Как се пекат КЕСТЕНИ ???

  • 20 151
  • 29
# 15
Цитат на: Maminka
Наште никога не стават на камък...
Ама и никога не сме ги пекли във фурна, а си "играя" на котлона или на скарата(съпругът ми, де:)). Нацепваме ги, а после след като се опекат ги слагаме в съд и ги покриваме с вестник(за да не се изцапа кърпата) и отгоре с кърпа, за да омекнат. Може би именно в това е тайната Confused:
 Пробвайте и пишете!

Да това е, не се пекат във фурна, там се изсушават.
Виж целия пост
# 16
Да, аз ги правя във фурна, както вече казах. Ако не се изядат веднага, още топли, стават на нищо. И аз се чудех дали не правя някаква грешка.
Виж целия пост
# 17
Кестените не се пекът във фурна а на огън в една тава специално направеца за целта. Тавата е от ламарина на която са направени дупки със пирон или каквото успеете. Кестените се цепват на няколко места със нож. Палите огъня и слагате кестените. Вървят със червено вино
Виж целия пост
# 18
Сцепваш ги отдолу на крьст и ги слагаш на котлона. Естествено ги обрьщаш отвреме на време доакто почернеят леко отдолу.
А и варени  вьв вода не са лоши при това не се налага да ги цепваш предварително.
Кога са готови сварени се разбира по това като се разцепят лекичко сами.
Виж целия пост
# 19
точно си мислехд а пусна тема за Кестените  Sunglasses
аз лично съм ги варила и пекла в микровелето.
варени са по-вкусни. в микровеле също става ама тряя си играеш да ги дупчиш един по един с вилицата....
варих ги в обикновена тенджера око 30-35 минутки... станаха мозък. немога да спра да ям!
Виж целия пост
# 20
И съм варила, и съм пекла. Варените кестени просто нямат база за сравнение. Според мен смисъл никакъв няма от печене - никога не стават толкова вкусни, а пък и приготовлението е толкова трудоемко. Това предварително цепване, а после и белене може да ме изкара от нерви. Виж, като ги свариш, направо белиш и ядеш. Ама много сме фенове в нашето семейство на кестени - мммммммммм, деликатес!
Виж целия пост
# 21
А като ги варите трябва ли да се цепват? И въобще как точно ги правите?
Виж целия пост
# 22
http://www.maxima.bg/bg/library/zadoma/kuhnia/II.htm
Тук има за кестените.
Виж целия пост
# 23
Цитат на: Sim
А като ги варите трябва ли да се цепват? И въобще как точно ги правите?


Ако искаш да ги свариш, няма нужда да ги цепваш. Просто ги изплакваш и слагаш в тенджера с водеа, като водата трябва добре да покрие кестените. Стават бързо... Зависи колко ти е силен котолонът... Ако се "усъмниш", че са готови, след не по-малко от 30 - 40 минути, извади един и го пробвай!
Виж целия пост
# 24
Гостът по-горе съм аз Simple Smile
Виж целия пост
# 25
мъжо ги прави както са ти казали другите ,цепва ги  и ги пъха във фурната .варени не сме яли,ама нещо незнам дали ми се пробва Cry


има разлика между нашите кестени и тукашните Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 26
Ето ме и мен...Тук в Италия кестените ги приготвят така : не се мият предварително тъй като е важно да не са мокри. Прави се един напре4ен разрез върху "гърбицата" на кестена и се пекат на огън в надуп4ен тиган или тава поръсени с малко сол и се обръЩат от време на време. След това се овиват в хартия за малко и се хапват се 4ервено винце...
Добър апетит
Виж целия пост
# 27
Реших да си взема кестени за варене (така съм свикнала да ги ям, но сама не съм варила). Искам някакъв сос да им направя - сигурно на основата на сметана. Идеи?
Виж целия пост
# 28
Аз в4е варих,станаха за 1 4ас в обикновенна тенджера.Нито се цепят,нищо.Изсипах ги и отидох на компа пак Rolling Eyes  Grinning

После като се наядох ги направих по рецептата на Анда.Задуших ги с лук,магданоз,4ерен пипер и сол.
Следващият път ще пробвам със сос бешамел,4е мнооого го оби4ам.
Виж целия пост
# 29
Сварих 1 кг, счупих си ръцете от белене после (баси трудното бе!  Shocked  Shocked  Shocked ), задуших лук+бяло пилешко месо+сметана и магданоз, добавих кестените. Стана много вкусно, само капризният ми мъж пита що било сладко - като яде само кестен, явно не му прави впечатление, че сладни.
Казах му, че ще го върна или при майка ми, или при неговата си майка, да яде там, щом му харесва, ама ха!  Twisted Evil
Но манджата беше добра Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия