Кой какво сервира снощи - кой какво ще сготви днес - 3

  • 51 675
  • 416
# 15
Днес се престарах с готвенето, така че ще има и за утре - супа боб, пържени кюфтета, картофи "соте", чушки бюрек със сирене и любимата бисквитена торта с крем от препечен хляб.   chef
Виж целия пост
# 16
Снощи - картофи с пилешко филе, копър и кисело мляко на фурна.
Може ли подробности, моля?Благодаря предварително!


Правя го в иенска тенжера. Нарязвам картофите и месото (най-добре става с някаво пушено месо, но заради малката последния път го правих с пилешко бон филе и пак стана), добавям мазнина, сол и малко вода и ги слагам да се заушат във фурната. Като омекнат разбърквам една кофичка кисело мляко с около чаена лъжичка накълцан копър (имам нарязан във фризера, не харесвам сух копър) и заливам. Оставям да се запече без капака, докато киселото мляко се сгъсти и започне да става на коричка (леко потъмнява).
Много е вкусно!
Всъщност онзи ден добавих и маслини.

Виж целия пост
# 17
Снощи бутчета в бутер тесто(рецептата я взех като идея от един руски сайт даден от Джема)
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=21776&photo=27
Днес зелеви сармички!
Виж целия пост
# 18
 Днес смятам да готвя ето това:

Необходими продукти     

    * 700 г черен дроб
    * 3 глави лук
    * 1 с.л. (10 г) брашно
    * 1/4 ч.ч. (50 мл) олио
    * сол
    * черен пипер
    * чубрица

   
Лукът се нарязва на едро и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се запържва. Прибавя се нарязания на парченца дроб и се пържи докато побелее. Подправя се със сол, черен пипер, чубрица, добавя се вода и се вари на тих огън.

Тествали сме го и става много вкусно / а ние не сме фенове на черния дроб/
Виж целия пост
# 19
..............любимата бисквитена торта с крем от препечен хляб.   chef

Я издай какъв е този крем  newsm78
Виж целия пост
# 20
Онзи ден- солен пай и телешко с бамя
В4ера- зелен и бял фасул с картофи; кейк с три шоколада. Исках да кажа с 3 вида шоколад Simple Smile
Днес- кисело зеле с ориз
Виж целия пост
# 21
Днес спагети и разни сандвичи, че няма време за друго.
Виж целия пост
# 22
Онзи ден: Надупените картофи на taneto и кротони с подпровки на фурна (за мезе).
Снощи: картофени кюфтета и шкембе с масло и екстри -)
Шкембето се нарязва (може и от полуготовото) и се задушава в масло и няколко скилидки чесън (нарязани на ситно), довабят се много гъби и бекон. Стана чудно!
Виж целия пост
# 23
Ние за вечеря вече трети път ще ядем гъби с ориз и маслини и към тях печена наденица. Не знам много ли готвя, малко ли ядем....ама все дояждаме като бесни Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Днес направих сърми,омлет с праз и сладкиш с ябълки и карамел Simple Smileза утре мисля да направя зеле на манджа и пържено пилешко дробче Blush
Виж целия пост
# 25
Снощи - печена риба: хек (нямах пъстърва), покрита със смес от орехи, лук, стафиди и маслини, гарнирана с запечени картофи.

Desem, може ли подробности? Благодаря!
Виж целия пост
# 26
Днес за обед доизядохме зелеви сърмички; за вечеря правих рулото  с кашкавал и кайма на
djemahttp://www.burgasbg.com/important/files/picture_154.jpg+ пържени картофки и трушийка за гарнитура,а за десерт тортата с кроасани и крем карамел.
Кенга-мерси за рецептата  bouquet
Виж целия пост
# 27
Моля ви дайте рецептите за Ръллото с кашкавал и кайма и Бутчетата в бутер тест!!! Моляяяя!  bouquet
Виж целия пост
# 28
Моля ви дайте рецептите за Ръллото с кашкавал и кайма и Бутчетата в бутер тест!!! Моляяяя! bouquet
Djemma,с твое разрешение Wink предлагам рецептите за:
Руло с кашкавал и кайма
5 яица, 250гр майонеза, 350 настърган кашкавал. Всичко се разбърква , изсипва се в тавичката от фурната, застелена с пекарска хартия и се пече платка 20 минути, при Т 200 градуса.Върху него се разстила 500 гр кайма , объркана с 1 яйце, сол,лук и черен пипер.Завива се руло и се слага пак да се пече около 40 мин при 200 гр
Колкото за бутчетата в бутер тесто си мисля, че готови опечени долни бутчета се завиват с тестото като торбичка и се пече.
Djemma,златна си!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 29
Ехааа това руло е съвместимо дори с моята нисковъглехидратна диета. И аз благодаря! Ще я пробвам веднага след като купя хартия за печене.

Само не ми стана ясно в каква тава се пече платката. Тавата от фурната не е ли много голяма?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия