Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 898
  • 754
# 420
Черна станция  Laughing Няма рецепта, само да измрънкам малко.  Joy

И аз съм в подобно положение, Криси. И тук растат ябълки и ягоди. За ябълките нямам думи!!!!!  ooooh! Praynig
Ягодите обаче са национална гордост.  Flutter

Преди много години реших да опитам и аз, като всички останали, да ги използвам в торта. Направих някакъв пълнеж, даже не помня какво точно беше, но след като установих как дори в хладилника по плода в тортата се е появил мухъл, повече никога не повторих експеримента. Никога повече не съм ползвала ягода за нищо, освен за директно хапване и за сладко.
 Знааам,  Hug консумация в течение на денонощие, топлинна обработка...но просто онова изживяване ме потресе  Mr. Green и беляза завинаги.  Фройд не може да няма име за тази моя травма. Joy
Виж целия пост
# 421
след като установих как дори в хладилника по плода в тортата се е появил мухъл
Същата история и тук. Направих торта някаква вечерта, на следв. ден пак към вечерта я ядоха гостите и мисля на 2я ден искахме да закусим с нея и вече беше развалена.  Confused
Виж целия пост
# 422
след като установих как дори в хладилника по плода в тортата се е появил мухъл
Същата история и тук. Направих торта някаква вечерта, на следв. ден пак към вечерта я ядоха гостите и мисля на 2я ден искахме да закусим с нея и вече беше развалена.  Confused
И аз  имах такова преживяване миналото лято...повече не повторих да сложа ягоди в крем  Peace  Laughing
Виж целия пост
# 423
Хм, досега не ми се е случвало. Е, имам предвид бърза консумация. Но пък ягоди в крем не слагам, ползвам ги само за украса. Ако трябва да са в крема, обикновено са минали топлинна обработка.
Виж целия пост
# 424
Никога не съм имала такива проблеми, а доста често слагам пресни ягоди в крем или като украса. Единствено леко са поувяхвали, ако са отгоре за украса и не съм ги мазала с желатин или шоколад. Но пък и торта повече от 2-3 дена не се задържа у нас Smile.

Нелка, скоро правих норвежката ти торта, но вместо ябълки сложих ягоди и пропуснах ядките. Чудесно се получи Hands Thumbsup.
Виж целия пост
# 425
Криси, Хулиганке, значи да се успокоя, че не съм само аз с тази беля. Благодаря ви за включването!  Hug Hug

2в1, много ми е хубаво, че сподели! Благодарност!  bouquet Така е, някога доста момичета я правиха в България и тъкмо с ягоди я комбинираха!
Виж целия пост
# 426
О, Нелче Hug, аз я правя още от времето, когато сподели рецептата на онова другото място. И с ябълки я харесвам Yum.
Виж целия пост
# 427
Правила съм тази торта с ягоди. Много е вкусна, а и красива. Аз винаги слагам някакъв плод в тортите и сладкишите, просто защото обичам усещането за аромат и лекота, което дават. Но винаги ги правя в последния момент, особено украсата - най-много час преди да дойдат гостите.
Виж целия пост
# 428
Здравейте! И аз нямам много опит с желатина, а тази вече ще правя торта. Имам желатин на листи - 12 листа стягат 1 л. течност. Аз имам 400 мл. заквасена смената и 400 мл. кондензирано мляко. Въпросът ми е колко желатин да използвам - за 800 мл. течност или по-малко, тъй като кремът е доста гъст, не е като да се желира компот например.
Виж целия пост
# 429
Спарки, очевидно съм закъсняла с включването  Confused
Но и да бях видяла въпроса ти по-рано, пак нямаше да съм ти от голяма полза, защото никога не съм ползвала кондензирано мляко.
Мога само да споделя, че винаги употребявам по-малко, дори значително по-малко желатин от това, което е предвидено по рецепта. Съвсем без да имам представа за работата с въпросното мляко, бих за себе си предположила употреба на 4 листа, може би 5?  Допускам, че млякото и само' се посгъстява на студено?
Tова все пак за консумация в домашни условия. :-
** За плода в сладкишите поддържам  Heart Eyes


2в1, мноооого голяма  Hug
Виж целия пост
# 430
Благодаря, Нелка! Вече направих крема с 5 листа, стегна, чак когато го изядем ще се види , дали не е жилав, но съм отчаяна. Половината ми крем изтече от разглобяемата форма (ако не бях сложила фолио отвън щеше да е целият). Как се справяте с това или само моята форма не е читава?
Виж целия пост
# 431
ice sparky, недей да изсипваш крема още  течен. Изчакай да постегне и тогава във формата.
Виж целия пост
# 432
ice sparky, недей да изсипваш крема още  течен. Изчакай да постегне и тогава във формата.
Благодаря! Следващият път така ще направя. Но добре ли ще се разстели крема, вече стегнал.
Виж целия пост
# 433
Спарки, Съни добре е посъветвала, но и ти си права, защото ако задържиш повече, отколкото трябва, може да се затрудниш с равномерното разстилане. Изобщо, желатиновите „неща“ са малко игра на целене на подходящия момент.  Confused
Формта ти обаче може и да е малко по-незадържаща от нормалното.
Следващия път може да опиташ и друго: да я оставиш във фризера за да се позамръзне заедно с това в нея и тогава като я извадиш и залееш, при досег със стените сместа  ще образува филм, който ще попречи на останалото да протече навън.

Успех и да ви е сладко!
(И аз все от „гумено“ се боя, затова съм много пестелива с листчетата желатин. Обикновено все късам едното на половинки и слагам 2,5 или 3,5 листа  Mr. Green)
Виж целия пост
# 434
Нелка, благодаря! Много добра идея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия