МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 92 950
  • 742
# 15
и така - завивам с памучна кърпа , и оставям да изстине , после обръщам казанчето , ако не тръгне сам хляба , го чуквам , както е наведено , в дъската за рязане и много лесно пада сам
Виж целия пост
# 16
Благодаря, момичета. Вие сигурно предварително махате бъркълките и затова се вади лесно хляба. Ще взема силиконова шпатула, за да съм спокойна, че не се драска казанчето.
Виж целия пост
# 17
При мен е една бъркалка и излиза лесно, прави ми впечатление че когато са две става малко по-трудно, сестра ми има машина с две. Никоя от нас не си играе да маха бъркалките, но да, това би помогнало.
В предната тема или може и в някоя друга да беше, някой предложи да се размърдат леко бъркалките преди да се извади хляба. Не знам дали го обясних добре - както е вътре хлябът, да се хване с ръка от долната страна тази част която се захваща за механизма на машината и да се размърда малко напред-назад, после се отделяло по-лесно от хляба.
Виж целия пост
# 18
При мен е една бъркалка и излиза лесно, прави ми впечатление че когато са две става малко по-трудно, сестра ми има машина с две. Никоя от нас не си играе да маха бъркалките, но да, това би помогнало.
В предната тема или може и в някоя друга да беше, някой предложи да се размърдат леко бъркалките преди да се извади хляба. Не знам дали го обясних добре - както е вътре хлябът, да се хване с ръка от долната страна тази част която се захваща за механизма на машината и да се размърда малко напред-назад, после се отделяло по-лесно от хляба.
Не е вярно това. Вадила съм хляб от машина с 1 и с 2 бъркалки - няма разлика. И двете са една марка обаче. Изчаквам 5-10 мин са се поохлади и го обръщам и леко тръсвам, той пада сам. Ако оплескам консистенцията на хляба и стане по сух - завъртам бъркалките от външната им страна /с ръкавица за топло разбира се/.
Виж целия пост
# 19
и аз не махам бъркалките , тя е една моята де  Peace
Виж целия пост
# 20
И аз не махам бъркалките. Просто изчаквам няколко минути, обръщам казанчето, тръскам няколко пъти и готово.
Виж целия пост
# 21
Здравейте момичета! Имам хлебопекарна от няколко месеца. Позвам я редовно, но напоследък път се получава това. Меси се, втасва, като започне печенето и както в бухнал почти до прозорчето изведнъж спада. Хляба е вскусен,но няма никакъв вид. Този е пълнозърнест, но като правя и бял е същата картинка. Знаете ли от какво се получава?

Скрит текст:




Виж целия пост
# 22
Здравейте момичета! Имам хлебопекарна от няколко месеца. Позвам я редовно, но напоследък път се получава това. Меси се, втасва, като започне печенето и както в бухнал почти до прозорчето изведнъж спада. Хляба е вскусен,но няма никакъв вид. Този е пълнозърнест, но като правя и бял е същата картинка. Знаете ли от какво се получава?

Скрит текст:





Вижте първия пост  и блога на темата.

Типично превтасване или много мокро тесто.
Виж целия пост
# 23
Трабзон хляба на Ердинч , АКТИВНИТЕ ДРОЖДИ 5Г.- мая юва 5г. ли е?Ако някой го е правил да сподели.
Кажете линк или рецепта за царевичен хляб, хляб с грахам брашно.Ако и Ердинч сподели някоя рецепта с тези брашна ще се радвам много.
Досега на Ердинч съм правила Йогурт хляб , Меден хляб, Норвежки ръжен хляб, Селски ръжен хляб.Много добре се получиха а и са много вкусни и добри рецепти.
Виж целия пост
# 24
Трабзон хляба на Ердинч , АКТИВНИТЕ ДРОЖДИ 5Г.- мая юва 5г. ли е?Ако някой го е правил да сподели.
Кажете линк или рецепта за царевичен хляб, хляб с грахам брашно.Ако и Ердинч сподели някоя рецепта с тези брашна ще се радвам много.
Досега на Ердинч съм правила Йогурт хляб , Меден хляб, Норвежки ръжен хляб, Селски ръжен хляб.Много добре се получиха а и са много вкусни и добри рецепти.

Лина, да, мисля че бях пуснал на времето рецепта за царевичен хляб но не можах да я намеря, а и бързам имам днеска да изминавам с колата около 400км път, сори за което. но най важното е да се съобразиш във съотношенията, а ето тука в първия пост бях писал за съотношенията, внимавай със количеството на царевичното брашно.

А ето и една препоръка: преди да исползваш царевичното брашно в рецептата, може  да си го опариш със вряла вода(с половината водата от рецептата) и да поизчакаш така около 3часа във фурната на 50-60(68Ц) градуса, след като парената каша се поохлади продължаваш по нормалните стъпки, успех

 bouquet
Виж целия пост
# 25
Здравейте, от два дни и ние сме собственици на хлебопекарна. Направихме първият хляб по рецепта от книжката към хлебопекарната, от пълнозърнестно брашно, без никакви добавки и също спадна по средата. Вкусен е много, не се е вдлетил. Четох в книжката, че е от повече вода, въпреки че точно измерих съставките. Как да разбера ако е превстасал и да отстраня този проблем. Чета, че като се забърка тестото, някои отварят капака и добавят брашно, ако преценят, че е по- рядко, но се чудя да не го прецакам съвсем по този начин. А гледах процеса и тестото си изглеждаше добре на гъстота, дори се замота около едната бъркалка само известно време. Използвах суха мая  Peace
Виж целия пост
# 26
Здравейте, от два дни и ние сме собственици на хлебопекарна. Направихме първият хляб по рецепта от книжката към хлебопекарната, от пълнозърнестно брашно, без никакви добавки и също спадна по средата. Вкусен е много, не се е вдлетил. Четох в книжката, че е от повече вода, въпреки че точно измерих съставките. Как да разбера ако е превстасал и да отстраня този проблем. Чета, че като се забърка тестото, някои отварят капака и добавят брашно, ако преценят, че е по- рядко, но се чудя да не го прецакам съвсем по този начин. А гледах процеса и тестото си изглеждаше добре на гъстота, дори се замота около едната бъркалка само известно време. Използвах суха мая  Peace
Можеш да отваряш капака по време на месене,но не и на втасването и да добавяш или брашно или вода ако е необходимо. Разбираш по консистенцията какво да добавяш, като тестото трябва да е на топка и да се върти между бъркалките.
Виж целия пост
# 27
Цитат
Лина, да, мисля че бях пуснал на времето рецепта за царевичен хляб но не можах да я намеря, а и бързам имам днеска да изминавам с колата около 400км път, сори за което. но най важното е да се съобразиш във съотношенията, а ето тука в първия пост бях писал за съотношенията, внимавай със количеството на царевичното брашно.

А ето и една препоръка: преди да исползваш царевичното брашно в рецептата, може  да си го опариш със вряла вода(с половината водата от рецептата) и да поизчакаш така около 3часа във фурната на 50-60(68Ц) градуса, след като парената каша се поохлади продължаваш по нормалните стъпки, успех

 bouquet
Не разбрах активни дрожди 5г.- прясна мая ли е или суха?За Трабзон хлябът на Ердинч.
Виж целия пост
# 28
Здравейте, от два дни и ние сме собственици на хлебопекарна. Направихме първият хляб по рецепта от книжката към хлебопекарната, от пълнозърнестно брашно, без никакви добавки и също спадна по средата. Вкусен е много, не се е вдлетил. Четох в книжката, че е от повече вода, въпреки че точно измерих съставките. Как да разбера ако е превстасал и да отстраня този проблем. Чета, че като се забърка тестото, някои отварят капака и добавят брашно, ако преценят, че е по- рядко, но се чудя да не го прецакам съвсем по този начин. А гледах процеса и тестото си изглеждаше добре на гъстота, дори се замота около едната бъркалка само известно време. Използвах суха мая  Peace

Така става обикновено, когато е превтасал. Би трябвало да се намали маята в такъв случай.
Виж целия пост
# 29
Ами сложих половин пакетче мая на д-р Йоткер, както е по рецепта. Днес правим втори опит, като увеличих малко брашното. Ако пак стане така следващия път ще намаля маята. Благодаря за отговорите  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия