Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 200 522
  • 530
# 495
Добър дееееен има ли някой ?търся тема в която всичко е описано стъпка по стъпка
http://zi4e57.blogspot.bg/2014/08/blog-post_30.html
Виж целия пост
# 496
Добър дееееен има ли някой ?търся тема в която всичко е описано стъпка по стъпка
http://zi4e57.blogspot.bg/2014/08/blog-post_30.html

Може и в тая тема да пробваш, не знам дали са запазени снимките, май отдавна не е писано в нея. Иначе при Зиче е сигурно! Peace
Виж целия пост
# 497
Да прегрешиш в зелено... или  Козунак със спанак

Наложи се да правя три пъти от този козунак, докато му се насладят вкъщи. Един изключителни вкусен, с нежна структура козунак. За тези, които се интересуват,  подробната рецепта, още снимки и други предложения за тесто със спанак, се намират в блогът на Катето.

https://mycandykitchen.blogspot.co.at/2018/02/blog-post_24.html







Виж целия пост
# 498

Обикновен бял хляб





Виж целия пост
# 499
Здравейте, може ли рецепта за питка със суха мая?
Виж целия пост
# 500
Здравейте, може ли рецепта за питка със суха мая?

Ето една лесна и вкусна.
Виж целия пост
# 501
Тази е повече като хляб, дай една от твоите рецепти, Labrex. Ти имаш чудесни рецепти на питки. Навремето бях правила една твоя, беше приказна. Не помня как се казваше. Отивам да я търся. Grinning

P.S. Намерих я. Всички си облизаха пръстите тогава. Препоръчвам я горещо.

КУХАРКИНА КОРОНА" /Короната на готвачката/
Виж целия пост
# 502
Вени, тъкмо се чудех коя питка имаш предвид, преди пробвах доста рецепти. Да, "коронката" е добра. А тая питка на Джорджевич е бърза и топличка е вкусна. То студена не съм я и пробвала, де, обикновено заминава, не е голяма.
Виж целия пост
# 503
Labrex, aз така правя белия хляб, брашно, вода, сол, мая. Понякога прибавям и малко олио или вместо вода, прясно мляко. Но така, както е нейната рецепта, си е чист хляб според мен. По принцип топлият хляб все е вкусен. Но за мен питката е нещо по-различно от хляба. Твоята корона на готвачката е супер, много е вкусна. Hands Plus1 Heart Eyes
Виж целия пост
# 504
Kакво брашно използвате за приготвяне на питки и ви се струва най-хубаво? Някой пробвал и е бялото брашно на София мел, 25 кг. разфасовка, пише че става за всичко питки, погачи, хляб и много други.
Виж целия пост
# 505
Ето и моята питка от вчера по случай РД на ММ.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 506
Виж целия пост
# 507
Виж целия пост
# 508
Добро утро, днес смятам да направя една питка, която правя вече 2-3 пъти и е много вкусна. Въпросът ми е, дали мога да заменя олиото с масло и дали ще стане по-вкусно? И колко масло да сложа? В рецептата за 2кг брашно е 10-11с.л. олио.
Виж целия пост
# 509
Добро утро, днес смятам да направя една питка, която правя вече 2-3 пъти и е много вкусна. Въпросът ми е, дали мога да заменя олиото с масло и дали ще стане по-вкусно? И колко масло да сложа? В рецептата за 2кг брашно е 10-11с.л. олио.
Аз в самото тесто никога не слагам масло, защото питката като изстине става стегната, не е на конци и не ми харесва въобще. Маслото го използвам само за разточване между пластовете или ако питката е на топки само за овалване. Иначе може би едно пакетче от 125 гр. като го разтопиш ще ти е достатъчно. Аз обаче не използвам толкова много мазнина вътре в тестато. Достатъчно са и 2 - 3 с.л. на кг. брашно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия