Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 915
  • 754
# 255
Извинявай , не отговорих на въпроса ти за цвета на кондензираното мляко. Такова съм купувала от лидл и билла и винаги е било с леко жълтеникъв цвят. Може би ако си вземала някакво с вкук на карамел , да е било различен цвят.
Виж целия пост
# 256
За малко се включвам, има два вида кондензирано мляко, едното е течно, в кутийки, а другото е в консерви и е гъст крем, с него се прави дулсе де лече, има цвят и вкус на карамел. Купувала съм такова от лидл
Виж целия пост
# 257
Pum_pall , аз уж за това в консервените кутии от лидл говоря, но на мен не ми е кафяво на цвят. Но аз и не съм критерии де , пишман сладкар , мнение да изказва😆.
Виж целия пост
# 258
Mumpeto, а вариш ли консервите или не, защото аз съм ги варила, и не знам какво е невареното. Е, не кафяво, но бледо карамелено, да, не е като карамелизирана захар, а много по-светло.
Виж целия пост
# 259
Дулсе де лечето е карамелизирано кондензирано мляко. Консистенцията му е по-гъста, а вкусът - божествен Simple Smile Придава и много хубав цвят на крема. Идеално се съчетава с маскарпоне. Правила съм няколко такива торти. Обикновеното кондензирано мляко не би донесло някакъв по-различен вкус. Аз го ползвам само за сладолед (пак в комбинация с маскарпоне), защото дори и без бъркане не образува кристали (няма вода). Гола торта съм правила с маскарпоне и заквасена сметана и лимонов пандишпан - стана много свежа и вкусна.
Виж целия пост
# 260
pum_pall,не съм варила, даже не знаех , че може да се вари , но сега разбира се ме заинтригува и отивам да чета как се прави туй дулсе😋.
Виж целия пост
# 261
Да, вярно, че това беше разликата. Аз купувам направо сварено кондензирано мляко от Берьозка, че не ми се занимава няколко часа да го варя, цената е почти същата Simple Smile
Ice_sparky звучи много приятна комбинация от блатове и торта, може ли рецептата?
Благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 262
Тъй, прочетох и имам въпрос.😅 От блога на Йоана видях , че може дулсе де лече да се направи от мляко и захар, по нейни думи ставало за около час и половина . Като го приготвя мога ли да го смеся за желания от мен крем с цедено кис. мляко и заквасена сметана ? Ще са ми необходими ли изобщо портокаловите кори или ще съсипя вкуса на крема? Изобщо за какъв крем бихте ме посъветвали , да го направя и в какво количество , за да мога да го прибавя към крема за двуетажната торта?
Виж целия пост
# 263
Да, вярно, че това беше разликата. Аз купувам направо сварено кондензирано мляко от Берьозка, че не ми се занимава няколко часа да го варя, цената е почти същата Simple Smile
Ice_sparky звучи много приятна комбинация от блатове и торта, може ли рецептата?
Благодаря! Simple Smile
Ползвах класическата рецепта за пандишпан като добавих кората и сока на един лимон (купувам много хубави био лимони от Лидл, с третирани не става) в края на разбиването. За крема смесих една кутия маскарпоне с една кофичка заквасена сметана (ползвам на Олимпус 380 гр.) и мед. Украсяваш с плодове или продукти по избор или според сезона. Ето тук има подобна рецепта, но е със сладкарска сметана: http://goodfood.bg/recipes/3366
Моя приятелка, голяма ентусиастка по експериментите, беше пробвала да вари дулсе де лече. Не помня какъв беше резултата, но не повтори. Предпочита да купува от "Берьозка". Там имало и някаква вълшебна заквасена сметана (латвийска), която така и не се наканих да опитам.
Виж целия пост
# 264
Правила съм на йоанна дулсе де лечето -става феноменално! но е факт,че си е играчка. И за сметаната в Берьозка ходвърждавам,че е уникална;)
Виж целия пост
# 265
pum_pall,не съм варила, даже не знаех , че може да се вари , но сега разбира се ме заинтригува и отивам да чета как се прави туй дулсе😋.
Дулсе де лече в превод си означава :сладко от мляко.Получава се при редуцирането на млякото със захарта.
За да го обясня по-просто ще дам примера:Всички в къщи са правили доматео пюре  или поне сос.В началото соса е течен ,но при сгъстяване на котлона знаете какво се получава.По същия начин е и с дулсе де лече.
Вкуса наподобява на едно времешните лакта-бонбони.
Виж целия пост
# 266
Благодаря ти ice_sparky!
Днес направих пробна торта, но не съм доволна. Кремът беше прекалено гъст и с големи усилия се разнасяше по тортата и ронеше самия блат, отделно стана прекалено кафява - кафяв блат, кафяв крем, не целях такъв вид със сигурност... може би ще пробвам с несварено кондензирано мляко, за да остане крема бял, а и предполагам, че то няма да е толкова гъсто колкото е вареното Rolling Eyes Утре ще я пробваме и на вкус, но от вида и не съм доволна.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 267
Маргаритке, според мен, ако вкусът на това, което си направила, ти харесва, цветът не е беда. Но не знам как точно изглежда всичко, в действителност може би то се е видяло не твърде привлекателно.

На тази торта ти би могла върху, или под ползвания крем, да нансесеш тънък слой бял пълнеж. Може би маслен крем, филаделфия, маскарпоне, сметана...по желание. И ще получиш по-свеж и интересен разрез.
Предложението е в случай, че си доволна от вкуса на сегашния крем. Simple Smile Ако не, продължаваш с пробите. Peace
Виж целия пост
# 268
Благодаря ти ice_sparky!
Днес направих пробна торта, но не съм доволна. Кремът беше прекалено гъст и с големи усилия се разнасяше по тортата и ронеше самия блат, отделно стана прекалено кафява - кафяв блат, кафяв крем, не целях такъв вид със сигурност... може би ще пробвам с несварено кондензирано мляко, за да остане крема бял, а и предполагам, че то няма да е толкова гъсто колкото е вареното Rolling Eyes Утре ще я пробваме и на вкус, но от вида и не съм доволна.
Скрит текст:
Няма как да направиш дулсе де лече да стои като крем в тортата без да го комбинираш с нещо друго.По-скоро може да го намажеш между някои от блатовете.Това става като го загрееш обаче, за да се втечни.Ако мислиш да пробваш с кондензирано мляко резултата ще е почти същия-става за намазване или комбиниране с нещо но не и да стои както обикновения пълнеж от някакъв крем.
Между-другото, тортата е станала страхотна.Просто я измажи с тънък слой сметана за да се изглади и я залей или украси както желаеш
А ако целиш бял крем,смеси кондензирано мляко и разбита сладкарска сметана.Растителна или животинска-вече исбора е твой.Крема ще стане бял и вкусен.
Така или иначе ще споделя как да си направите и страхотен сладолед:
Една консерва к.мляко прибавете към половин литър разбита МЛЕЧНА/животинска/ сметана и объркайте.Поставете във фризера за да стегне и преди да замръзне добавете ако желаете някакви плодове.Разбъркайте пак и обратно във фризера докато се заледи.Резултата е уникален-няма от къде да си купите такъв сладолед.
Виж целия пост
# 269
Здравейте, дами!

Моля за идея - как да направя табелка за торта? Имам бял гъм пейст, ако го боядисам малко с гел-боя и след това пиша с обикновен флумастер ще стане ли? Също се чудя и как да я подпра тази табелка, тортата ще е гола, отгоре ще е само сметанов крем и ягоди  newsm78

Благодаря предварително за насоките  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия