Какво да направим с останалия козунак?

  • 99 007
  • 181
# 165
Още една идея от мен как да използваме останал козунак Simple Smile

Козуначена торта с плодове

Виж целия пост
# 166
козуначена торта с крем-карамел, ммммммммммммм!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 167
Аз го нарязвам на филии и го замразявам във фризера. После си вадя, пека на тостера и мажа с масълце и някакво сладко, уникално става  Peace
Виж целия пост
# 168
Пробвай и с бита сметана, м-м-м !
Виж целия пост
# 169
От мен две торти, едната за Великден - кокошката - с готови блатове и втората за Св. Георги от кузунак  
Не мога да ги завъртя





Виж целия пост
# 170
Ето и от мен 3 рецепти с козунак:

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне

Селски сладкиш с панетоне или козунак

Следвеликденски сладкиш
Виж целия пост
# 171
И аз днес оползотворих останалия козунак.
Направих тортичка. Всяка филийка козунак напоих с плодов сок, след това бита сметана и пудинг. По-късно ще я пробваме.
Виж целия пост
# 172
Аз пък един от козунаците, който ми подариха, го сложих  във фризера, че ще ни омръзне да ядем само козунаци тези дни. По-натам ще го  извадя и ще го оползотворя за някой сладкиш.
Виж целия пост
# 173
Аз лично правя торта "Шарлота" с останалия козунак. Просто бишкотите ги замествам с него и става меко казано превъзходно.
Виж целия пост
# 174
Провокирана от темата за яйцата, реших да направя тема и за козунаците. Тъй като тази година тотално се провалих на Великден- яйцата се изпочупиха и боите бяха кофти, козунаците ми станаха като подметка и твърди като камък, сега имам доста материал, който не ми се ще да изхвърля... Кажете какво правите с козунака, който ви е останал и вече ви е писнало да го ядете... newsm78

Аз, когато купя козунак преди Великден, го замразявам, понеже никога не мога да купя предния ден. И така, понеже го купувам няколко дена преди празника, замразявам и после вадя необходимото количество, размразява се за няколко часа и е мек и пресен като току що купен. Бихте могли да го нарежете на две парчета, примерно и слагате в плик, замразявате, после вадите колкото ви трябва.
Така че, не ми се налага да хвърлям. Дори и да остане от замразения козунак, след време, като ни се прияде, вадя и си го ядем, защото вкусът и мекотата му не се губят, като току що купен е.
Уточнение: Не бива да се замразява топъл козунак или хляб, трябва да се изчака да изстинат.
Виж целия пост
# 175
Не мога да разбера израза "останал козунак".. 😆😆😆
Виж целия пост
# 176
😂😂 и аз не можех до тази година , защото обикновено правя и си го изяждаме , но тази година се доверих на една пекарна, с квас.  Не са много сладки за вкуса на домочадието и само аз си ги ям, та единият ще го замразя.
Виж целия пост
# 177
И аз имам 1 ,какво да го правя ?
Виж целия пост
# 178
Преди доста години пеп-4о беше пуснала едни топчета с останал козунак. Много бяха хубави! Ще си поразровя записките, дано ги открия.
Виж целия пост
# 179
Преди доста години пеп-4о беше пуснала едни топчета с останал козунак. Много бяха хубави! Ще си поразровя записките, дано ги открия.
[/quote

Както и преди съм споделяла, най-бързият и практичен начин е на филийки в тостера и после намазан с масло. Става невероятно вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия