правите ли каша от сирене и за топченцата от брашно

  • 10 416
  • 17
правите ли такава каша във вас? моите деца много я харесват и аз я правя често - масло, малко червен пипер, сирене, брашно и прясно мляко. обаче....никога не ми става гладка кашата, след това задължително минавам с пасатора. ами баба ми да не е имала пасатор, защо на нея винаги й се получава?
как става номера - студена течност в брашното или топла? всичко съм пробвала, все ми стои на зрънца Rolling Eyes

кажете и вашите рецепти за тази манджа Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Такава каша не съм правила (ще пробвам обаче Peace), но мисля, че за да не става на бучки, брашното се размива в студена вода. Пробвай със студено мляко следващия път, дано да стане.
Виж целия пост
# 2
Сигурно баба ти и това е нямала, но помага - бъркаш с т.н. преса за картофи и няма бучки.
Плочката с дупки на дръжка, за намачкване  на картофите при правене на пюре имам предвид.
Виж целия пост
# 3
Аз много я обичам и често си правя - сиренова каша.  Когато се добавя размито брашно, няма да ти стане на топчета. Но ако се запържва брашното - трябва да внимаваш и да бъркаш много енергично. Аз я правя с тела за разбиване на яйца и сипвам на тънка струйка топла вода - но не гореща - просто леко затоплена. И яко бъркане, но пък става много бързо. Сиренето - накрая.
Виж целия пост
# 4
баба не размива брашното, запържва брашното с масло, после сиренето и сипва млякото. при нея не стават бучки невър.

арт мама , ами да, и такава преса няма - само обикновена вилица. искам и аз така да се науча.
Dona, пробвай - много е вкусно Peace
Виж целия пост
# 5
баба не размива брашното, запържва брашното с масло, после сиренето и сипва млякото. при нея не стават бучки невър.

а тя баба ти едва ли е слагала от сегашното сирене, което ако сложиш  още при маслото, после ще го търсиш с лупа  в кашата. 
Бабите не са ползвали и автоматични перани, но на нас не пречи, нали Grinning Grinning Затова пробвай или с  тела за яйца или с пасатора за картофи
Виж целия пост
# 6
Баба ми прави нещо такова и му казва "бял мъж" /незнам защо /.
Отдавна не съм яла, а как ми се приядееее........

Виж целия пост
# 7
Аз правя тази Каша със сирене така: На сух тиган се изпича брашното, прибавя се разтопено масло бърка се докато маслото се смеси с брашното.Наливам вода по малко до получаването на рядка каша.Ако случайно не се разбие и останат топченца изсипвам рядката каша в блендера или минавам с пасатора. Варя докато се сгъсти кашата прибавям натрошеното сирене и яйце/а предварително разбито с щипка сода за хляб добавям сол на вкус.
Много е вкусна!
Виж целия пост
# 8
баба не размива брашното, запържва брашното с масло, после сиренето и сипва млякото. при нея не стават бучки невър.

Ами ти сама си го написала -  запържваш брашното с масло, ако искаш слагаш и червен пипер, след като си го запържила леко, нали знаеш, брашното е готово, когато изчезнат балончетата, дето стават, като започнеш да го пържиш, после  разреждаш с млякото /трябва да е студено/, ври известно време, 4-5 мин. и добавяш натрошеното сирене. Никакви топченца няма да ти се получат, не ти трябват и никакви разбивалки и пасатори. Това е! Grinning А на мен лично ми е по-вкусна, когато се усеща сиренето в кашата на парченца, т.е. да не е разбито с пасатор. Затова го слагам накрая.
Виж целия пост
# 9
Здравей Скарлет О'Хара!

Номера за да не ти стават топченца, е добре запържено(препечено) брашно, тел за разбиване на яйца и мляко(дори не нужно от хладилника). Поне аз я правя винаги така и няма проблем. Но най-важна е телта! Успех!
Виж целия пост
# 10
... Поне аз я правя ....така и няма проблем. Но най-важна е телта! Успех!

 Hug Харич, подкрепям Нат категорично. Тоя номер аз неотдавна го открих и съм много щастлива, не че преди великата ТЕЛ ми беше проблем, но с телта си е ...Гаранция- Франция .... проб'ай и ще патентоваш Гаранция - Испанция бе душа  Simple Smile.
Цунки на мойте хора  Heart Eyes !
Виж целия пост
# 11
ми ще трябва да си купувам такава тел тогава Grinning
благодаря за идеята  bouquet

целувки на морената и от нас Heart Eyes
Виж целия пост
# 12
Баба ми прави нещо такова и му казва "бял мъж" /незнам защо /.
Отдавна не съм яла, а как ми се приядееее........


Това няма нищо общо със сиренена каша
Виж целия пост
# 13
Когато бях малка в децката градина правеха една каша, която много обичахме и винаги искахме допълнително.
Прилича на тази, но май имаше хлебни хапки вътре. Като цвят бяла ли беше или червеникава, губи ми се.
Някой сеща ли се за какво става въпрос?
Виж целия пост
# 14
Когато бях малка в децката градина правеха една каша, която много обичахме и винаги искахме допълнително.
Прилича на тази, но май имаше хлебни хапки вътре. Като цвят бяла ли беше или червеникава, губи ми се.
Някой сеща ли се за какво става въпрос?

супа с кротони се наричаше тук
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия