Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 4

  • 143 478
  • 732
# 375
И аз имам Икейска тенджера 365+ от няколко години. Не е лоша никак. За парите си върши чудесна работа, но си личи, че е по-нисък клас, особено сравнявайки с новите ми Fissler. Все още я ползвам успешно. Не загаря, не се е деформирала и изобщо - добре си е Simple Smile.
Виж целия пост
# 376
Днес очаквам тази тенджера: http://www.chrom.bg/product/122/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D … D1%8A%D0%BD%D0%BE
Ще правя лазаня и в нея мисля да сложа доматеният сос.
Виж целия пост
# 377
 newsm78
приятелка ми похвали чугунен тиган на Джъдж ето тези http://www.judgecookware.co.uk/ 
търся мнения  ....
Виж целия пост
# 378
    Преди няколко дни си взехме кръгла тава от Кауфланд от алуминий, но със седем слоя покритие от мед. Рекламираше го Иван Звездев, марката е италианска, не е делимано. Вчера правихме заек с картофи в нея и са много вкусни. На самата кръгла брошура, която беше положена в тавата, имаше означения, че няма някои вредни съставки, но я изхвърлих.. та, надявам се да върши работа, беше на -50% от цена 50 лв. и я взехме за 24.99 лв.
Виж целия пост
# 379
Днес получих това-
https://www.amazon.de/gp/product/B00AH0W5RY/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1


Реших, че мога да ги ползувам вместо форма за мъфини.
Като тук
https://www.youtube.com/watch?v=Pj7n4kq9AT4,   
https://www.youtube.com/watch?v=fAneCrb5KWA
http://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8%D1%8 … B5-news91127.html

Може и за стерилизиране да се ползуват, имала съм и преди буркани на ВЕК. Но ми е голяма играчка.

Да се похваля с още нови придобивки. Миналата седмица се обзаведох с това
https://www.amazon.de/gp/product/B007KIVDOW/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
и с тези приставки към него
https://www.amazon.de/gp/product/B00MN0YD6W/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
Самият робот ми харесва като качество. И приставките към него.
От някои зърна става страхотно брашно - прясно смляно.
Смлях eлда  и изпекох хляб с 50% пшенично и 50% брашно от елда.
Правих и мус от сусамово и слънчогледово семе.
Виж целия пост
# 380
Здравейте. Много ми е кеф .... вече имам чугунен тиган LODGE, същия като тези дето са по клипчетата на Tasty... Радвам му се много.
И цената им е перфектна.
За питащите от къде го взех - ето магазина http://shop.lavabg.eu/
Виж целия пост
# 381
Здравейте. Много ми е кеф .... вече имам чугунен тиган LODGE, същия като тези дето са по клипчетата на Tasty... Радвам му се много.
И цената им е перфектна.
За питащите от къде го взех - ето магазина http://shop.lavabg.eu/

Здравей, и аз ги гледам отскоро ,но не се решавам да поръчам. Не е ли доста тежък и дали наистина не залепва.
Виж целия пост
# 382
То, всеки чугунен тигат е тежичък, иначе просто не е чугун. Трябва да си е тежък.
Моят е плосък тиган, не е грил и винаги слагам малко мазнина преди да готвя в него. На сухо не го ползвам. Освен това, за да не залепва, първо го загрявам, след това слагам храната в него. Simple Smile
Виж целия пост
# 383
Здравейте на всички! Много ми харесва темата и силно ме вълнува. правим ремонт на кухнята и искам да си взема хубав и здравословен тиган. Интересува ме дали чугунения тиган с емайл отгоре е добра опция( ще готвия и на детето си в него затова много държа на безопасността) Става въпрос за този тиган
http://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Frying-pans-and-woks/Frying- … r-46692/90264845/

имате ли представа дали залепва?



И имате представа дали трябва нещо по специално като подръжка, по специални прибори? Може ли и с метални да се готви или трябва да са силиконови?

Виж целия пост
# 384
patencet0_,

най-добре да се готви с дървени прибори. Такива има в икея и не са скъпи. На мен тиганът ми изглежда супер, би трябвало да има вдлъбнато дъно, за да може да се разшири при нагряване и да стои стабилно. На място в Икея отвори няколко тигана и сравни дъното, изобщо огледай хубаво за наранявания, одраскани места и прочие.
Керамиката не загаря така, както неръждаема стомана, но си има начин на действие и трябва да и хванеш цаката. Не се нагрява до висока температура празен. Не се чисти с тел или драскащи пособия.
Накисване с лъжица сода и хладка вода за една нощ премахва и най-големия загар, освен ако не се е получило суперпрегряване и овъгляване.
Виж целия пост
# 385
Здравейте, какво бихте избрали за тиган  ,ако сте кота мен и се двоумите - LAVA  или LODGE или чугунен тиган от Икея.
Виж целия пост
# 386
Здравейте Flowers Hibiscus ,
какво мислите за този комплект прибори  http://www.chrom.bg/product/33/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … D0%BE%D1%80%D0%B8
Благодаря!
Виж целия пост
# 387
Много са ми удобни, защото се закачат за ръба на тенджерата и не падат. Също висят на икейската закачалка. Взех ги по лев преоценени от завода, имам и няколко размера черпаци, сред които един огромен. Имат много хубаво ножче за чистене на люспи на риба.
Виж целия пост
# 388
Много са ми удобни, защото се закачат за ръба на тенджерата и не падат. Също висят на икейската закачалка. Взех ги по лев преоценени от завода, имам и няколко размера черпаци, сред които един огромен. Имат много хубаво ножче за чистене на люспи на риба.

perunika Flowers Cherry Blossom ,
 много благодаря за споделеното , ще видя  ножчето.Simple Smile
Виж целия пост
# 389
Здравейте, какво бихте избрали за тиган  ,ако сте кота мен и се двоумите - LAVA  или LODGE или чугунен тиган от Икея.

Имам LAVA и LOGDE. И двата си ги ползвам с удоволствие. Единият ми е грил тиган, другия е тип скилет - класика при тиганите Lodge. Препоръчвам с две ръце, вечните тигани. Нямам наблюдения за икейските. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия