Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

  • 314 138
  • 2 044
# 1 590
Аз се спрях на този модел http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-AEG-BPE552320M/p/707039
заради пара, пиролиза, содна за месо. Някой има ли отзиви?
Първоначално се бях насочила към по-скъпия модел, но той е без пара.
Виж целия пост
# 1 591
Прочетох описанието за функция пара , ами то е все едно да си сложиш на дъното на фурната метална купичка с вода.
Ако е по- скъпа от другата без пара , не си заслужава.
Аз имам с пара на друга фирма, тя има контейнер над панела и постоянно подава при печене, на съвсем друг принцип е.
Чакай да я потърся.
Ето на тази снимка се вижда, това , което се опитах да обясня :
http://technika.bg/product/20422/furna-na-para-za-vgrazhdane-sie … ns-hs636gds1.html
Виж целия пост
# 1 592
 Сега обърнах внимание, че тази фурна е на принципа на вода на дъното. Гледах модел в магазина, при който имаше контейнер за вода до бутоните, но явно този модел не е такъв. От много четене на функции и възможности ми стана пълна каша Simple Smile
Виж целия пост
# 1 593
Точно този модел, който си показала гледах на живо и таблото изглеждаше много пластмасово ( по-скоро копчетата под дисплея и самите пуш бутони) за тези пари такова изпълнение не е сериозно. Аз започвам да се замислям дали още искам бъдещата ми фурна да има пара, гледах един модел на АЕГ и има функция готвене вентилатор с ниска влажност, според мен това ще бъде подходящо за изпичане на хляб с хрупкава коричка, заради което основно я искам тази пара Thinking
Виж целия пост
# 1 594
Ами парата не е само за това , самите ястия стават много по- сочни , по-бързо.
Хрупкавата коричка е само бонус.
Виж целия пост
# 1 595
Гледах модел AEG с пара на цена около 1800лв, но е без пиролиза. Сега не го откривам онлайн. Но липсата на пиролиза не ме устройва. 
Бях се насочила към този модел https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/fur … -aeg-bpe-842320-m
Сега е намалена още.  Има разни екстри, които вероятно няма да ползвам. Изморявам се само докато прочета всички функции.
Ето тази е сериозно намалена https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/fur … -bp831660nm-18269 Та е с още повече екстри, автоматични програми.
Колебая се между тази, която показах в предния пост и тези двете. Разликата в цената е малка.
Виж целия пост
# 1 596
Автоматичните програми са плюс, особено за големи парчета месо.
Прави ги страхотни, но при мен се включва и парата, не знам без пара как ще са.
Аз пък съм скептична към пиролизата, фурната я ползвам повече от година и си ми е като чисто нова.
Поддържам я. Пиролизата не ми е била определяща.
Но всеки си има приоритети!
Виж целия пост
# 1 597
Гледах модел AEG с пара на цена около 1800лв, но е без пиролиза. Сега не го откривам онлайн. Но липсата на пиролиза не ме устройва.  
Бях се насочила към този модел https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/fur … -aeg-bpe-842320-m
Сега е намалена още.  Има разни екстри, които вероятно няма да ползвам. Изморявам се само докато прочета всички функции.
Ето тази е сериозно намалена https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/furni-vgrazhdane/fur … -bp831660nm-18269 Та е с още повече екстри, автоматични програми.
Колебая се между тази, която показах в предния пост и тези двете. Разликата в цената е малка.
Първата цитирана от теб фурна я има в Зора на по-добра цена. Та, ако избереш нея, го имай предвид Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 1 598
Благодаря! Ще го имам предвид Simple Smile Може би ще се насоча към нея като по-бюджетен вариант. Кухнята ми многократно надхвърли първоначалните разчети. Познавайки себе си, мисля че каквато и фурна да взема, ще я ползвам по стария начин на готвене. Често си избирам разни неща по екстрите, а накрая не ги използвам.
Виж целия пост
# 1 599
Здравейте момичета,

Аз след дълго проучване се спрях на тази фурна http://www.homelux.bg/product_info.php?cPath=758_358_248_426& … products_id=16497 заради термодатчика, готвенето с пара и готвенето с технология SousVide. Няма пиролиза, но такава комбинация няма и реших да имам парата и SousVide за сметка на начина на почистване. С технологията SousVide готвя няколко пъти в мултикукъра и резултатите са впечатляващи, но при него нямам настройка на температурата през 1 градус, както изискват някои рецепти, затова залагам на фурната. Парата ще я ползвам и за ястия, но най вече за хляб - ние консумираме основно домашно приготвен хляб за да контролирам продуктите в него.
Ето тук има малко повече подробности за нея http://www.electrolux.bg/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eob9956vax/. Направих запитване до Електролукс и ми отговориха, че става въпрос за една и съща фурна като функции, преименовали са модела от VAX на XAX в последните три букви.

Сега стои на кашон в дневната, нямам търпение другата седмица да монтират кухнята и да видим дали ще готви, както обещават Simple Smile
Виж целия пост
# 1 600
Имам въпрос относно почистването с пиролиза.
 При последното ми печене на тиква съм сложила тавата под такъв ъгъл, че карамелът, образувал се при печенето от захарта, се е излял на дъното на фурната. И аз не повярвах, като го видях. Питането ми е, с какво и как да почистя фурната преди да включа пиролизата (карамелът е много), без да увредя фурната си.
Виж целия пост
# 1 601
Имам въпрос относно почистването с пиролиза.
 При последното ми печене на тиква съм сложила тавата под такъв ъгъл, че карамелът, образувал се при печенето от захарта, се е излял на дъното на фурната. И аз не повярвах, като го видях. Питането ми е, с какво и как да почистя фурната преди да включа пиролизата (карамелът е много), без да увредя фурната си.
Най-безвреното - намокри го с гъба за чинии и топла вода, да снате като локва отгоре, без да се излива от фурната де. След час /може би или повече/ карамелът, ще се е размекнал и може да го попиеш с попивателна гъба. Няма да е напълно изчистено, но така или иначе ще пускаш пиролизата. Не знам обаче дали има смисъл от това упражнение, след като имаш поролиза. Аз нямам "такова чудо" и за това се налага да третирам предварително такива "издънки".
Виж целия пост
# 1 602
Аз бих пуснала фурната да се стопли и размекне, и после бих изчагъркала.
Виж целия пост
# 1 603
Благодаря, момичета! Малко накисване с вода и леко загряване на фурната свършиха страхотна работа, а беше наистина много карамел. (букет)
Виж целия пост
# 1 604
Искам да купя печка със стандартна големина, но се колебая между стояща и за вграждане. С повече опции за управление (да може да грее и на 40градуса, таймер...).
 Ще бъде вероятно втора употреба (внос) ...и тъй като те са предимно за вграждане някой вървят и с плот, но бих искал плота да го купя отделно. Има ли керамичен плот с колело  21-23см - две колела са ми напълно достатъчни с опция за разширяване (два диаметъра), за да имам три различни диаметри на две колела.
Кой тип са по-добри - за вграждане или стоящи?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия