Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 151
  • 741
# 405
При нас има и сусамки и маслини, като се замисля май само слънчогледова халва не съм виждала тук. Ако искате, споделете какво друго българско традиционно липсва при вас, може и да се сетя за нещо друго Wink

Синьо, по тази рецепта, но с модификации: https://balancedbites.com/content/easy-recipe-pumpkin-souffle/

За една порция: 1 яйце, 1/4 чаша тиквено пюре, канела, стевия на вкус, 1 с.л. кокосово олио, 1 ч.л. фъстъчен тахан в йена купичка за 25 мин в умерено загрята фурна

Днес пак бях на тиква през деня, но като смути: тиквено пюре, мл. кефир, рожков, канела и малко нес кафе, препоръчвам
Виж целия пост
# 406
У нас супа о броколи и спанак и ей това печено резене. https://vkusnosbety.blogspot.bg/2017/11/roasted-fennel-with-chickpea.html?m=1
Виж целия пост
# 407
Мммммм,питките станаха чудесни. (Добре че прочетох написаното! Вместо питки, моят таблет написа " патки". Ужас,просто!)
 Само дето просеното брашно малко нагарчаше,но на мен ми харесаха и така. Добре е просото да се мели на място,или трябваше да го препека малко? Ще пробвам отново. Аз добавих и семена от мак. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега трябва да оползотворя едно брашно от гроздови семки. Малко ми е едро смляно и не ми допада много,ама нямам намерение да го хвърлям.
И аз съм на сладки картофи. Правя страхотни крем супи с тях.
О,имам и кокосово мляко,което според мен е по-скоро масло,но с гъби не ми беше дошло наум да го оползотворя. Чудесна идея,благодаря!!!
Вчера паста с доматен сос и готвен зелен фасул.
Днес грах,че имам много замразен.

Виж целия пост
# 408
Галче, благодаря!
Тук слънчогледовата халва е руска. При вас не може да няма руски магазини/щандове... На мен ми липсва само лютеницата, но домашната на мама и тати Heart Eyes, друга не ям. Ако имаше евтини чушки и домати тук, щяхме задължително да си правим. И боза няма, но човек може да си направи ако толкова много му се пие.

Аз си слагам брашно от гроздови семки в закуската (кефир+овесени ядки+орехи+брашно от гроздови семки+шипки на прах+ленено семе+канела+лимонова кора+плодчета разни; голям бъркоч, но ми е много вкусно и го ям вече от месеци...).

asyalein,
Скрит текст:
Значи и това не е начинът. Лошо. Sad Автоимунни и непоносимости разни не ща да ме ловят. Confused И моите мъже ядат чат-пат купешки теста от пшеница. Мъжът ми даже си прави изследване за цьолиакия (за щастие отрицателно), че и той си търсеше дразнителя. По метода проба-грешка се оказаха чушките. Rolling Eyes Даже червен пипер не слагаме в манджите вече... ooooh!

Днес ще панирам един камембер, който отдавна си чака реда, но ми беше свършило пречистеното масло.
Виж целия пост
# 409
Синьо,  ние пък лютеница си правихме вкъщи по едно време: при нас има готово доматено пюре и печен пипер гръцки в буркани. Така че купувах един патладжан, опичах го на горния реотан на фурната, смесвах с готовото доматено пюре и смлян пипер, малко зехтин, сол и кимион и в машината за хляб. Чудна лютеница ставаше, точно като на баба ми Simple Smile Но напоследък не ми се занимава

Смути от краставица много добре се получи
Виж целия пост
# 410
Мммммм,питките станаха чудесни. (Добре че прочетох написаното! Вместо питки, моят таблет написа " патки". Ужас,просто!)
 Само дето просеното брашно малко нагарчаше,но на мен ми харесаха и така. Добре е просото да се мели на място,или трябваше да го препека малко? Ще пробвам отново. Аз добавих и семена от мак. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега трябва да оползотворя едно брашно от гроздови семки. Малко ми е едро смляно и не ми допада много,ама нямам намерение да го хвърлям.
И аз съм на сладки картофи. Правя страхотни крем супи с тях.
О,имам и кокосово мляко,което според мен е по-скоро масло,но с гъби не ми беше дошло наум да го оползотворя. Чудесна идея,благодаря!!!
Вчера паста с доматен сос и готвен зелен фасул.
Днес грах,че имам много замразен.



danilu, не разбрах за кои питки казваш. Добавката на мак и на мен ми харесва в печива.
Брашно от гроздови семки не съм използвала още- не съм виждала.
Днес правих салата с глухарчета, спанак, краставици и репички.
Яхния от грах си пожелаха у дома.
Печена тиква, която въпреки че е за десерт поръсих с чили.
Виж целия пост
# 411
Момичета, може ли да се свари нахут накиснат само 3 часа?
Беше ми се доял нахут с туршия - опитайте, много е вкусно. И днес виждам в близкия магазин са пуснали туршиите, но там пък нямат консерви нахут. Сложих да се кисне един сух и се чудя дали ще се свари изобщо или да го оставя за утре.
Виж целия пост
# 412
Може, само че ще трябва по-дълго време да го вариш Simple Smile
Виж целия пост
# 413
мерси Галче, сложих го с малко сода, ще го варя 1 час в тенджера под налягане
Виж целия пост
# 414
Момичета, може ли да се свари нахут накиснат само 3 часа?
Беше ми се доял нахут с туршия - опитайте, много е вкусно. И днес виждам в близкия магазин са пуснали туршиите, но там пък нямат консерви нахут. Сложих да се кисне един сух и се чудя дали ще се свари изобщо или да го оставя за утре.
Най-добре да изчакаш, но явно много ти се хапва. сигурно вече си го сварила Simple Smile

Аз пък хапнах една две филийки хляб с квас с мед и масло и орехи. Simple Smile
Виж целия пост
# 415
Трябваше да изчакам, но пуста лакомия ........
Но става за ядене, няма да го изхвърлям.
Купих си 2 торби орехи с черупките (не обичам готово чистените - миришат ми на гранясало). Чупя си по малко и ги ям диетично с ръжен хляб за закуска, но ще опитам с мед и масло. Не се съмнявам каква вкусотия е, де, просто бях забравила.
Виж целия пост
# 416
Ето ви нещо интересно за накисването на бобовите: http://www.latimes.com/food/dailydish/la-dd-dont-soak-dried-bean … 140911-story.html
Виж целия пост
# 417
Галче, мерси.
To Soak or Not to Soak?
Накратко, накисването намалява времето, но влошавало вкуса. При ненакиснатите бобови се намялявал газовия ефект.
Авторът препоръчва да се готви във фурна в покрит съд.
Аз съм чувала, че в слоу-кукър бобът ставал вълшебен. Готвя в автоклавна тенджера, което е нещо като фаст-кукър, но пак стават хубави всички бобови.
Виж целия пост
# 418
Така си е. Луна, като се замислиш колко неща правим, само защото така знаем...не че сме проверили друг вариант Wink

За мен утре през деня бананово смути с млечен кефир, че вдругиден започват коледните пости
Виж целия пост
# 419
Трябваше да изчакам, но пуста лакомия ........
Но става за ядене, няма да го изхвърлям.
Купих си 2 торби орехи с черупките (не обичам готово чистените - миришат ми на гранясало). Чупя си по малко и ги ям диетично с ръжен хляб за закуска, но ще опитам с мед и масло. Не се съмнявам каква вкусотия е, де, просто бях забравила.
И с орехов тахан си мажа понякога. Пекла съм и хлебчета с орехи. Много ги обичам http://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/08/blog-post_3166.html?m=1

Орехите са ми любима добавка и за кюфтенца и салати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия