руската сникерсова торта е страхотна

  • 12 021
  • 32
# 15

Ха сега де - дай марка на това подсладеното, плийз. И като е подсладено трябва ли да се вари?
...Аз съм виждала само това Dutch Lady

Сама си си отговорила  Grinning
Duch Lady има подсладено и неподсладено, подсладеното е в по-малка консерва.
Аз досега само подсладено съм варила....ако не е подсладено незнам дали ще се получи хубавият карамелен цвят newsm78

Sorry,  че отговарям аз.... надявам се никой да не се обиди Hug
Виж целия пост
# 16
Сама си си отговорила  Grinning
Duch Lady има подсладено и неподсладено, подсладеното е в по-малка консерва.
Аз досега само подсладено съм варила....ако не е подсладено незнам дали ще се получи хубавият карамелен цвят newsm78
A, ами толкова съм гледала, но и не го ползвам често. Мерси много. Hug
Виж целия пост
# 17

Ха сега де - дай марка на това подсладеното, плийз. И като е подсладено трябва ли да се вари?
...Аз съм виждала само това Dutch Lady

Сама си си отговорила  Grinning
Duch Lady има подсладено и неподсладено, подсладеното е в по-малка консерва.
Аз досега само подсладено съм варила....ако не е подсладено незнам дали ще се получи хубавият карамелен цвят newsm78

Sorry,  че отговарям аз.... надявам се никой да не се обиди Hug

Абе момичета, аz на Dutch Lady още не съм виждала такова мляко. Сгушонката, zа която става дума в рецептата, е сгъстено силно подсладено мляко. То е с констистенцията на течно лепило Кале и е супер сладко. Продава се и варено, като вареното е с цвят на карамел и констстенция на ... хм ... конфитЮр да кажем. Една стандартна опаковка е от 200мл (на грамаж е повече, че е супер сгъстено)

Аz от 4 години не съм в БГ и до тогава у нас сгушонка не се продваше. За пръв път я видях тук в Германия и то в руски магаzини (и аz един път по погрешка купих на Dutch Lady, ама това си е конденzирано мляко zа кафе, на светлинни години е от сгушонката). От кога са я пуснали на нашите паzари?
Виж целия пост
# 18
Абе момичета, аz на Dutch Lady още не съм виждала такова мляко. Сгушонката, zа която става дума в рецептата, е сгъстено силно подсладено мляко. То е с констистенцията на течно лепило Кале и е супер сладко. Продава се и варено, като вареното е с цвят на карамел и констстенция на ... хм ... конфитЮр да кажем. Една стандартна опаковка е от 200мл (на грамаж е повече, че е супер сгъстено)

Ами правилно си разбрала Hug Сгушонката я няма в България (поне аз незнам) тук има  подсладено  кондензирано мляко , точно както си го описала като "лепило Кале" и ние като изобретателни кулинарки си го варим да стане "Сгушонка"   демек твоят карамелен конфитюр Joy
Виж целия пост
# 19
 Hug Аz го каzах това, zа да предупредя....  Hug

Помня преди години как намерих някъде немска рецепта в една Бурда на сладкиш с иzвара. Преведох си я съвсем усърдно, купих си българската иzвара от паzара и си направих сладкиша. Стана отврат... Sick Sick Sick. Ама тогава нямаше кой да ми кажа, че нямската иzвара се отличава коренно от българската...
Виж целия пост
# 20
Blondi,аз сьщо не обичам фьстьци и ги замених с бадеми-попарени с гореща вода,за да се обелят.Стана супер
Виж целия пост
# 21

Ха сега де - дай марка на това подсладеното, плийз. И като е подсладено трябва ли да се вари?
...Аз съм виждала само това Dutch Lady

Сама си си отговорила  Grinning
Duch Lady има подсладено и неподсладено, подсладеното е в по-малка консерва.
Аз досега само подсладено съм варила....ако не е подсладено незнам дали ще се получи хубавият карамелен цвят newsm78

Sorry,  че отговарям аз.... надявам се никой да не се обиди Hug
Неподсладеното Дач лейди също става карамелено на вкус и цвят,но не се сгъстява.Явно щот е без захар.Мъчим се и ние с трици маймуни да ловим...
Виж целия пост
# 22
А този вариант на торта "Сникърс" някой опитвал ли го е?

Торта Сникърс
Дора Маркова|2003-04-09

500 г фъстъци - печени и обелени
300 г млени бисквити
250 г маргарин
250 г пудра захар
2 яйца (така е по рецепта, но може и без тях)
2 шоколада

С миксер се бъркат маргарин, пудра захар, яйцата и бисквитите. Добавят се 300 г ситно смлени фъстъци. Разтапя се шоколада (или какао+мляко+захар+масло).

Реди се половината от сместа,едро смлени фъстъци, шоколад, втората част от сместа, едри фъстъци, шоколад. Стои задължително в хладилник.

Случайно попаднах на нея в нета. Изглежда много лесна за правене, но как ли ще е на вкус.......... newsm78

Виж целия пост
# 23
Рецептата много прилича на тази, която една мама бе измислила за мъжа си.
Ето темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=77913.0 - точно тази торта ще пробвам другия петък за рождения ден на мъжа ми, че руския вариант ми изглежда по-сложен за изпълнение (по-скоро изисква повече време, пък започнах работа).
Виж целия пост
# 24
За неделя мисля да направя тази торта,но имам въпрос:
Ако не се вари кондензираното мляко става ли вкусно?  newsm78
Сметаната заквасена ли е? newsm78
Виж целия пост
# 25
сметаната е течна, а моето кондензирано мляко не беше варено и пак стана вкусна тортата.
Виж целия пост
# 26
Ами аз сега варя млякото,още не е гръмнало Mr. Green
А със заквасена не става така ли?
Течна каква взимаш?
Виж целия пост
# 27
ми течната е тукашна, живея в испания Simple Smile
ма съм чувала за хопла, че е свястна.
със заквасена ми се струва, че ще киселее newsm78 бе я я направи с течна Grinning
Виж целия пост
# 28
сметаната е течна, а моето кондензирано мляко не беше варено и пак стана вкусна тортата.

ми течната е тукашна, живея в испания Simple Smile
ма съм чувала за хопла, че е свястна.
със заквасена ми се струва, че ще киселее newsm78 бе я я направи с течна Grinning




  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 29
Ето и аз я направих:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=645508
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия