Как се прави сладко от зелени смокини?

  • 44 951
  • 55
# 15
Нещо такова беше http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=795.0 Но на няколко пъти завирах сладкото и когато почти изстинеше, пак го слагах на котлона.
А иначе, малко извън темата, правих нещо много по-добро - мармалад от ябълки и смокини, долу-горе 1:1. Много лесно и за нула време става - нарязвам на ситно ябълките и смокините, захар на вкус и - на котлона. Много бързо се сгъсти и е май по-добрият вариант от сладко само от смокини. Става за мазане, за слепване на курабии.. и е много вкусно  Peace
Ей толкова гъсто става
Скрит текст:
и в бурканчета
Скрит текст:
Виж целия пост
# 16
Перу, може ли да дойда да живея у вас?  newsm78
Виж целия пост
# 17
може, може, ако знаеш колко работа има в градината  Mr. Green
Виж целия пост
# 18
смокините тук тази седмица на пазара са 2 до 2.50, проверявайте да ли не са паднали при вас вече. Аз снощи си направих една доза с гел фикса  2/1, тази вечер пак ще направя.
Трещерица, ето сладкото ми от смокини
Виж целия пост
# 19
Много благодаря  bouquet И при нас са 2.50, вечер минавам през един пазар и много се изкушавам.

пеп-4o , твойта най-трудната, ама пусто като ти имам доверие.  Laughing 
Виж целия пост
# 20
о още утре минавам тогава през пазарЯ. На 2,50 се навивам.
Виж целия пост
# 21
Много благодаря  bouquet И при нас са 2.50, вечер минавам през един пазар и много се изкушавам.

пеп-4o , твойта най-трудната, ама пусто като ти имам доверие.  Laughing 

 Mr. Green залагай тогава. То два дни, но по малко време е. На мен ми хареса мързеливото, без друго сина ми все се мръщи на целите смокини.
Виж целия пост
# 22
Момичета, преди споделих че съм правила само сладко от дюли и от вчера съм снабдена и със смокини. От зеления сорт са - т.е. със зелена кожичка, но вътре са меки и узрели. Насочила съм се към рецептата на пеп-4о, но да попитам мога ли да използвам гелфикса на д-р Йоткер или задължително с лимонена киселина. Искам да ми стане по-гъсто без да е течен сока като мед. И друг въпрос - да ги обработвам ли предварително по някакъв начин освен измиване/изсушаване. Изкуших се и ги купих на 1,80 но са 3 кг и не можем да ги изядем, та ще трябва да се жертвам, а аз хич не обичам провалите  Peace

Допълвам, че видях тема за сладко от смокини с гелфикс  Peace
Виж целия пост
# 23
да, много съм доволна, вчера вложих и бурканче от него в  един десерт.  Peace Само измий и подсуши
Виж целия пост
# 24
Благодаря ти  пеп-4o bouquet, аз и в блога ти прочетох и още повече се надъхах, ще ги режа на четвъртинки, хем да може да се маже, хем да не им треперя да не ги разкъсам. Ще докладвам след това и аз със снимка Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Много благодаря  bouquet И при нас са 2.50, вечер минавам през един пазар и много се изкушавам.

пеп-4o , твойта най-трудната, ама пусто като ти имам доверие.  Laughing 

Голям късмет извадих преди 10тина дена - много хубави напълно зрели по 1,70 ...... благодаря, че сподели за спада в цената!

Пепчо, благодаря за рецептата. Малко отложеното варене не стана точно по часовник, но съм доволна от резултата. Остана половин бурканче за тест Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Отчитам се: Направих сладкото. Оказа се, че смокините много са намалели - изчистени събрах 1,600 и оттук започнаха моите проблеми. Отворих втория фикс и с лъжица на око сипах уж като за 600 гр., пакетче и половина лимонена киселина и всичко останало спрямо упътването - смесване със захар и поръсване на плода. Добре, но в бързината изсипах 1 кило захар. Сладкото стана червено, но не знам дали сбърках, не изчистих кората на смокините и има зелени парчета из него. Другото което установих е, че аромата не ми харесва, ама хич. Късно е обаче да слагам ванилия, а и мама не съм забелязала да слага, а и в рецептата не пише. Индришета и прочее треви нямам. Затворихме го с мъжо, обаче мисля, че утре ще го режа с нож. На опитване ми киселее леекичко, но си мисля, че е така защото беше топло, така ми се получи веднъж и с дюлите, пък после ни беше добре на захар. Така че, чакаме до утре и отново ще се включа с отчет за гъстота и някоя друга снимка. На цвят ми докара страхотно червено с много мънички семчици, подобява сладко от ягоди. Смокинята не е моя плод и на година се случва да опитам 1-2. Мъжа ми обаче си хапва даже и сушени през зимата. Както се вижда от претеглянето - от 3 кг, половината ги е наместил Mr. Green
Виж целия пост
# 27
Сладкото става червено от вътрешността на плода  Peace и при мен се зачерви. А коричките останаха да зеленеят. Защото не бяха от лилавия цвят сорт, ами със зелени кори.
А ти защо сложи лимонена киселина?
Виж целия пост
# 28
В събота ме чака огромно дърво със смокини които трябва да обера АЗ ( половинката не го издържа стълбата)  Mr. Green Може ли рецептата на пеп-чо никъде не я намирам. И как да преценя колко захар да сложа след като нямам къде да ги претегля  Mr. Green Ох много съм зле, дано само не изхабя смокините  Embarassed
Виж целия пост
# 29
Ми аз днес цял ден четох рецепти  Rolling Eyes и останах с впечатление, че тя се слага за да не се променя цвета

mariana900
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия