Веган кулинария и рецепти

  • 27 663
  • 130
# 30
не е веган. Peace
къде да я пускам, тук или във вегетарианската тема?
Ами както решиш. Аз и в двете теми надничам. Peace
danilu, може ли рецептата за печуркините кюфтета? chef
Ето нещо идейно с тиквички - крутони: http://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg/2017/06/blog-post_24.html
Тараторът може да е веган, или пък да са добавка към салати.
пробвах крутоните от тиквички и станаха много вкусни chef
Виж целия пост
# 31
Радвам се, danilu! Simple Smile

Аз може да добавя нишестето към овесена каша, да видим що за чудо е. Ако на вкус е ОК, може да го ъпгрейдна до веган малеби?! Crazy
Имаше и перли тапиока на рафта, но за тях бях чела, че са капризни - ако не се измиели съвършено, били отровни... нещо подобно.
Виж целия пост
# 32
Ей, запалихте ме сега с тази тапиока Laughing Довечера ще пробвам това, нямам кашу, но пък имам тахан от кашу и с него ще пробвам и без това основната съставка според мен е нишестето, кашуто е само за вкус Peace
https://vedgedout.com/2013/03/11/individual-vegan-margherita-piz … moxarella-cheese/
Виж целия пост
# 33
Радвам се, danilu! Simple Smile

Аз може да добавя нишестето към овесена каша, да видим що за чудо е. Ако на вкус е ОК, може да го ъпгрейдна до веган малеби?! Crazy


пшеничното нишесте има ли на нещо вкус? Wink с тапиоката не е по-различно.


Pão de Queijo

Скрит текст:
1 кг    брашно от тапиока
200 мл    олио
500 гр    ароматно жълто сирене (пармезан, мачего, ементалер, може и смес от тях)
3     яйца
400 мл    мляко
125 мл   вода
1 с.л.    сол

водата, олиото, млякото и солта се слагат в тенджерка и се оставят да заври. маха се от котлона и с започва да се бърка като малко по малко се добавя брашното.
след това се оставя да почине, добавят се яйцата и пак се бърка. накрая се слага настърганото сирене и се омесва добре. тестото трябва да е меко. ако лепне се слага още брашно.
с лъжица за сладолд се оформят топчета и се слагат в намаслена тава.
печат се на средна фурна до златисто, да се следят, че бързо изгарят.
надуват се и е добре да се слагат на разстояние едно от друго.
аз купувам тапиока само заради тази рецепта.

иначе има тапиока на зрънца, от нея се прави bubble tea, но на мен ми стана само един път, другите пъти се слепваше. въобще това не е някакъв много супер продукт, най-обикновено нишесте.

Виж целия пост
# 34
Благодаря! bouquet Ще пробвам,макар че нямам килограм тапиока,но ще направя малка доза.
Тиквичките изсъхнаха. Мисля да ги съхраня във фризера. Не знам обаче. Никога на съм служила. Ще видя.
Пасирах замразената диня със замразен  банан и стана като сладолед. Вкусно се получи.

Виж целия пост
# 35
С пъпеш също е разкошно Heart Eyes

Аз направих измишльотината с кашуто Mr. Green Консистенцията ми хареса, вкусът не чак толкова, но ще пробвам да го направя сладко, мисля, че много добре ще се получи Flutter
Виж целия пост
# 36
пшеничното нишесте има ли на нещо вкус? Wink с тапиоката не е по-различно.

Така е, права си! Simple Smile Експериментът ми от днес е успешен и ще продължа да "си играя" с нишестето и в по-сложни композиции. На опаковката пише, че се запазвали етеричните му масла, което малко развинти въображението ми, но... носът ми бързо ми подсказа да заложа на повечко ванилия и канела.
Уважавам неутралните продукти. Дават ти свобода да реагираш в последния момент на сладко <-> солено.
Виж целия пост
# 37
Хах! Живнала темата, докато ме е нямало. Благодаря, момичета!  bouquet

***

Басмати, червена леща с къри, чесън, моркови и дайкон. Поръсено с апартаментски магданоз.

Най-сетне хванах цаката на доброто лещено къри май. Ръснах му малко берберска подправка (етиопска смес от 12 сухи билки)  Simple Smile

Виж целия пост
# 38
Имам един глупав въпрос. Накиснах нахут (1:4 ) (така пишеше в един сайт да се накисва в такава пропорция.)
Та въпроса ми е в каква пропорция да го варя.
Имам въпрос и за елдата. В каква пропорция я варите и какви подправки и слагате за да стане по-вкусна.
Мерси много !
Виж целия пост
# 39
накиснат нахут варя с около 2-3 пръста вода над него.
той вече е поел доста вода и не му трябва кой знае колко много.
варя в тенджера под налягане и водата не извира, в нормална теджера можеш да доливаш, ако не достига вода.

за елдата нямам пропорция, варя и прецеждам после. взимам само от бледата, а не от кафявата елда (не ми харесва вкуса й).
само елда отдавна не ям, слагам я в плънка на сарми или пълн. чушки, в разни смеси за кюфтета. комбинирам с ориз,просо, булгур, кус-кус.
Виж целия пост
# 40
Фея, добре се завърнала Hug

Нахут варя в обикновена тенджера с 1 пръст вода отгоре и сменям като заври 2-3 пъти. После оставям на силен котлон без капак поне 15 мин и после намалявам котлона и варя до желана степен на свареност Peace

Елда, вземам и кафява и зелена (2:1 с водата). Подправки само сол и чубрица. Напоследък правя кюфтенца от елдата, но аз им слагам яйце, предполагам, че и с чия яйце ще се получи. Ако се правят само с елда, пак стават, но са трошливи Peace
Виж целия пост
# 41
Фея, добре се завърнала Hug
Hug

Зелена елда тук май не съм виждала. Кафява съм взимала винаги и не я варя. Само я кисна за една нощ.

Накиснах нахут (1:4 ) (така пишеше в един сайт да се накисва в такава пропорция.)
Та въпроса ми е в каква пропорция да го варя.
Ако си го киснала 24 часа, при варене нахутът набъбва относително малко.
Ако го свариш в по-малко вода, тя ще съдържа повече белтъчини и ще е подходяща за ползване като заместител на белтъците (акуа фаба).
Нахутът се сварява много бързо, така че внимавай да не ти се разкашка.
Виж целия пост
# 42
Сварих нахута успешно Simple Smile Сложих малко вода да покрие нахута и се получи. Сега само трябва да реша как да го готвя. Ще се разровя за рецепти. Благодаря за съветите Simple Smile Следва елдата Simple Smile
Виж целия пост
# 43
Сварих нахута успешно Simple Smile Сложих малко вода да покрие нахута и се получи. Сега само трябва да реша как да го готвя. Ще се разровя за рецепти. Благодаря за съветите Simple Smile Следва елдата Simple Smile
Нахутът е много универсален. Можеш да го добавяш към ориз, салати, да го поръсиш с малко солчица и подправки като снак... Моите фръцли ядат нахута с шепи.

Ето един пример за обяд, който съм давала за училище: розов ориз (може и бял или кафяв) с нахут, лук и пресен, домашен магданоз. Чушки за снак.

Виж целия пост
# 44
Кълнове от соя(готови Embarassed),домат,зелена чушка,лук,краставица.
Тази сутрин сусамово  мляко с малко маково семе(смляно) и банан.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия