Мекици -страхотни

  • 254 898
  • 144
Абе свеки прави едни страшни мекици .Много са бързи и са адски вкусни.А пък количеството е огромнооооооооо

1 яйце
500 гр. брашно
1 ч. л . сол
1ч .л . сода
1 кисело мляко
Всичко се смесва и се меси /много бързо става готово/.Разделя се на 4-5 топки и всяка се разточва на кора и се режат формички/или с нож или с чаша или с формички за сладки/.Пържат се до златисто.
Стават 2 големи купи и се наяждат 6-7 човека, че и повече Laughing
Виж целия пост
# 1
Тези са ни любимите в къщи.А ако се замеси тестото от вечерта още по-вкусни стават!
Виж целия пост
# 2
Да споделя и аз една рецепта за мекици, и една хитринка също.....

Мекици

1 яйце /рецептата ми е с толкова, но аз слагам 2 яйца/
1 чаена чаша прясно мляко /ако нямате под ръка става и с хладка вода/
1 кубче мая + 1 ч. л. сол + 1 ч. л. захар /и двете с връхче/ /може и със суха мая - слагат се две пакетчета/
1 кисело мляко + 1 ч. л. сода бикарбонат
около 1 кг брашно
Замесва се тесто и може да се пържи почти веднага, ако престои тестото една нощ в хладилник и  на сутринта се приготвят - стават наистина по-вкусни. Количеството е огромно, но с половин доза от тестото могат спокойно да се нахранят 5-6 човека.

Друго, което научих е:
в олиото, в което ще пържа слагам сол;
след като изпържа мекичките по тях има полепнали кристалчета сол и са много вкусни.

Аз правя така: изпържвам половината тесто само в олио /за тези, които обичат да похапват мекици с мед или маджун, а за втората половина слагам вече сол в олиото.

Добър апетит!!!
Виж целия пост
# 3
А може ли мекици без да се точи тестото, че хич не ме бива в точенето?
Виж целия пост
# 4
А може ли мекици без да се точи тестото, че хич не ме бива в точенето?

Ами може - да...
Когато не ми се точи, откъсвам парче тесто, колкото орех или малко по-голямо, правя го на топче и след това го раздърпвам или го сплесквам между двете длани и раздърпвам...
Виж целия пост
# 5
А може ли мекици без да се точи тестото, че хич не ме бива в точенето?

Ами може - да...
Когато не ми се точи, откъсвам парче тесто, колкото орех или малко по-голямо, правя го на топче и след това го раздърпвам или го сплесквам между двете длани и раздърпвам...

Хич не се мотая да разточвам, ами правя същото като dizzy.
Рецептата ми е същата като на deata, само че слагам и 1 с.л. захар към горната смес. И понеже мъжът ми ги обича със сирене вътре половината ги правя със сирене, другата половина без. Ето ги :
http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/37.jpg
Виж целия пост
# 6
И аз понякога не ги разточвам, а само късам.Обаче на мен ми е по лесно като разточа и да отрежа с нож Tired
Зори- мекиците са видински, затова ги знаеш Wink
Виж целия пост
# 7
Ето и една подобна рецепта /тези само ги късам и разтягам/...и те са много вкусни
2,5 ч.ч. брашно
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
Меси се по меко тесто от горните продукти. Късат се топки и се теглят като за мекици и се пържат.
 Могат да се прегънат на полумесец и вътре да се сложи плънка- настъргано сирене, кашкавал, колбас, сладко....абе според желанието.
Също така като първия вид могат и да се разточат и нарежат на квадратчета.
Виж целия пост
# 8
Deata, а яйце няма ли в рецептата? newsm78
Виж целия пост
# 9
И аз понякога не ги разточвам, а само късам.Обаче на мен ми е по лесно като разточа и да отрежа с нож Tired
Зори- мекиците са видински, затова ги знаеш Wink

Хаааа, видя ли ти къде била работата  Laughing.
Виж целия пост
# 10
Тези мекици изглеждат вкусно. А стават ли без да втаса тестото, а на момента да се пържат? Че аз доколкото знам, трябва да престои малко.
Виж целия пост
# 11
Тези мекици изглеждат вкусно. А стават ли без да втаса тестото, а на момента да се пържат? Че аз доколкото знам, трябва да престои малко.
И аз се интересувам!
Виж целия пост
# 12
Ей,ужасни сте,значи,приядоха ми се сега мекици,аз дето хич не ги обичам.Сега ще се чудя по коя рецепта да правя. hahaha
Виж целия пост
# 13
Deata, а яйце няма ли в рецептата? newsm78
Във втората рецепта, която съм дала няма яйце Wink
Виж целия пост
# 14
Тези мекици изглеждат вкусно. А стават ли без да втаса тестото, а на момента да се пържат? Че аз доколкото знам, трябва да престои малко.
И аз се интересувам!
Не втасват. Месиш и пържиш.Много бързо стават.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия