Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

  • 69 223
  • 888
# 660
Ако кандидатствате на текущите класирания-почва веднага, ако се класира. Ако подавате за годишния прием за 2018-2019, почва на есен. Нас при записването ни питаха за алергии, казах им, че има малка непоносимост към яйца и в пряк вид да не й дават. Скоро видях в кухнята бележка с алергиите на моето дете и на още едно т.е. ги следят тези неща.
Виж целия пост
# 661
Не мога да се ориентирам кога е кандидатстването за прием през 2018-2019. За да започне през септември (ако се класира) кога трябва да кандидатстваме? Виждам, че за уч. година 2018-2019 има дата 19 февруари, но за набор 2015, 2016. За набор 2014 не виждам кога започва кандидатстването.
Виж целия пост
# 662
Точно тогава е за всички набори. От 19 февр до не знам кой си май.
Виж целия пост
# 663
Благодаря Miraj! Там не е отбелязано за набор 2014 и това много ме обърка.
Ами ако кандидатстваме за текущи класирания и ни приемат, колко време мажем да отложим започването. След като се запишем какво правим за това отлагане- молба ли се попълва?
Виж целия пост
# 664
Отлага се с молба до директорката, мисля, че пак имате право на до 3мес с молба.
Виж целия пост
# 665
Отлага се с молба до директорката, мисля, че пак имате право на до 3мес с молба.
3 месеца т.е. 90 дена е за яслени групи. За градинските групи е 60 дена т.е. 2 месеца.

sol i piper, помислете дали да отлагате, ако приемат детето сега. Ако го забавите 2 месеца и го пуснете след като изтече срока, няма да има много време да свикне с групата си. Едно, че ще има боледувания, едно че идва май с празниците и летните месеци със сборните групи.
Виж целия пост
# 666
В момента виждам едно свободно място, което е доста далеч от нас. Ако го приемат там и го запишем, после ще можем ли да кандидатстваме, когато обявят свободни места в февруара,за по- близки градини?
Виж целия пост
# 667
Не знаех, че за градините е 2 месеца отлагането, благодаря за уточнението.
Да, сега фо записваш на текущо класиране в далечната, кандидатствате за наесен в някоя близка и, ако ви приемат, можеш да го прехвърлиш на есен.
Виж целия пост
# 668
Здравейте, момичета.

За първи път ми предстои да запиша децата на ясла - близнаци са, на 1,7 г в момента. Вече заявих кандидатурите им в ОДЗ Слънце, район Изгрев. В системата виждам, че всяка седмица има междинни класирания. Откакто сме кандидатствали, е имало обявяване на 3 свободни места, които вече са заети и ние излизаме първи в списъка на чакащите. Това малко ме изненада, защото не очаквах, че изобщо ще имаме вариант за междинно класиране, а то много ни устройва.
Въпросът ми е следният: тъй като майчинството ми изтича в края на май, а бих желала да използвам платената си отпуска, докато децата се адаптират към яслата, дали ще направя голяма грешка, ако запиша децата на междинен прием, възползвам се от правото ми на 90-дневен срок за отлагане и да ги пусна през месец май, като така ще стартирам и отпуската ми без да се връщам на работа. Само че, през летните месеци се формират сборни групи заради ваканциите и не знам до колко е удачно да ги пускам точно тогава за първи път... Някой пускал ли е децата си точно през този период и има ли от какво да се притеснявам ?
Виж целия пост
# 669
KittyCatty, моите тръгваха на годинка и малко на ясла. Едното тръгна септември, другото - октомври,  малката - януари. Винаги са ходели летните месеци, когато групите са били в тяхната си градина. Август обаче градината ни почива и децата трябва да ходят в други ясли/градини. Аз имам опция за гледане и август ги спирах за целия месец моите.

Точно заради тези сборни групи лятото не знам доколко ще е удачно да се ползват всичките 90 дена, ако ги приемат сега. Може би, ако ви приемат, да ги позадържиш докато мине грипната вълна, и март примерно да тръгнат.

Другото което е - разгледай летния график за предното лято - http://kg.sofia.bg/isodz/news/1552
Виж дали одз-то, което те интересува, е работило цялото лято. Ако не е - огледай кои други одз в Изгрев са били дежурни и помисли дали ще да ти удобни за водене/взимане.
Виж целия пост
# 670
V v_spasova Благодаря за отговора. Нашето ОДЗ не работи през юли, но казаха, че събират яслени групи в дежурна градина са сборни. В район Изгрев няма одз, което да работи целогодишно - всички имат по месец почивка. Мисълта ми е, дали няма да е проблем за децата ако се налага да се адаптират в сборни групи. Ако тръгнат през май, достатъчно ли ще им е до юни да се адаптират, щото предполагам, че горе долу тогава започват сборните групи. Има ли някоя майка, която е пуснала детето на градина през лятото, докато текат сборните групи ?
Виж целия пост
# 671
KittyCatty, хубаво мислиш как ще ти е удобно на теб, но да не стане така, че да са сметки без кръчмар.
В сборна група с деца от няколко ДЗ местата са силно ограничени. По спомен от времето, когато моите деца още ходеха в ДЗ, списъците се правеха още пролетта. Та ти си смяташ кога и къде да ходят, но за целта трябва да има и възможност. А в този случай деца, които току що са се появили в яслата определено няма да са с предимство. И нищо чудно да ги отложат чак за септември в нормалните си групи.
Затова, ако ги приемат на текущо класиране, не отлага тръгването им до май, а ги пусни по-рано. Хем те да свикнат, хем ти да можеш спокойно да претендираш за места в сборните групи. 
Виж целия пост
# 672
Здравейте момичета регистрирах се в сайта и има 6 точки.За първа избрана градина в района по местоживеене ще получа ли 3 точки ? С 9 точки какви шансове имаме ? Втората и третата гради по колко точки получават ? благодаря много
Виж целия пост
# 673
3, 2 и 1 са точките съответно за първо , второ и трето желание. Дали ще стигнат- зависи дали е мн желана градината ви и в кой район. Може евентуално на жребий да сте.
Виж целия пост
# 674
Благодаря ви
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия