От година имам Tefal Actifry family и съм много доволна! Приготвям всякакви неща в него. Ако пържа по- меки храни като кюфтенца махам бъркалката. Първо ги оставям да се позачервят отгоре и след това я слагам внимателно, за да продължат да се приготвят- така не се разкашкват. Освен това на тях дори лъжица мазнина не слагам. Те и така си пускат от каймата. Пържа неденички и кремвирши, но рядко, т.к. гледам да не хапваме точно тези храни... Пека пържолки и мариновани долни бутчета отново без бъркалката. Тях трябва да ги обърнете с щипка за тефлон, за да не надраскате тавата, когато се позачервят от едната страна. За около 20 мин са готови. Времето обаче вие си го определяте на вкус- някои обичат препечено, а други не!
Даже днес съм решила да пробвам да изпека картофки Уеджис. Намерих си рецепта, която ми допада и ако на някой му е интересно как са се получи ще споделя.
Обичам да експериментирам, затова и шницели ще опитам да направя, но какво ще стане...
На кратко - аз съм ЗА този уред! Готви се лесно, здравословно и без сръткане в кухнята!
Слънчев ден на всички!