За подправките и употребата им

  • 2 965
  • 27
# 15
За мащерката
тя и чубрицата са от едно семейство. Имат сходен, почти еднакъв вкус.
Според моя вкус мащерката е по-мека като аромат  chef
Виж целия пост
# 16
Имам желание да употребявам повече подправки при приготвянето на ястията. Проблемът е обаче, че незнам коя на какво се слага и коя с коя мога да комбинирам Embarassed.

В момента ползвам само чубрица, джодан(гюзум), червен пипер и лющян.

Дайте съвет моля  Blush.
Ти какво копър и магданоз не ползваш ли? Сол? Черен пипер? Shocked
Виж целия пост
# 17
Имам желание да употребявам повече подправки при приготвянето на ястията. Проблемът е обаче, че незнам коя на какво се слага и коя с коя мога да комбинирам Embarassed.

В момента ползвам само чубрица, джодан(гюзум), червен пипер и лющян.

Дайте съвет моля  Blush.
Ти какво копър и магданоз не ползваш ли? Сол? Черен пипер? Shocked
аз не ползвам, защото ме е яд да ползвам 1 стрък и да хвърлям останалото. а също и ме мързи да го режа  Embarassed
Виж целия пост
# 18
Вместо да хвърляш останалото, режеш всичко и излишното слагаш в найлонова торбичка и във фризера. Когато ти потрябва, вадиш, чупиш бучка и я цопваш в манджата.
Режеш веднъж, ползваш много пъти. Wink Laughing
Виж целия пост
# 19
Вместо да хвърляш останалото, режеш всичко и излишното слагаш в найлонова торбичка и във фризера. Когато ти потрябва, вадиш, чупиш бучка и я цопваш в манджата.
Режеш веднъж, ползваш много пъти. Wink Laughing
точно тъй смятам да правя като си купим фризер. засега сме само с хладилник и магданоз и копър в него за 1 ден стават леш.
Виж целия пост
# 20
Тогава в бурканче със сол и във хладилника! Grinning Така може да изкара цяла зима.
Виж целия пост
# 21
Тогава в бурканче със сол и във хладилника! Grinning Така може да изкара цяла зима.
И тъй става. Аз съм от фризерните, нарязвам 2-3 връзки магданоз и ми стигат за повече от месец, после пак.
Виж целия пост
# 22
ще взема да пробвам. не го знаех това. солта колко горе-долу трябав да бъед? и едра или готварска?
Виж целия пост
# 23
Готварска. Слагаш на око - да се осоли. После обаче няма да слагаш допълнително сол в ястието.  Едно време мелехме с машинка за месо микс от моркови, магданоз, лук, целина и др. и така със сол в бурканчета. Ама голяма играчка е това мелене.
Виж целия пост
# 24
Готварска. Слагаш на око - да се осоли. После обаче няма да слагаш допълнително сол в ястието.  Едно време мелехме с машинка за месо микс от моркови, магданоз, лук, целина и др. и така със сол в бурканчета. Ама голяма играчка е това мелене.
аа аз в комбайна ще ги метна. от кога ме сърбят ръцете за тая работа и си викам - кога ще си купим фризер ....   Crazy
Виж целия пост
# 25
Готварска. Слагаш на око - да се осоли. После обаче няма да слагаш допълнително сол в ястието.  Едно време мелехме с машинка за месо микс от моркови, магданоз, лук, целина и др. и така със сол в бурканчета. Ама голяма играчка е това мелене.
аа аз в комбайна ще ги метна. от кога ме сърбят ръцете за тая работа и си викам - кога ще си купим фризер ....   Crazy

Аз пък ти завидях за комбайна, аз трия ръчички за комбайн  smile3508. Мога да те черпя място в нашия фризер, ако дадеш едно кръгче с комбайна smile3532
Виж целия пост
# 26
Готварска. Слагаш на око - да се осоли. После обаче няма да слагаш допълнително сол в ястието.  Едно време мелехме с машинка за месо микс от моркови, магданоз, лук, целина и др. и така със сол в бурканчета. Ама голяма играчка е това мелене.
аа аз в комбайна ще ги метна. от кога ме сърбят ръцете за тая работа и си викам - кога ще си купим фризер ....   Crazy

Аз пък ти завидях за комбайна, аз трия ръчички за комбайн  smile3508. Мога да те черпя място в нашия фризер, ако дадеш едно кръгче с комбайна smile3532
дадено  thumbsup
Виж целия пост
# 27
  Едно време мелехме с машинка за месо микс от моркови, магданоз, лук, целина и др. и така със сол в бурканчета. Ама голяма играчка е това мелене.

Аз си правя точно така дом. вегета, меля ги през комбайна а преди като нямах през резачката на пасатора. Съотношението е 1:1 сол: продукт....т.е 1 кг. домати+1 кг моркови+1кг. чушки+1 кг. лук+1 глава целина+1вр.магданоз+1 кг. сол. Но никога не правя пълна доза количеството е огромно с 1/4 от пропорциите изкарвам цяла зима като давам и на роднините. Ако се стерилизира сол не се слага.
Само подправки съм замръзявала в формички за лед или подложки за бонбони от кутиите.... не заемат много място и не е необходим фризер  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия