КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

  • 50 860
  • 742
# 15
Препоръчайте ми читава захар моля .
/Аз замесих един с моята си захар ,увеличих количеството и да видим дали ще е сладък и ще се изпече ли добре./
Виж целия пост
# 16
Запис и от  мен
Мама Цоцоланка благодаря за темата
И мен е интересува с каква марка захар месите козунаците че не може да сложа 330 гр. захар и да не ми е сладко
Виж целия пост
# 17
и тук да се запиша..
Виж целия пост
# 18
Аз бая думнах сега и ще видим .
  Промених и леко рецептата - нямах точно 200г заквасена сметана и добавих прясно мляко. Сега дано се изпече добре Grinning
Виж целия пост
# 19
Мама Цоцолана, благодаря за новата тема и бързам да се включа в следенето. Утре ще за месвам, пък каквото сабя покаже.
Виж целия пост
# 20
Ами аз не купувам само една (и изпитана) марка захар, а каквото има в магазина, в който съм на пазар. Затова не мога да препоръчам. Ползвах една до преди няколко дни, но забравих как се казваше, ако я видя ще я позная. Та нея не я харесах, по-малко сладка беше. "Захира" съм ползвала и нито мога да кажа супер е, нито да я оплюя... май ще се окаже най-добра за сега.  Финната за тестото, за поръсване не. За поръсване ще си направя кристали май.  Thinking
В момента сме със "Сладея", но не мога да сравня още, не съм я ползвала.

"Запис"-ът е спам. Докато нямате какво да кажете по темата, можете да я следите със "известия"-та.  
Излиза ми/ ни - на всички... ново известие или отговор по темата, за да вляза и видя - Запис/ да се запиша/да не ви изпусна и т.н., ама не и нещо по темата.  Mr. Green
Виж целия пост
# 21
Аз обикновено купувах Захира -едър кристал и което е странно - от Лидл съм я купувала едра и в от друг магазин съвсем фина и ми беше странна тази разлика.
 От няколко месеца купувам някаква сръбска захар и досега проблем не съм имала с подслаждането в сладкиши . Но тестото за козунак е по -специфично и трябва да се следи количество захар и може и проблема да е в нея.
  Затова се чудя Сладея ли да взема.
 Морена,благодаря за отговора.
  И на мен тези постове - запис ,цоп и троп и тем подобни са ми странни и нелепи.
 
Виж целия пост
# 22
Morena, права си, спам е, но като нищо не съм приготвила, как да покажа нещо. Готвя в микровълнова комбинирана печка, нямам друга, за сега. В тази връзка печенето не ми е ясно като как ще го направя - т.е. няма долен реотан. Има само конвекция и горен грил. Пиците ми малко се пресушават, а дъното им остава по-глетаво. Та не зная как ще станат козунаците. Ако имате някакъв опит - посъветвайте ме.
И още веднъж извинения за спама.
Виж целия пост
# 23
Благодаря за темата   bouquet
По- нататък и козунаци, и снимки.
Виж целия пост
# 24
Чаак на 2-ра страница идвам Blush Нямам търпени е да идва Великден, дано няма излагации Crazy
Виж целия пост
# 25
mumbas, не мисля, че ще с изпекат. Долен с конвекция е ок, но обратното- не.  Досега не си направила проба?

Аз съм доволна от Захира-та. Сега обаче купих фина за козунаците, не съм я ползвала и да не се издъня. Да взема да си купя и от едрата.
Виж целия пост
# 26
Относно захарта в козунаците - слагах, каквато ми попадне под ръка. От доста време обаче, влагам фин кристал на "Захира" - най-малкото - по-бързо се топи в млякото. Simple Smile
 
Това е моята рецепта за К О З У Н А К
Тя е традиционна и е плод на много опити - едни успешни, други не толкова.   

и за да не е гол пост, една снимка от последния, който направих...


Топъл и слънчев Великден желая на всички!   bouquet
Виж целия пост
# 27
И аз тук..дано се справя  Peace
Виж целия пост
# 28
Джемма, миналата година правих опит, но първо не бухнаха много, май превтасаха, а после като ги пекох на 180С - 40 минути,  станаха твърди и сухи.Изобщо... Сега ще опитам на по-ниска температура и за по-кратко време. Планирам да си купя фурна , но това май ще стане след време. Технически причини - върви огромен и безкраен ремонт на жилището ни. За това дотогава, щъ мъ извините, но спамя малко повече от позволеното, май.
Виж целия пост
# 29
Не, защо, дискутираме козунаците, не е спам. Peace Дано се получат, не съм пекла, но предполагам, че поради тавичката, която пречи все пак на директното нагряване, конвекцията няма да изпече добре отдолу. Дано греша и ти се получат добре. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия