Снощи с мъжа ми обикаляме около един голям рибен щанд и... аз хлъцвам по големи, сварени кралски скариди. Питаме продавачката, дали са пресни и тя отговаря утвърдително. Купуваме си ние...и аз настървено се нахвърлям върху тях. Е, да ви кажа .... бяха, като направени от нишесте или брашно и миришеха на АЦЕТОН.
Не ми се случва за първи път! Миналата зима си купихме риба меч...дълбоко замразена, от МЕТРО. Всичко чудесно...едни големи апетитни шайби, размразих ги, изпържих ги, аромат- страхотен и когато я опитах- ами с вкус на ацетон...отново.
Мъжът ми също беше изумен и отвратен от мириса....и се наложи да не я ядем. Дадохме я на кучето и то изобщо не се доближи до нея...само отдалече я подуши и избяга. Иначе умира за риба и по принцип яде всичко, като истинско добро прасе.
Никой от нашите приятели не е споменавал за такива попадения...на вас случвало ли ви се е?
С всички океански и морски (вносни) продукти е така? Нормално ли е според вас? Един чичко от квартала каза, че е напълно нормално и така съхраняват всички подобни продукти.