Коледа 2016 -2 тема

  • 113 611
  • 758
# 30
До момента го давам доста мързеливо - в края на ноември тествах линцер сладките на Наталина, които изчезнаха за отрицателно време. Сега още 2 дози от тестото отлежават в хладилника.
Макар и малко късно днес ще правя и щолени по рецептата на Джемма. Единственото, което ме притеснява е огромното количество мая (1 пак жива мая на 500гр брашно).
Виж целия пост
# 31
Хоп и аз във вкусната тема  bouquet
От края на миналата да попитам нещо - Брук, може ли да кажеш откъде си се снабдила с формичките за меденките - елхичка, играчка и снежко  Praynig Или някой друг ако знае? Имам безброй формички, но в тези ми останаха очите, искам ги  Heart Eyes
Аз досега съм до кривата круша  Crazy - само минищоленчетата на Лабрекс и сладките с фъстъчено масло съм направила. Страхотни са и  двата вида, от вторите ще се прави пак, че са по-малко като бройки и след вчерашната дегустация силно намаляха, а са адски пристрастяващи  Heart Eyes
Виж целия пост
# 32
Някой ме питаше какви кардамонови бисквитки правя. ето тези направих вчера, за първи път:
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2016/12/blog-post_14.html

Не знам защо всички ги притеснява количеството на маята, непрекъснато това ме питат? Тестото е доста тежко с количеството масло и плодове и няма как да е по-малко. Peace
Виж целия пост
# 33
Рали, сладките с фъстъчено масло по коя рецепта ги прави?
Виж целия пост
# 34
Рали, от Кауфланд са формичките. Малки, розови с буталце на пружина.
Благодаря и аз за новата тема  bouquet
Виж целия пост
# 35
Ето по тази, тук в темата я препоръчаха - наистина са чудесни!
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

А аз се сетих, че щях да питам Съни29 за кокосовите топчета (или кръгчета), които спомена - може ли рецепта  bouquet
Брук, благодаря ти  bouquet А скоро ли си ги вземала, или предишни години? Дано да има при нас, още довечера отивам  Laughing
Виж целия пост
# 36
Благодаря за новата тема!

Момичета, понеже на последните страници от предната тема се коментира, че меденките на Джемма не запазват много формата си, та да питам - стават ли все пак за декориране? Или да се насоча към друга рецепта  newsm78

тази рецепта съм пробвала - не мърдат, а са много вкусни  Blush
пак ще я правя, този път за къщички  Peace

планирам и 2-3 дози рохлички, но трябва да намеря нещо за белтъците. идеи?
забравените сладки пробвах, но не ни паснаха нещо  Blush
Виж целия пост
# 37
Джемма, благодаря! А кардамона мелиш ли го?
Рали, заповядай. Не знам защо, но ми стана твърдо тестото и трудно се работеше с него.
Виж целия пост
# 38
Ето по тази, тук в темата я препоръчаха - наистина са чудесни!
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/

А аз се сетих, че щях да питам Съни29 за кокосовите топчета (или кръгчета), които спомена - може ли рецепта  bouquet
Брук, благодаря ти  bouquet А скоро ли си ги вземала, или предишни години? Дано да има при нас, още довечера отивам  Laughing

Миналата седмица ги взех , би трябвало да ги намериш. Успех!  Hug
Виж целия пост
# 39
Благодаря ти, Съни  bouquet

Брук, мерси много  bouquet
Виж целия пост
# 40
Да, млян кардамон. Peace
Виж целия пост
# 41
Благодаря, Джемма. Не съм работила с кардамон и този, който купих ми се стори странен Simple Smile
Виж целия пост
# 42
Записвам се да не ви изпусна bouquet
Големи красоти показвате, аз последните дни нищо не съм пекла, но меденките на Джемма доста намаляха, май ще има втора доза Laughing Някой питаше за формички, на нас ни се получиха формичките с рецептата на Джемма, просто сложих равна ч.л. сода и си бяха ок, надути толкова, колкото трябва.
Днес ако ми остане време мисля едни шоколадови трюфел бисквитка да изпека, ще покажа след това какво е станало.
Заинтригувахте ме с веган бисквитките, но нямам меласа, дали може да е заменя с нещо друго newsm78
Виж целия пост
# 43
..............................
Заинтригувахте ме с веган бисквитките, но нямам меласа, дали може да е заменя с нещо друго newsm78
Меласа се продава в суперите, там където са Био продуктите. Бурканчета. Не е скъпа. Дали може да се замени, не знам, Меласата е течна, а захарта е суха.
Виж целия пост
# 44
Рали, благодаря ти! Интересни са, може и тях да направя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия