Kak да бланширам картофки за фризера?

  • 19 253
  • 6
Ако някой знае,ще му бъда много благодарна!
Виж целия пост
# 1
Имаш в предвид картофки-готови за пържене ли?Ако е така, ето я моята метода:
Нарязваш си картофите на фитили /най-добре-6мм, стават идеално с кухненския робот/. Загряваш мас/масло/палмова мазнина [трябва да е мазнина, която замръзва "стяга" се] във фритюрника или фритьозката, което имаш. Потапяш ги за 2-3 минути и ги вадиш, като ги разпръскваш върху кухненска хартия или салфетки, за да се отцеди ненужната мазнина и да поизстинат. После пълниш във пликове и замразяваш във фризера. После технологията на пържене е като при готовите бланширани картофи от магазина при загрята мазнина от 180-190*.
Виж целия пост
# 2
Благодаря ти,почвам ги след малко,само чаках някой да ми каже.

Благодаря много!!!
Виж целия пост
# 3
Можеш и да обелиш картофите да ги нарежеш на не много малки кубчета след което ги потапяш във вряща вода за около 5-10 минути да поврат , но да не са много уврели после ги отцеждаш и като са се охладили слагаш по пликчетата и във фризера .
Виж целия пост
# 4
Мисля, че 10 мин. ще са много, но все пак зависи от големината на нарязаните парченца картофи. Аз ги държа най-много по 5 мин в подсолена вода, после отцеждам в гевгир и в пликчета във фризера. През зимата вадиш и направо в тигана със сгорещеното олио. Стават готови за нула време.
Всъщност сама ще прецениш колко време да ги държиш във врящата вода - като сложиш първите и опитваш с вилица. Важното е да не ги превариш.Трябва да са леко твърдички.
Виж целия пост
# 5
Тези дни ще пробвам и този вариант.Благодаря Ви много!!!
Виж целия пост
# 6
БЛАГОДАРЯ И АЗ !СЕГА ЩЕ ГИ НАПРАВЯ .АМА ИМАМ ПРОБЛЕМ .В МОМЕНТА ИМАМ САМО ОЛИО .ДАЛИ Е ФАТАЛНО?ПРАВИЛА СЪМ И ДРУГ ПЪТ АМА МАЙ ПОСЛЕ КАТО СЕ ПЪРЖАТ МНОГО ПРЪСКА.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия