Как се прави ТИРАМИСУ???

  • 15 258
  • 26
Пуснах търсачката, ама не открих рецепта  newsm78
Виж целия пост
# 1
ТИРАМИСУ
Виж целия пост
# 2
Ето и ОТ ТЪРСАЧКАТА! Напиши просто тирамису. Излизат много страници.
Виж целия пост
# 3
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83129.msg1555238#msg1555238 - Тук е и моята рецепта
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви много  Hug Още утре ще се пробвам   chef
Виж целия пост
# 5
Много харесвам оригиналната рецепта за Тирамису/сьс сурови жьлтьци/,но вече поради опасността от салмонела и най-вече от птичи грип не я правя.Ще напиша новата си рецепта,която е без яйца и е мнооого вкусна.

Тирамису

Бишкоти Совоярди
Кафе еспресо

крем:250гр. сирене Маскарпоне
         100гр. Буко или Филаделфия
         1ч.ч. пудра захар
         150мл. течна сметана
         ром
Течната сметана се разбива.Прибавят се и останалите продукти за крема и се разбиват добре.
Виж целия пост
# 6
Цитирам рецептата от бишкотите за тирамису:

Продукти:
36 броя бишкоти ( ladyfingers)
450g. Маскапоне
5 желтъка
1 разбит белтък
150 гр. захар
1 голяма чаша кафе без захар
Към кафето се прибавя а 1ч. ликьор по ваш вкус ( уиски най-добре)
какао за поръсване

Приготовление:

Рабиват се желтъците със захарта до получаване на еднородна смес. После прибавете сиренето Маскапоне и бъркайте внимателно. Прибавете разбития белтък и алкохола. разбърква се всичко.

В тава сложете слой от крема. После натопете бишкотите в кафената смес, като се обръщат от двете страни. Редят се в/у крема.
После се слага втори слой крем и пак напоени бишкоти.
Завършва се с крем, след което се заглажда с шпатла и се ръси с какао отгоре.

Да престои в хладилника поне 2 часа. Най-добре е да се приготви един ден предварително.
Тази рецепта съм я правила и е направо разкошна.
Виж целия пост
# 7
Някой май правеше фалшиво "тирамису".
Какво се сменяше при него? Сиренето "Маскарпоне" или кафето се подменяше с нещо?
Харесва ми този десерт. Купувала съм си го. Дори съм пробвала "сладоледено тирамису", което ми хареса най-много, но в чужбина.
Проблемът е, че не обичам кафе, а маскарпонето ми се вижда скъпичко. Ще ми дадете ли идея за подмяна на сиренето. Знам, че така тирамисуто няма да е "оригинално" а ще е нещо като чийзкайк, но пък аз не държа на оригинала Blush
Виж целия пост
# 8
Колебая се дали да не си купя ликьор "Айриш крийм" от Билата   newsm78 и да потопя бишкотите в него....!!!! Някоя от вас пробвала ли е този крем?! Какви са отзивите?
Виж целия пост
# 9
Маскрапонето може да се замени с крема-сирене или извара. А вместо кафе може само ликьор - например Бадемов аперитив. Или малко безкофеиново...
Оригиналното тирамису се прави с Амарето, така че Бадемовия аперитив е най-близко по вкус до него.
Виж целия пост
# 10
Всъщност оригиналното Тирамису се прави с Марсала ( десертно вино).......
Ако замените Маскрапоне - това вече не е тирамису...нищо не може да замени маскрапонето уви  Sad
Виж целия пост
# 11
А като си купите маскрапоне за тирамису, намразвате тирамисуто, защото маскрапонето ви излиза златно. Аз затова тирамису не правя. Grinning
Виж целия пост
# 12
златно, но  с  божествен вкус  Wink
Виж целия пост
# 13
А като си купите маскрапоне за тирамису, намразвате тирамисуто, защото маскрапонето ви излиза златно. Аз затова тирамису не правя. Grinning
Добре де,за каква цена говорим?Отдавана искам да направя тирамису,но не съм виждала тук маскрапоне(или пък съм голям заплес,незнам... ooooh!),пък като казвате,че е скъпо... newsm78
Виж целия пост
# 14
А като си купите маскрапоне за тирамису, намразвате тирамисуто, защото маскрапонето ви излиза златно. Аз затова тирамису не правя. Grinning
Добре де,за каква цена говорим?Отдавана искам да направя тирамису,но не съм виждала тук маскрапоне(или пък съм голям заплес,незнам... ooooh!),пък като казвате,че е скъпо... newsm78
Не е кой знае колко скъпо. 450 гр. = 15.00 лв.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия