Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 883
  • 754
# 465
Здравейте, момичета. Скоро и аз открих темата и съм се заровила да чета предишни теми, да записвам и попивам опит. Наистина сте уникални!!

Аз имам питане относно подложките и опаковките, които поръчвате. Предлагат ли се кутии за по-високк торти и съответно за двуетажните-как ги опаковате? Предпочитам онлайн магазин, че не живея в голям или в близост до голям град.

Хубав ден! 🤗

Здравей!Аз кутии за двуетажна торта вземам от сладката къща. Имат сайт , но на него никога не съм откривала тази кутия , която купувам от магазина. Сигурна съм , че я имат налична ,защото тези дни пазарувах от там. Може би ,ако се свържеш с тях по телефона и попиташ ,ще може да се направи и поръчка. Предполагам другите девойки също ще се включат с предложение.
Виж целия пост
# 466
Момичета вие сте магьосници. Аз торти не правя, но моето момиченце си поръча плодова торта за рождения ден. По сладкарниците не ми харесват и реших да направя, но имам нужда от рецепта. Моля ви за помощ. Нещо маскарпоне и плодове? Какъв блат?  Може ли да не се слага желатин на плодовете или е задължително? Иска да е с много малини, боровинки и ягоди. Моля ви за помощ.

Обикновен пандишпанов блат ще ти свърши работа. 5-6 яйца разбиваш с чаена чаша захар, 1 ванилия и щипка сол докато утрои обема си и се сгъсти. После добавяш постепенно чаена чаша брашно като бъркаш вече с шпатула или дървена лъжица. Ако се притесняваш, че блатът няма да се наддигне, към брашното добави 1 ч.л. бакпулвер. Сипваш в тавичка (24-26 см в диаметър) с хартия за печене на дъното и печеш в предварително загрята на 180 С фурна. За около двайсетина минути трябва да е готов, но проверяваш с клечка за зъби. Ако излиза суха от блата значи е готов. Желателно е първите 10-15 минути да не отваряш фурната. Изваждаш го от тавата, отлепяш хартията и оставяш да изстине. После разрязваш хоризонтално на два или три по-тънки блата.
Чаената чаша е с обем 200 мл.
Голяма кутия маскарпоне, разбиваш лекичко с пудра захар на вкус. Може с миксер на най-ниска степен, но по-добре на ръка, за да не се втечни. Към него по желание можеш да добавиш една кутийка натурално крема сирене тип "Филаделфия". В поднос слагаш единия блат, сиропираш леко със захарен сироп, компот или подсладено прясно мляко. Отгоре слагаш част от крема, върху него част от плодовете. После повтаряш със следващия блат. Накрая измазваш цялата торта с крем или пък с разбита течна сладкарска сметана и украсяваш с плодове.
По принцип към крема, ако е станал по-течен, можеш да добавиш желатин. Аз лично не съм му привърженик и го пропускам, но внимавам кремът да не стане рядък, защото тогава няма избор и желатинът е неизбежен.
Ако имаш стягащ ринг го слагаш, когато сглобяваш тортата и я оставяш за няколко часа в хладилник да стегне и после измазваш и украсяваш. Но и да нямаш не е фатално.
Плодовете можеш предварително да ги объркаш с 2-3 лъжици сладко или мед, но ако са си сладки няма нужда.

Дано съм била полезна, а ако имаш някакви въпроси питай без да се притесняваш.

La_Valletta подобно облаче наскоро виждах в сайта на Vivre, но сигурно може да се открие и по другите сайтове за сладкарски неща. Виж в Хитрини, Кукибуки, Арома хаус, Сладката къща, Сладко хоби, Ро кейк...
Виж целия пост
# 467
Знаете ли как да напапвя петолъчка от фондан?Не намирам такава форма,имам обикнавена звезда. Обаче не съм особено сръчна. А ще правя бесепарска торта заради една шега😁
Виж целия пост
# 468
Мис, направи си шаблон от картон и го наложи в/у фондана. После само ще я изрежеш .
Виж целия пост
# 469

 ...….кутии за двуетажна торта …...

Аз, по разбираеми причини, не мога да дам съвет за български магазини. Blush
Но има вариант една обикновена кутия да се преправи във висока.
За целта парче картон с необходимата височина се сгъва според размерите на кутията, получава се нещо като четириъгълна тръба  Laughing
Така подготвеният картон се поставя в долната част на кутията, закрепя се и отгоре се похлупва с капака.
Виж целия пост
# 470
2в1 изключително подробна и точна. Много, много ти благодаря. Ако стане красива мога и да я снимам.
Виж целия пост
# 471
Момичета как се работи със силиконов молд? Гледах клипчета но не ми стана особено ясно. Фандана се слага във формата ли за да се отлее?нещо не се ориентирам
Виж целия пост
# 472
Мис, аз поставям фондана вйв молд-а, натискам, заглаждам отгоре с точилка, изрязвам излишното и го оставям да постои така поне 20-30 мин . След това го вадя и се получава. Много зависи , какъв е молда , ако е 3Д фонданът трябва да постои по - дълго вътре.
Виж целия пост
# 473
Благодаря
Виж целия пост
# 474
Момичета как се работи със силиконов молд? Гледах клипчета но не ми стана особено ясно. Фандана се слага във формата ли за да се отлее?нещо не се ориентирам

Аз поръсвам формата с нишесте/все едно набрашняваш кексова форма преди печене/, поставям фондана вътре, заглаждам с обратното на нож внимтелно оторе и бухвам във фризера/камерат за няколко минути/не пожече от 2-3/. После изхлузвам от формата и оставям да почине , защото се овлажнява леко. Понякога пропускам фризера, зависи колко е голям елемента Blush
Виж целия пост
# 475
Пак съм аз.
Правих какаова торта. Крем какао класически +маслен крем. Тортата е на три блата. И последния намазах също с крема и леко сиропирах. Ще покривам с фондан. Дали има опасност да прозира или да се разтече?И какво трябва да знам за да не стане така?
Ще изчакам да стегне поне 4 часа?
Фандана ще е ярко червен. И се надявам да не прозира.
Виж целия пост
# 476
Преди да облечеш с фондана, е необходимо да обработиш тортата по всички правила на фондановите торти.
Иначе няма да ти се получи добър резултат.
Виж целия пост
# 477
Здравейте. Направих голяма фугура от 2/3 фондан и 1/3 гъм пейст. Сложих я в хладилника да съхне,но седи лато изпотена. На стайна температура става на дъвка меко. И преди съм правила фигури от фондан,но от фондана ли, от жегата ли.. Стах ме е дали въобще ще изсъхне като хората. Фондана е на Wilton.Гъм пейста също.Фигурата е  на момиче.
Също фигурата е тежичка и мисля да забуча няколко  дебели сламки в тортата под фигурата,за да не потъне. Ако имате други идеи моля ви споделете. Благодаря
Виж целия пост
# 478
Привет. Фигури от фондан/гъмпейст НЕ съхнат в хладилник. Видяла си резултата сама. Ако търся бързо съхнене, пускам климатка на ниски градуси и най-силна степен на вентилатора. Повечето климатици имат и режим за изсушаване на въздуха.
Виж целия пост
# 479
Привет. Фигури от фондан/гъмпейст НЕ съхнат в хладилник. Видяла си резултата сама. Ако търся бързо съхнене, пускам климатка на ниски градуси и най-силна степен на вентилатора. Повечето климатици имат и режим за изсушаване на въздуха.

Климатик нямам,но сложих на уж по-хладно кътче в стаята  в едно кашонче,колкото да е изолирано от прах и външни влияния,но не е запечатано,за да диша.Ами като тръгнах за работа изглеждаше адски размекнато, поизправих я. Дано като се прибера от работа да не е клюмнала на някъде или да й се разтекат очите. Hands Pray
ето я и потната мацка преди стайната температура. Ще видим довечера докъде ще я е докарала...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия