Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 907
  • 754
# 210
маймун, и аз не харесвам много-много плодове в торта, но тук се комбинират по прекрасен начин, дават свежест и лекота на тортата. предполагам, че ще стане и без тях, само не я прави много сладка (аз малко се поотнесох с шоколада) Simple Smile)
Мм, който изобщо не обича торти, толкова много я хареса, че ми е поръчал и за неговия рд в сряда да направя същата Simple Smile))

и аз хич не харесвам маслен крем за крем за торта, струва ми се прекалено тежък, като едновремешните купешки торти ми е малко...и аз бих препоръчала да е друг, а ако толкова харесвате вкуса му, измажете с двоен пласт от него и пак ще се усеща.
Виж целия пост
# 211
Момичета,моля за съвет!
Онзи ден направих меденки със захарно тесто(Пудра захар,царевично нишесте и желатин,глицерол).Получиха се чудесни,но днес вече тестото е твърдо като камък и не се яде.Къде бъркам?Има ли някаква особеност,за да остане меко?
Виж целия пост
# 212
Момичета имам пандишпанови блатове в хладилника от една седмица.Разболях се и не можах да ги направя на торта.Според мен въпреки яйцата би трябвало да са в срок на годност  Blush  Вие какво мислите?
Забравих да ги сложа във фризера.....
Виж целия пост
# 213
ladybg,захарното тесто аз си го купувам,никога не съм правила,не знам къде е проблема при теб.Vulshebna,не ми се вярва да им има нещо,все пак са вече изпечени,така че ползвай си ги..
Виж целия пост
# 214
Дами отскоро се запалих по направата на торти ...може ли да ми препоръчате книга за начинаещи майстори на торти и сладкарски изделия 😁?
Виж целия пост
# 215
Момичета,моля за съвет!
Онзи ден направих меденки със захарно тесто(Пудра захар,царевично нишесте и желатин,глицерол).Получиха се чудесни,но днес вече тестото е твърдо като камък и не се яде.Къде бъркам?Има ли някаква особеност,за да остане меко?
За меденки четох в друга тема, че се държат в кутия с резенчета от ябълка и омекват след 2-3 дни.
Виж целия пост
# 216
Здравейте, много ще съм благодарна да ми кажете дали тази торта може да се направи така, че да се покрие с фондан:
https://sugarmouse.club/2013/07/30/raspberry-coconut-cake/

Иска ми се да направя торта с Елза и Ана за рождения ден на малката, като идеята ми е да наредя фигурки (куклички) отгоре. Не съм правила торта с фондан до момента и доколкото разбирам трябва да е с маслен крем отстрани и отгоре, за да може да се сложи фондана. Смятате ли, че тази може да се намаже с маслен крем и да се сложи фондан (купила съм готов фондан, бял и бебешко синьо)?
Дали може да стане на два етажа?
Много ще съм благодарна да споделите идеи как да я направя.

П.П. Също, дали ще стане със замразени/размразени малини?
П.П.П. Върнах се да чета назад и уау какви торти правите... малко се "депресирах", лошото е, че държа на тази торта (без да съм я правила), трябва да е безглутенова.. а тя май е доста мека..
Виж целия пост
# 217
Привет и от мен Heart

jenn_kata ,до колкото се ориентирам тортата е с блат тип целувчен,а крема е прекалено мек.За да покриеш тортата с фондан ти трябват стабилен блат и крем.Въпреки масления крем с който се изолира и запечатва ,тортата може да се деформира от влагата в крема,а и няма да е стабилна с тези нежни и чопливи блатове.
Пък не е задължително да е покрита с фондан.Това е последната ми торта по темата,фондан има само по подложката,няколкото елхички и снежинки и замъка.Измазана е с маслен крем.Поръсена обилно с ядлив брокат,който не се вижда на снимката,но е доста блестяща.


И да покажа Коледните си торти,за пореден път си доказвам,че не е необходимо да има много фондан по тях за да постигна добър резултата

И тази е много бляскава,но пусти снимки Smile


и  втората


Виж целия пост
# 218
Здравейте,
от следенето на темата научих много неща и успях да направя горе-долу сполучлива торта за дъщеря ми.


Търсих информация, но не успях да открия.
Разпечатала съм снимки на фонданова хартия и искам да ги сложа по обиколката на тортата. Смятах да покрия тортата с фондан и да залепя снимките, но сега видях, че фондана няма да стигне. И по лошото е, че утре вече няма от къде да купя. Възможно ли е отстрани да покрия с фондан, а от горе да сложа разбита сметана? Сметаната ще навреди ли по някакъв начин на фондана, там където ще се допират?
Виж целия пост
# 219
Сметаната ще разтопи фондана. По добре направи ганаш с бял шоколад, ако държиш да е бяло. Или пък белтъчен крем тип италиански меренг, при който белтъците претърпяват топлинна обработка и не са сурови.
Виж целия пост
# 220
Благодаря, ганаш ще направя.
Почвам да търся пропорции.
Виж целия пост
# 221
Благодаря за мнението за тортата, припокрива се с още едно, което получих. Май в крайна сметка ще я направя с бял шоколадов ганаш, нали ще стане с обикновен бял шоколад.
Моля за идеи за малините, дали мога да ползвам замразени и как да ги обработя, че да не да кисели/воднисти или какъвто е там ефекта от замразяването.. наистина благодаря за мненията, тепърва ще започвам да експериментирам с тортите и имам нужда от насоки Simple Smile
Виж целия пост
# 222
Ако ще ползваш малините само за между блатовете няма нужда нищо да ги правиш. Размрази ги леко и ги отцеди, за да не разводнят крема. Дори и да са леко киселички, сладоста на крема ще компенсира, а те ще придадат свежест.
Ако обаче искаш да ги ползваш и за украса върху тортата не съм сигурна дали ще е удачно и няма да се скашат като се размразят напълно.
Виж целия пост
# 223
Само за крема ми трябват, благодаря!
Виж целия пост
# 224
Привет, вълшебници  bouquet
Страхотни торти сътворявате, не знам после как сърце ви дава да ги режете  Heart Eyes
Тъй като наближава РД на малкото ми момиче, от много чудене каква торта да поръчам, накрая реших... да я направя аз  Laughing Искам да е с фондан, на 2 /или3 Sunglasses/ етажа /че ще сме 24 човека/. Изчетох цялата тема дотук, вкл. и целия процес по направата на тортата-Снежанка на mumpeto  - поздравления, чудесно, чудесно си се справила! И тъй като концепцията ми е много подобна на нейната, четейки отговорите ви към нея, голяма част от въпросите ми намериха своя отговор, за което сърдечно ви благодаря  bouquet Обаче, все пак имам няколко, предварително се извинявам, ако е отговаряно и съм пропуснала да прочета:
1. За торта от два етажа - единият ще е 27см /мерих ринга - толкова е/, не много висок, може би 8-9см, другият - 20-на см в диаметър - колко горе-долу фондан за покриване да си предвидя като общо количество?
2. Избрала см тортата да е вита, платките ще са пандишпанови +добавка орехи и настъргани моркови, кремът - маскарпоне+крема сирене+ варено конд. мляко - бихте ли предположили какво количество крем да си предвидя? Днес правих пробно такава тортичка, много малка, но пък доста височка стана и тъй като никъде в трите хипермаркета в града ни не успях да намеря маскарпоне, я направих с крем само от другите две съставки, почти в количество 1:1  - стана страхотна на вкус, наистина най-вкусната торта, която съм опитвала, силно препоръчвам и крема, и платките. Идеята за платките взех от блога на Димитрана  bouquet
3, Има ли някаква пропорция, по която да си сметна и яйцата горе-долу колко да са /оттам другите продукти за блата са ми лесни да преценя/ спрямо този калибър торта?
Та, това е в общи линии. Съжалявам за многословието, наистина разчитам на помощта ви, за което предварително благодаря  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия