Черен списък на храни и хранителни продукти - 5та тема

  • 153 334
  • 635
# 30
Запис! Аз говорех за солта на "Здраве за вас". Чиста проба менте. Иначе бих си купувала НЕбългарска, от БИО магазин, където могат да ми покажат и сертификат.
За съжаление с колбасите май прекаляваме, че и на малката даваме рядко, по - скоро тънките кренвирши на Лидл. Ние така или иначе други колбаси не купуваме.
П.П Внимавайте със сухарите, че гледам, масово имат палмова мазнина (тези на Cici Bebe). А както знаем, тя е вредна. Избягвайте и всичко, което има памуково олио!!(пак същата марка сухари)
Не знам дали сте забелязвали, че в пюретата на Малечко има една съставка Е 1421 май беше..модифицирано нишесте....Какво прави това модифицирано нишесте в бебе;ка храна....не ми е ясно, май и в Овкото го има.

Това и аз го бях забелязала, обаче ми казаха, че имало както вредни, така и полезни Е-та. Не съм давала на детето от купените пюрета. Бях ги хванала в Карфур на една промоция 2 за лев и бях купила 4бр плодови да пробвам. Накрая се пробвах да правя кисели с тях, но не ми се получаваха и отидоха на боклука барабар с кисела. Бях огледала и останалите пюренца, но никъде не видях да има Е-та. Пък и аз съм давала супер инцидентно купени манджи, предимно му готвех. Първо ми излизаще по евтино и второ знаех какво слагам вътре.
Виж целия пост
# 31
Модифицирано нишесте има в редица бебешки пюрета.
Готови сухари не бих купила за бебе никога. Домашен хряб или БДС - тостер, прибиране на готовите сухари в платнени торби и готово.
Виж целия пост
# 32
Аз искам отново да Ви върна на темата за маслото. Взех MILMU /над 82% масленост/, обаче нещо ме съмнява. Особена миризма има, а не е с изтекъл срок. Чудя се до колко можем да се доверим на това, което пише на етикетите?
Виж целия пост
# 33
Аз искам отново да Ви върна на темата за маслото. Взех MILMU /над 82% масленост/, обаче нещо ме съмнява. Особена миризма има, а не е с изтекъл срок. Чудя се до колко можем да се доверим на това, което пише на етикетите?

Когато захранвах синът ми, бях събрала от домашно мляко каймак и го мушнах в камерата. Слагах по една люспичка от него. След това разбрах, че на малки деца не трябвало да се дават млечни продукти от крава. Ми маслото какво е? Или аз съм идиот или маслото се прави точно от каймака на млякото. Както и да е. Реших, че аз съм идиот и купих Президент. Наистина много хубаво и ароматно масло. После се замислих, така ли мирише наистина млякото  newsm78 Как да е, стигнах до извода, че наистина съм идиот и нищо не разбирам. Пък каймака от млякото си го яма сама.
Сега теглих една на Президента, че цената му стана трепач и минах на Пилос от ЛИдл, като разлика почти не намирам в маслата.
Виж целия пост
# 34


Когато захранвах синът ми, бях събрала от домашно мляко каймак и го мушнах в камерата. Слагах по една люспичка от него. След това разбрах, че на малки деца не трябвало да се дават млечни продукти от крава. Ми маслото какво е? Или аз съм идиот или маслото се прави точно от каймака на млякото. Както и да е. Реших, че аз съм идиот и купих Президент. Наистина много хубаво и ароматно масло. После се замислих, така ли мирише наистина млякото  newsm78 Как да е, стигнах до извода, че наистина съм идиот и нищо не разбирам. Пък каймака от млякото си го яма сама.
Сега теглих една на Президента, че цената му стана трепач и минах на Пилос от ЛИдл, като разлика почти не намирам в маслата.
Може да се дават млечни продукти в това число и масло след определен месец.Попарата освен с масло и обезсолено сирене или извара,няма с какво друго да я направиш.
Аз взимам краве масло,но имам и отделен каймак в една кутийка във фризера.Още малко да се натрупа и ще се пробвам да направя масълце. Simple Smile
Виж целия пост
# 35
Това и аз го бях забелязала, обаче ми казаха, че имало както вредни, така и полезни Е-та. Не съм давала на детето от купените пюрета. Бях ги хванала в Карфур на една промоция 2 за лев и бях купила 4бр плодови да пробвам. Накрая се пробвах да правя кисели с тях, но не ми се получаваха и отидоха на боклука барабар с кисела. Бях огледала и останалите пюренца, но никъде не видях да има Е-та. Пък и аз съм давала супер инцидентно купени манджи, предимно му готвех. Първо ми излизаще по евтино и второ знаех какво слагам вътре.

За полезни - не знам, но да, има относително безвредни Е-та. В бебешките формули също има модифицирано нишесте (малтодекстрин). И това, че не е изписано със съответното Е, не го прави по-малко добавка. То като цяло бебешките формули са изградени от такива съставки, които всичките могат да бъдат изписани с Е-та.  Wink

 
Виж целия пост
# 36
Домашна лютеница Веселина- пълно менте! Не си купувайте ако ви блазни надписа "домашна", а ако си ядете каквото се предлага в магазина, тогава е напълно "нормална"

Съдържание: - доматено пюре - ЕТО ПЪРВАТА УЛОВКА!, печен пипер, патладжани, моркови, слънч.масло, готварска сол, СКОРБЯЛА (нишесте), ПОДСЛАДИТЕЛ (ЦИКЛАМАТ), СМЕС ОТ ПОДПРАВКИ  (ЕЙ ТУК ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ СЕ ВКЛЮЧВА ГЛУТАМАТ), КОНСЕРВАНТИ (КАЛИЕВ СОРБАТ И НАТИРЕВ БЕНЗОАТ)

Производител Веселина трейд ЕООД Добрич - е, мерси!

(попадна ми кутията, а не продукта...)

ПП сега осъзнах нещо в подкрепа на горното ми предположение - щом няма захар, значи 100% има глутамат
Виж целия пост
# 37
ЗаСлон, а чие производство е, фирма имам предвид?
Виж целия пост
# 38
Купешкото бяло брашно с учуда разбрах, че го избелвали:)
Хималайскта сол не соли толкова колкото обикновената. Не се стряскайте от това.
А кафява захар има хубава но е доста по-скъпа от бялата. БГ такава не съм взимала и не й вярвам. Взимам все от био магазин, по-скъпа е, но не я ползвам всеки ден.

Добре да а като измиеш свареното месо наистина ли хормоните и АБ се изпаряват? Аз съм чувала, че е хубаво да се накисне първо месото от предната вечер.

Палмовото и другите масла ,не са вредни стига да не са хидрогенизирани /може и да бъркам малко думата/ т.е да не са минали термична обработка.

Въобще последните 2 години винаги чета етикетите на продуктите и се нагледах на такива неща..Но и аз не знам дали винаги са 100% вярни.
Виж целия пост
# 39
Аз от години се опитвам да изключвам "вредностите" от менюто ни.Всяка от нас която чете етикетите и следи списъците на вредните храни ще се съгласи с мен-Седим пред витрините и се чудим от кое да купуваме. Непрекъснато търся някой от село да ми продава  или яйца  или млека, продукти всякакви.
Обаче , какво се оказва , въздуха - замърсен, почвата-  Shocked , водата- наблъскана с какви ли- не "материали".
Психясала съм и децата. Малката ме пита в магазина -Мамо, това отровно ли е?  Може ли да го купиме ли? или
Има ли много консерванти и ОЦВЕТИТЕЛИ.А хората около мен се споглеждат като чуят това от 6 год. дете.
Относно био магазините - аз на тях изобщо не вярвам поне за пресните плодове и зеленчуци.Поне не съм попадала например на домат-дето да ти замирише на домат.И къде аджеба се отглежда този например домат- в/с специални  почви,въздух, вода????
 А и относно кафявата захар.Какво е това подвеждане на народа- БГ захар. Та не знаете ли от какво се прави - тръстика.Е къде у нас видяхте такава ???? Народа го мързи едни чушки да си отгледа, ще прави захар. Shocked
Ето и  още едно такова мнение. По-точно последните три абзаца от статията.
http://gotvach.bg/n5-15017-%D0%97%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D1%83%D0%B4% … D0%B7%D0%BD%D0%B0

Извинете ме за дългият пост.  Peace
Дано не съм досадила.
Виж целия пост
# 40
Pupitka , масло можеш да направиш и само с кисело и прясно мляко, не е нужно да чакаш да събираш каймак. Аз за моя син съм правила в буркан и става. Правила съм по неволя, тогава нямаше нищо по магазините, той е 89г. . бях много тъжна, че не намирам неща, а сега си мисля слава богу, че не яде боклуците, а само домашни неща Peace
Виж целия пост
# 41
Pupitka , масло можеш да направиш и само с кисело и прясно мляко, не е нужно да чакаш да събираш каймак. Аз за моя син съм правила в буркан и става. Правила съм по неволя, тогава нямаше нищо по магазините, той е 89г. . бях много тъжна, че не намирам неща, а сега си мисля слава богу, че не яде боклуците, а само домашни неща Peace
За киселото мляко знам,че му обираш отгоре мазнината,когато стегне-баба му на мъжа ми така прави.Я кажи ти как го правиш,без да събираш каймак?
Виж целия пост
# 42
Гледай сега, аз не съм правила от има няма 15 години, но утре ще питам свекърва ми за това колко трябва да е топло. Иначе го правех с прясно мляко, събран каймак разбира се и кисело мляко в буркан. Спомням си , че беше топличко, но колко точно нямам спомен. Пробвала съм се с миксер и не стана, а с буркан и на ръка доста бързо се получаваше. Тук обаче гледам момичетата са писали много по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375267.30
Дано съм била полезна Hug
Виж целия пост
# 43
Добре да а като измиеш свареното месо наистина ли хормоните и АБ се изпаряват?

Няма как да се изпарят, просто се отлагат във водата, т.е. бульона и месото е напълно годно за ядене и е без отрови.
Виж целия пост
# 44
Гледай сега, аз не съм правила от има няма 15 години, но утре ще питам свекърва ми за това колко трябва да е топло. Иначе го правех с прясно мляко, събран каймак разбира се и кисело мляко в буркан. Спомням си , че беше топличко, но колко точно нямам спомен. Пробвала съм се с миксер и не стана, а с буркан и на ръка доста бързо се получаваше. Тук обаче гледам момичетата са писали много по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=375267.30
Дано съм била полезна Hug
Да,де и аз на ръка го правя.Темата я знам,преглеждала съм я.Аз си помислих,че от киселото мляко масло избиваш.Баба му на мъжа ми като подкваси, отделя мазнината на повърхността и я събира в кутийка.Това е.Аз отделям каймака на изстиналото прясно мляко/колкото да е готово за подквасване/ и го събирам също.След това отделям водата с тензух и останалото си е чисто масло. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия