Тибетска гъба / кефир / кефирена гъба 3

  • 98 835
  • 772
# 60
QueenBee, как и кога го пиеш, и какъв ефект отчакваш?  newsm78
Виж целия пост
# 61
Под чудеса имате предвид разхлабването на стомаха ли?
От януари го пия всяка сутрин на гладно, не консумирам алкохол, по принцип не пия, кафе също не обичам от време на време пийвам мляко с нес.
Интересно ми е вие тогава защо го приемате и какви са ползите?


Виж целия пост
# 62
Аз лично - защото ми харесва вкусът най-вече. За разнообразие от киселото мляко. За готвене, вместо сметана и кисело мляко, а има и едни палачинки, които стават май само с него, и един мус също.
А моите дебеланки явно са решили, че са лактобацили и последната партида кефир стана гъста, като кисело мляко!  Party
Виж целия пост
# 63
Кефир си е руският айран.
Бифидобактериите правят чудесата.
Не е лекарство!

Абсолютно! Руснаците си го пият и готвят с него, така както ние ползваме млякото - кисело или прясно.

И въпреки това, високата концентрация на бифидо и разни други бактерии, влияе благотворно на организъма. В къщи го пием всички от септември  - аз, съпруга, дъщерята и на кучето давам даже по 1 кафяна лъжичка  Mr. Green. Харесваме го всички като вкус. Освен че го пием, правя с него и таратор, палачинки и замесвам хляб/питки. Не сме правили умишлени почивки, гъбата почива само ако пътуваме някъде за повече от 1-2 дин.
Това, което забелязах аз още на първия месец беше намаляване на косопада. От 1 шепа при ресане се сведе до 5-6 косъма.
Правя си и маска на косата с кефир, както и на лицето, четох че избелва петна и опъва кожата, ще видим правя го от съвсем скоро и още нямам лични впечатления  Peace
Виж целия пост
# 64
Четох доста за ползите от кефира и много ми се иска да се сдобия с една гъба. Ако някой ако има възможност да ми прати малко кефирена гъба ще съм много благодарна  Hug

Здравейте! Мога да ви дам кефирена гъба, ако се интересувате, пишете ми и ще се разберем как да стане това. Аз съм от Пловдив, ако сте от друг град мога да ви я изпратя и с куриер! Моята доста се разви и с удоволствие ще я споделя с вас Simple Smile
Виж целия пост
# 65
Здравейте, имам улцерозен колит и бих искала да опитам облекчаване с гъбата.От Варна съм и ако някой има в повече ще съм благодарна.
Виж целия пост
# 66
Кефирът НЕ Е ЛЕКАРСТВО за болежки.

А за какво?
Като почетеш по сайтовете излиза, че е някакъв вълшебен, пък аз не се чувствам вълшебно хич.

За мен и вълшебен не е! Просто засилва имунната система, помага при някои здравословни проблени, но в никакъв случай не лекува.
След като не се чувстваш добре от кефира - не го пий повече! То е логично!  Grinning
Виж целия пост
# 67
Здравейте,
някой ако подарява в района на Търново ще му бъда благодарна ако пише.
Виж целия пост
# 68
Имам тибетска гъба за подаряване. От София съм. Моля да пишете на лични.
Виж целия пост
# 69
Кефирът ги пия заради имунната система - засилва имунитета; заради колит и гастрит и алергиите, за добър сън...Пия го сутрин на гладно, щом стана от сън. Така съм свикнала
За лечение се пие сутрин на гладно, а профилактично - вечер, 30 мин. преди сън.
Експериментирах 1 месец като в кефира добавях по 1 ч.л./даже по-малко/ каша от куркума. Не бих казала, че ми се отрази добре. Поне аз не се чувствах добре. Чувствах постоянна тежест в стомаха, сякаш съ преяла и препила, гастрита се обади наново / въпреки, че пиех и кефир/....Спрях от няколко дни и сега само кефир пия и всичко изчезна. Simple Smile
Виж целия пост
# 70
И аз от днес започнах да приемам кефир.За сега в минимално количество,че още са ми малки гъбките.
Виж целия пост
# 71
Не го използвам за лечение кефира, а като заместител на киселото мляко. Мога да правя и кисело мляко, но производството на кефир е по-мързеливият начин. Купувам си 2 шишета с прясно мляко и си разпределям кефирените зърна директно в шишетата.След като престои 24 часа и повече, забелязвам че млякото е престане да се плиска, като течност, а е станало по-гъсто и тогава прецеждам кефира. Връщам го в шишетата от прясното мляко и ги слагам в хладилника, а зърната отиват в новите шишета с мляко.

Сутрин закусвам с кефир, обожавам вкуса му! Използвам го за содени питки, кексове, мекици и други. Просто се получава невероятно тесто с кефир. С киселото мляко не ми става тестото така хубаво. Има една пауза от около 24 часа докато стане следващаат доза кефир и трябва да си призная, че не ми стига количеството. Мисля да почна да купувам по 3 бутилки прясно мляко за кефира.

Между другото отглеждам и Комбуча, която е също много лековита, даже се смята, че и рак церяла. Този зелен чай, в който седи Комбучата, като ферментира става като шампанско, просто съм пристрастена и към него. Тази гъба Комбуча ми оправи болките в колената, но това е друга тема. Има тема за Комбучата Simple Smile
Виж целия пост
# 72
Къде е темата за комбуча? Заинтригува ме с това,че ти е помогнало за болките в коленете...страдам вече от 4-5год.и искам да пробвам....


Аз май убих моите гъбки днес Sad
Бурканът беше на печката,а във фурната готвех и от изпаренията и горещината буркана с млякото направо прегря..измих ги,сипах ново мляко,но май са унищожени безвъзвратно Rolling Eyes
Виж целия пост
# 73
Doli, ето темата за Комбуча.

Не бързай да хвърляш кефирките; може малко да са зашеметени и следващата партида да има странен вкус, но те са държаливи същества.
Виж целия пост
# 74
 Бяла Орхидея, какво мляко купуваш? Аз ползвам Бор-Чвор 3,6% и ми се получава много добре Simple Smile Искам да попитам: задължително ли трябва да почива гъбата на всеки 20 дена/за 10 дена/ newsm78 и през това време само във вода ли да я държа?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия