За какво си мислите постоянно напоследък?

  • 1 114 045
  • 21 203
# 20 925
Излезе ми един спомен с детето от преди години
Скрит текст:

и много ми се иска да изям един килограм кайсии. Може и зарзали Grinning
По финансови и всякакви съображения ще изям един портокал Grinning
Виж целия пост
# 20 926
Аз не обичам ароматизирани и мариновани меса например с чесън, мед, горчица. У нас най-често само сол и понякога черен пипер слагам, ако не сложа, после който иска си ръсне черен пипер, аз обожавам черен пипер и прекалявам с него например.
Скъпи меса са, именно затова не съм импровизирала и карам на сигурно. Утре пак ще пека агнешко, пак на фурна. То за скара трябва да е нарязано по специален начин предполагам, за котлетите говоря.

Какви кайсии и зарзалии имаше на дядо ми в къщата - много и сладки…  ядене на корем до втръсване, компоти, че и за ракия оставаха, а даже ние децата и зелени ги ядяхме, както малките джанки 🤪
Виж целия пост
# 20 927
Цената на месото е свързана с качеството му и сигурността. Ти си яж изгоряло месо щом те влече. Все пак, точно за различните вкусове в ресторантите се предлага различна степен на изпеченост.
Виж целия пост
# 20 928
Аз не обичам ароматизирани и мариновани меса например с чесън, мед, горчица. У нас най-често само сол и понякога черен пипер слагам, ако не сложа, после който иска си ръсне черен пипер, аз обожавам черен пипер и прекалявам с него например.
Скъпи меса са, именно затова не съм импровизирала и карам на сигурно. Утре пак ще пека агнешко, пак на фурна. То за скара трябва да е нарязано по специален начин предполагам, за котлетите говоря.

Какви кайсии и зарзалии имаше на дядо ми в къщата - много и сладки…  ядене на корем до втръсване, компоти, че и за ракия оставаха, а даже ние децата и зелени ги ядяхме, както малките джанки 🤪
Каква е разликата между кайсии и зарзали? Аз ги мислех за едно и също.
Виж целия пост
# 20 929
Зарзалките обикновено са по-дребни и не като топче, а по-издължени. И тези, които съм яла са били много ароматни и сладки. Аз съм ги възприемала като некултивирани кайсии, ама може и да е грешно.
Ние хубаво размятаме пържоли и кайсии, обаче ако сега vondito поиска... мъжът ѝ ще трябва да тича насам-натам Grinning
Виж целия пост
# 20 930
Тъкмо преди малко видях кайсии в магазинчето долу, не съм убедена, но мисля, че бяха 32 лв килограма. Предпочитам да почакам малко, хем да са по-вкусни, хем на човешка цена.
Иначе позна, че ми се приискаха. Писали сме по едно и също време Blush
За пържолите съм пас. Имам свеки на гости и ми готви патица, ето това съм го яла броени пъти в живота си.
Виж целия пост
# 20 931
съжалявам, но не съм съгласна- цената, на каквото и да било, зависи от опаковката
а месо щом само с ресторантско хранене свързваш- няма  какво да ми обясняваш

на мен ми излезе спомен за деня на майката
първият ми портрет- от първа група в детската градина
Скрит текст:
[spoiler/]
Виж целия пост
# 20 932
Не съм съгласна, че цената на опаковката определя месото. Всичко е порода, дори кокошките - бройлерите са за месо, но мама си взема повече за носачки, за да има яйца през цялата година, като дойде време за новите пилета и започне да готви от коношките, ми те само мускул и хич не са на месо. Така е и при крави и при кози/овце - породи за мляко и за месо.

Екстра е портрета, та даже са два, предвид цветовете на блузките Simple Smile
Виж целия пост
# 20 933
Има връзка цената. Пасещно месо от определени породи, на определена възраст струва около 10 пъти повече от закланата крава на съседа.
Виж целия пост
# 20 934
😁 все пак две деца- два портрета
Виж целия пост
# 20 935
Мда! Аз преди време си вземах просто телешко. Някои пъти се оказваше на телето баба му, та като се научих си знам - млечно теле, до 8 месеца, става си бързо, вкусно е, не мирише. Колежката ми обясняваше, че не обича телешко, защото смърди. Ми младото теле не смърди на нищо, гаранция.

Абаджиева, зарзалийката е по-малка, по-жълта, една идея по-киселка и костилката й е горчива, плода е малко по-елипсовиден. Мисля даже, че е по-дивачка, кайсиевото дърво се съсипа по-рано, зарзалата си бяха здрави, много повече плод раждаха и една идея по-рано ставаха.

Ха, не знаех, че художниците са различни Simple Smile понякога съм доста разсеяна 🙄
Виж целия пост
# 20 936
На младото теле месото му е бяло. Като почне да яде трева и почервенява.
Виж целия пост
# 20 937
По принцип, хубавото 'телешко" е говеждо. В държавите, в които се яде, "телешко" (veal) почти не се консумира.
В България започна отглеждане на породи за месо, но не е още популярно.
Виж целия пост
# 20 938
Как ще е популярно, 50 лв за 100 гр..... не е точно цена за наяждане.
Виж целия пост
# 20 939
Е, чак толкова не е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия