Как се чисти калкан?

  • 13 969
  • 2
По-скоро ме интересува тези копчета махат ли се и как?
Виж целия пост
# 1
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.
Виж целия пост
# 2
Не се маха. Реже се главата, изчистват се вътрешностите. Реже се на две половини около средната кост. След това всяка половина се реже на парчета. По желание се махат перките,заемат място в тигана, но са хрупкави.Мъжът ми ги яде и тях даже. В никакъв случай не се мъчи да го дереш, защото историята познава и такива случаи Laughing.  Освен ако не е "калкан второ качество" както казват търговците на невиждалите калкан-  т.е ватус. Ама ти си от Варна, така сигурно е калкан. Laughing
След пърженето лесно се махат копчетата от кожата.
Най- хубав става пържен. Всяка останала модификация не си заслужава да се заносва такава скъпа риба.





Много благодаря!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия