Оризово-орехови кюфтенца

  • 1 901
  • 6
Искам да споделя с вас една страхотна рецепта, казана ми от една страхотна жена - баба Фидана. Тя беше хижарка на хижа "Ловна" в Рила и имаше невероятен дух.
По принцип в моя тефтер тази рецепта се нарича "Кюфтета на баба Фидана".
Искам да ви предупредя, че количеството, което се получава е като за нахранване на доволен брой прегладнели планинари, така че спокойно може да понамалите продуктите пропорционално.

1 1/2 ч.ч. ориз се слага да ври, но не се сварява напълно, а почти.Слага се да изстине / отцеден от водата/.Разбърква се с 3 яйца, 2 1/2 ч.ч. смлени орехи. Сместа се прави на кюфтенца и се овалва хубаво в брашно.


5-6 глави кромид лук - нарязват се и се задушават в в тенджера с малко водичка. Слага се цяло пакетче масло. Слагат се и 1/2 буркан домати + 2,3 листчета дафинов лист. Като станат се прибавя малко вода.

Слагат се кюфтетата при соса да врат.Прибавя се сол. Врат около 15 мин.


Приятен апетит !
Виж целия пост
# 1
Добре звучи!Ще ги пробвам! Peace
Виж целия пост
# 2
Ауу и аз си го копвам, благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Тъкмо се чудех какво да готвя за довечера! Е, това ще ядем - кюфтенцата на баба Фидана. iviche ,   bouquet че сподели тази интересна рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 4
Много интересна рецепта!
Благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 5
Тъкмо се чудех какво да готвя за довечера! Е, това ще ядем - кюфтенцата на баба Фидана. iviche ,   bouquet че сподели тази интересна рецепта!  bouquet  bouquet  bouquet

Кажи как се получи? Харесахте ли я манджата?
Виж целия пост
# 6
Интересна рецепна, трабва да се пробва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия