанта Мария Тереза отношението ми е твърде различно  Mr. Green
Виж целия пост
# 227
От всичко до тук , какво е по темата и какво е образователен курс,
от който никой не се нуждае ?
Защо се заяждаш?  Rolling Eyes
Не е заяждане ! Просто ми омръзнаха някой да ми повтаря "какво за и какво против" !
Мисля, че традицията е необходима точно във време, като това ,което познаваме и
е абсолютно излишно да се спори "яйцето или кокошката".
Виж целия пост
# 228
Цитат
Не е заяждане ! Просто ми омръзнаха някой да ми повтаря "какво за и какво против" !
Мисля, че традицията е необходима точно във време, като това ,което познаваме и
е абсолютно излишно да се спори "яйцето или кокошката".

Различните хора имат различни потребности PeaceКоето е излишно за теб,е интересно за друг  PeaceЕстествено,винаги ще има мнения "за" и мнения "против" Peace
Виж целия пост
# 229
да, папкали са питки без мая, защото просто е нямало друго. Не зная откъде е дошла тази нашенска традиция с козунаците, вероятно защото навремето захарта е била много скъпа и дефицитна, бялото брашно също е било луксозна стока, та поне на Великден да се облажат добре след строгия пост.

според книгата "Българска национална кухня", издание на авторски колектив от БАН по соц време, козунаците идват в нашата кухня в началото на 20-ти век, донесени основно от чехи и италианци, които са идвали да работят в България.
Виж целия пост
# 230
Вярно? Само преди век?
Гледай какво нещо значи Simple Smile А си мислех, че са някаква столетна традиция...
Виж целия пост
# 231
Мерси, жам/джам (?), и аз не можех нещо да си представя как преди Освобождението, в тази затънтена провинция на Османската империя, населението ще има толкова изискани продукти и рецепти.
Виж целия пост
# 232
И аз четох това за козунаците. Обаче се чудя за агнешкото. У нас никога не се е яло агне за Великден, а печена кокошка/пиле, които обичайно ни носеха кръщелниците. Говорих и с мои близки около 60години, които казаха, че в детските им великденски спомени има само печено пиле.
Виж целия пост
# 233
Леле, вегански козунак! Направо настръхвам като си го помисля! Sick

Като видях рецептата, това е просто един черен хляб, оплетен като козунак и пълен със стафиди, аромати и ядки. На външен вид са го докарали съвсем. Разбира се, няма структурата на истински козунак, но купените също я нямат. По-добре вегански, но домашен, отколкото купен.
Виж целия пост
# 234
Та за темата ставаше въпрос - 12 яйца боядисани,2 кг ръчно направен нормален козунак, 1 агнешко бутче ама малко .Който иска ще го науча да прави козунак,само да има време.Ама една плънка слагам в него,втора няма, и мен са ме учили.Какво значи "вегански" козунак, как се прави и от какви материали?Вкусен ли е?
Виж целия пост
# 235
и на мен ми е интересно що за чудо е това. Ни яйца могат да се сложат, ни мая, сигурно и захарта избягват, кой знае и какви брашна предпочитат. На мен ми прилича на нещо като идеята за кюфтето без месо.
Виж целия пост
# 236
Защо да не може мая? Мисля, че може. Плюс това ще е нещо приблизително може и с бакпулвер да се направи Simple Smile

Някой по назад беше писал за веганска паста за зъби- разликата е, че не е тествана върху животни. На някои от другите продукти ( шампоани примерно) пише и без силикон, та не знам и той ли е недопустим за веганите ( не че е по темата баш, ама все пак сме към края).
Виж целия пост
# 237
И аз четох това за козунаците. Обаче се чудя за агнешкото. У нас никога не се е яло агне за Великден, а печена кокошка/пиле, които обичайно ни носеха кръщелниците. Говорих и с мои близки около 60години, които казаха, че в детските им великденски спомени има само печено пиле.
Напълно съм съгласна с това.Печено или варено хвъркато и при кумовете.Имам и доста възрастни близки, които са ми казвали, че за Великден не са колели агне./да вметна,че са били доста добре материално/. Това е измислено след промените,може би с комерсиална цел.
 
 
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия