Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

  • 314 161
  • 2 044
# 1 710
Напълно подкрепям горното мнение и аз тая такива надежди за фурната, все пак е 650 лева, не 2000 лв. Преди време се повреди котлон, двоен, електролукс, купен за около 200-250 лева, за да го отворят ни взеха 20 лв, а за ремонт искаха 200 и не даваха гаранция, че всичко ще е наред - хвърлихме го и си взехме нов, за жалост и поради вслушване в консултантско мнение, доста по-кофти -eurolux, но вече не повтарям тази грешка , защото и аз чета, събирам си инфо и просто отивам в магазина и казвам искам това и това.
Виж целия пост
# 1 711
Здравейте,

И аз моля за препоръка между три модела фурни. Наистина съм съвсем объркана и не знам коя да избера. Едната е Електролукса от по-горните постове. В магазина ми го оплюха тотално! Вратата, там където са стъклата, била направена от пластмаса, "и нали се сещате с тази пиролиза...". И естествено ми препоръчаха Сименс. Явно Сименс дават доста пари, за да им предлагат продуктите, защото за всички уреди, за които попитах, ми препоръчаха техни модели.

Това, на което държа е пиролиза (та ако ще да се пробие след 5 години!), телескопични водачи и възможно по-голям обем на фурната.

ELECTROLUX EOC3430EOX
AEG BPS351120M
WHIRLPOOL AKZM-8480 NB

Благодаря предварително!
Аз от няколко месеца ползвам това АЕГ което си показала но без пиролиза. Готвенето на пара става като се налее вода в релефа на долната стена на фурната. Аз така и не успявам да я ползвам.Нито горещия въздух , нито турбо грила....да не говорим за другите екстри. Явно трудно ще свикна с тези нови модели. Старата ми свободно стояща Горение беше перфектна.
П.с покритието на АЕГ явно е нещо  по.различно защото се чисти супер лесно. А и се махат всички решетки, така че помисли дали да даваш 100 лв.отгоре за пиролиза.
Виж целия пост
# 1 712
Явно парата не е пара на АЕГ-то.
На всяка фурна можете да поставите метална купичка с вода на дъното.
Виж целия пост
# 1 713
Така като ви чета, май ще си взема Уърпула, заради визията...
Виж целия пост
# 1 714
Явно парата не е пара на АЕГ-то.
На всяка фурна можете да поставите метална купичка с вода на дъното.
Да но не всяка фурна има допълнителна пара, която се активира с отделен бутон.
Виж целия пост
# 1 715
Този бутон за какво е?
Да нагрее дъното ?
Нали?
Виж целия пост
# 1 716
Тъкмо и аз щях да пиша за некомпетентността на консултантите. И на ум не ми идва да ги питам за фурна особено, разни дечица, които не знаят какво продават и през живота си не са ползвали такъв електроуред. Може да има и изключения, но масово хабер си нямат от това, което продават. Всъщност може би за телефон ако купувам, бих се допитала до тях Simple Smile
Виж целия пост
# 1 717
Здравейте,

И аз моля за препоръка между три модела фурни. Наистина съм съвсем объркана и не знам коя да избера. Едната е Електролукса от по-горните постове. В магазина ми го оплюха тотално! Вратата, там където са стъклата, била направена от пластмаса, "и нали се сещате с тази пиролиза...". И естествено ми препоръчаха Сименс. Явно Сименс дават доста пари, за да им предлагат продуктите, защото за всички уреди, за които попитах, ми препоръчаха техни модели.

Това, на което държа е пиролиза (та ако ще да се пробие след 5 години!), телескопични водачи и възможно по-голям обем на фурната.

ELECTROLUX EOC3430EOX
AEG BPS351120M
WHIRLPOOL AKZM-8480 NB

Благодаря предварително!

От 3-те бих взел AEG-то. Да знаеш обаче, че точно на този модел готвенето на пара е по-скоро само за хляб и сладкиши и е еквиваленстно да сложиш отдолу купичка с вода. Истинското готвене с пара, с което се готвят зеленчуци, риба и месо на пара и което ползваме активно е в по-скъпите модели 78,79, 88 и 89 например: BSK892330M,BSK792320M,BSE792320B,BSK882320M,BSK782320M.
т.е този модел е само със "steambake" (за хляб и кекс), а за реално готвене на пара ти трябва някое от: "steamcrisp" ( +за месо), "steamboost"(+за риба и зеленчуци) и "steampro" (+ "су ви" готвене). Ето тук са обяснени:
https://www.aeg.de/siteassets/regional-assets/emea/germany/09.-s … pfgarer_ev_a5.pdf.

За AEG и  Electrolucs, ако искаш реална консултация и тест с работещи електроуреди, в София можеш да я получиш в магазина на Electrosound, които ми ги препоръчаха от AEG/ELECTROLUX.
 
Виж целия пост
# 1 718
Скрит текст:
Здравейте,

И аз моля за препоръка между три модела фурни. Наистина съм съвсем объркана и не знам коя да избера. Едната е Електролукса от по-горните постове. В магазина ми го оплюха тотално! Вратата, там където са стъклата, била направена от пластмаса, "и нали се сещате с тази пиролиза...". И естествено ми препоръчаха Сименс. Явно Сименс дават доста пари, за да им предлагат продуктите, защото за всички уреди, за които попитах, ми препоръчаха техни модели.

Това, на което държа е пиролиза (та ако ще да се пробие след 5 години!), телескопични водачи и възможно по-голям обем на фурната.

ELECTROLUX EOC3430EOX
AEG BPS351120M
WHIRLPOOL AKZM-8480 NB

Благодаря предварително!

От 3-те бих взел AEG-то. Да знаеш обаче, че точно на този модел готвенето на пара е по-скоро само за хляб и сладкиши и е еквиваленстно да сложиш отдолу купичка с вода. Истинското готвене с пара, с което се готвят зеленчуци, риба и месо на пара и което ползваме активно е в по-скъпите модели 78,79, 88 и 89 например: BSK892330M,BSK792320M,BSE792320B,BSK882320M,BSK782320M.
т.е този модел е само със "steambake" (за хляб и кекс), а за реално готвене на пара ти трябва някое от: "steamcrisp" ( +за месо), "steamboost"(+за риба и зеленчуци) и "steampro" (+ "су ви" готвене). Ето тук са обяснени:
https://www.aeg.de/siteassets/regional-assets/emea/germany/09.-s … pfgarer_ev_a5.pdf.

За AEG и  Electrolucs, ако искаш реална консултация и тест с работещи електроуреди, в София можеш да я получиш в магазина на Electrosound, които ми ги препоръчаха от AEG/ELECTROLUX.
 

Благодаря за изчерпателния отговор! Пара изобщо не ми трябва. За сметка на това осъзнах, че съм свикнала с черно стъкло на печката, а не да ми се вижда вътре в нея. Съответно към изискванията вече е и дизайна  Laughing Мнения за този Bosch? Само дето няма телескопични водачи, а много исках... Ох, с тая фурна пишман станах...
Виж целия пост
# 1 719
Телескопичните водачи са много голямо удобство. Не се отказвай.
Виж целия пост
# 1 720
Тинтири-Минтири, не се притеснявай, точно за това че няма телескопични водачи. На Бош се предлагат като аксесоар към всички фурни на цена 80лв за едно ниво, има и две и три малко по-евтино излиза от 80лв. за единичен, но не помня цената. Аз все се каня, но ще взема да си поръчам най-накрая, много е удобно.
Виж целия пост
# 1 721
На Бош се предлагат като аксесоар към всички фурни на цена 80лв за едно ниво,
На две нива, нови има за 40,00 лв  Peace:
Скрит текст:

https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-17599986/%D1%82% … D1%80%D0%BD%D0%B0
https://www.zajadacz.de/BOSCH-2fach-Teleskopauszug-HEZ-338200.html
Виж целия пост
# 1 722
Ха! Супер е това за телескопичните водачи, благодаря!
А какво ще кажете за фурната на Бош? Дали е добра?
Виж целия пост
# 1 723
Пав , а тези дали ще станат за Сименс ?
Кажи - Да, моля Simple Smile
Виж целия пост
# 1 724
На Бош се предлагат като аксесоар към всички фурни на цена 80лв за едно ниво,
На две нива, нови има за 40,00 лв  Peace:
Скрит текст:

https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-17599986/%D1%82% … D1%80%D0%BD%D0%B0
https://www.zajadacz.de/BOSCH-2fach-Teleskopauszug-HEZ-338200.html
А би ли споделила, от къде са закупени въпросните за 40лв. ? Странно ми е на всички магазини да ги продават по около 200-260лв., а частно лице да ги продава на такава цена - къде е уловката? Едва ли някой ги купува на нормална цена и продава под покупната стойност? Гаранция имат ли? Като видя такива продажби с 80% под стойноста, спрямо тази на поне 10 други места в които се продава същия продукт, започвам да се замислям.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия