15-минутни ястия - идеи и рецепти - 2

  • 185 118
  • 753
# 600
Страхотна тема и рецепти! Задължително ще ги пробвам, да не говорим, че от четене огладнях 😂 Много обичам цаца и видях в началото една рецепта за цаца на фурна, но не чистена. До сега винаги съм я чистила и ми стана странно,  няма проблем да не се чисти така ли?
Виж целия пост
# 601
Днес вечерята беше принцеси с кайма - точно за 15 минути се приготвят заедно с печенето.
Виж целия пост
# 602
а за да е консервирано месеци наред, дозата захар и лим.кис. същата ли е на литъра вода и броя цветове?
Виж целия пост
# 603
а за да е консервирано месеци наред, дозата захар и лим.кис. същата ли е на литъра вода и броя цветове?
Ако въпросът е за сироп от бъз, който бях постнала по-напред, нямам представа, никога не съм консервирала. Съжалявам, че не мога да помогна.
Виж целия пост
# 604
Анабел, тя всъщност пита дали захарта и лимонтузуто са достатъчни, за да не се развали сиропът през зимата.
Виж целия пост
# 605
За по сигурно може да се стерилизират бутилките за десетина минути. Така ще издържи по-дълго време.
Виж целия пост
# 606
Да,това питах,уиш,мерси!!! А,раче, как да ги изваря,не съм го правила досега Flushed реално го разлях сокът вече в бурканчета и бутилки.
Виж целия пост
# 607
Бутилките и бурканчетата в тенджера на котлона, заливаш с вода и оставяш на средна степен да заври. Вариш 10-15минути. Засичаш времето щом заври водата. Важно е да не е много силен котлона да не се спукат.
Виж целия пост
# 608
Имах печен обелен патладжан. Пасирах го с две скилидки чесън, сол, зехтин малко, майонеза малко и каквито зелени подправки имах подръка (копър, магданоз и листа целина), плюс парче праз лук- за да не ми се мотае върху плота. През това време филийките се печаха на скарата. Много сполучливо се оказа и не стигна.
Виж целия пост
# 609
Скоро в Белоградчик опитах "Паниран домат" - плочки  кашкавал и шунка, поставени между 2 филийки домат. Панирани с яйце и корнфлейкс. Прекрасно! Но аз  нямаше да се справя с 4 етажа разнородни структури и отрязах 2 ленти от кора за баница и едната завих "материала " в едната посока, а с другата лента- от другата страна. Това пакетче панирах само с яйце. Получи се чудесно и на вид, и на вкус.
Виж целия пост
# 610
Анабел, тя всъщност пита дали захарта и лимонтузуто са достатъчни, за да не се развали сиропът през зимата.
Не съм правила от бъз, но от боровинки и арония - почти всяка година правя сиропи. Никога не стерилизирам. Само захар и лимонтузу и наливам горещ сироп, веднага завинтвам. Ако искаш да се застраховаш допълнително - в горещата смес може да се сложи консервант за сладка /продава се в хипермаркетите - да не се бърка с консерванта за туршии/
Виж целия пост
# 611
Момичета, следя темата отначало, но не ми става ясно критерия за 15 мин. Това за приготвянето ли е, за печенето ли или за цялата процедура? Защото доста от рецептите тук не се вместват в условието.
Виж целия пост
# 612
Според мен, би трябвало да е за цялата процедура. В най-лошия случай 15 за приготвяне и 15 за печене. Да кажат и другите кой какво разбира...да видим на къде сме.
Виж целия пост
# 613
Анабел, тя всъщност пита дали захарта и лимонтузуто са достатъчни, за да не се развали сиропът през зимата.
Не съм правила от бъз, но от боровинки и арония - почти всяка година правя сиропи. Никога не стерилизирам. Само захар и лимонтузу и наливам горещ сироп, веднага завинтвам. Ако искаш да се застраховаш допълнително - в горещата смес може да се сложи консервант за сладка /продава се в хипермаркетите - да не се бърка с консерванта за туршии/

Бъзовият не се вари, ако беше така - си е като сладко,завинтва се,докато е горещо...

Аз направих бъзовия,много е вкусен! Ще ми се да бях направила двойно, а той бъзът свърши сезонът много бързо...
Виж целия пост
# 614
Темата е създадена с идеята за ястия,които се приготвят за 15 ,максимум 20 минути от начало до край.Поне така е написала авторката.
Според мен след изчерпване на идеите за 15 мин.рецепти са давани и такива за повече време,но също лесни и бързи.
Пък и е много субективно това с времето-сръчност,използвани продукти и кухненски уреди.
Голяма  част от бързите ми рецепти стават за двойно повече време във фурната на майка ми,моята печка ми е набор,пък пече идеално Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия