Как се правят бухти??????

  • 58 009
  • 17
 Мами помагайте.Не мага да направя тези пусти бухти. 33uu
Виж целия пост
# 1
Аз ги правя така:
2ч.ч. брашно
1кофичка кисело мляко
2яйца
1/2хлебна сода
щипка сол
Тестото се разбърква с лъжица и трябва а е с гъстота,при която сместта да се отлепва от стените на съда.Пържи се в силно загрята мазнина.Взима се по една с.л. от сместта и се пържи.
Виж целия пост
# 2
Аз ги правя така:
2ч.ч. брашно
1кофичка кисело мляко
2яйца
1/2хлебна сода
щипка сол
Тестото се разбърква с лъжица и трябва а е с гъстота,при която сместта да се отлепва от стените на съда.Пържи се в силно загрята мазнина.Взима се по една с.л. от сместта и се пържи.
                                                                                                                                           В дълбок съд или в тиган
Виж целия пост
# 3
Ето това са моите бухтички.Икономична рецепта,бързо се правят и са много вкусни.  Hug
Виж целия пост
# 4
 Eто снимка на бухтички с крокодилско тесто. Flutter
Виж целия пост
# 5
Ето и моите. Правя ги от години и са много вкусни. Ядат се пожелание с пудра захар, сирене или конфитюр.
 1ч.ч. кисело мляко
 2или3 яйца / според големината/
 1и1/2 ч.ч. брашно
 1ч.л. сода
  ванилия
Гребе се с лъжица и се пържи в дълбок съд с олио. Ако тестото е с правилна гъстота, бухтичките почти сами се обръщат при пържене.
Виж целия пост
# 6
Едно време в училище Цецо Лавкаджията ни правеше страшни понички. Спомням си, че тестото беше гъсто, като за питка. Режеше  парчета от него, правеше топки и пържеше. Ставаха големи топки, ама страшно вкусни, поръсени отгоре с пудра захар. Много рецепти пробвах, но така и не попаднах на тази неговата. Някой ако ми помогне ще го черпя едно beer3
Виж целия пост
# 7
Равна лъжичка сода или с връхче?Содата никога не я оцелвам.  chef
Виж целия пост
# 8
И да сложиш 1 с.л. ракия в тестото, за да поемат по-малко мазнина.....независимо на кое тесто се спреш Wink
Виж целия пост
# 9
Да се включа и аз с моите любими бухтички. Тестото е почти същото:
1 яйце
4 с.л. кристална захар
1 ч.ч. кис.мляко
1 ч.л. сода/равна/
брашно колкото поеме
Всичко това се замесва на не много твърдо тесто-докато спре да лепне. Точи се с дебелина около 0,5 см и се режат кръгчета с чашка/диаметър ок.3см/. Пържа ги в съд с малко дъно, който нагоре се разширява. Предимството е, че като бухнат в средата остават кухи и се пържат лесно-остава само като коричка-точно това ми харесва. После ги пудря със захар   newsm74 и не стават така тежки като тия дето се "цопват" в олиото Peace
Виж целия пост
# 10
Веднъж ми се бяха прияли бухти и чета рецептата в една тетрадка на майка ми-а там брашното не беше упоменато. Нали се сещате какво стана Banghead
Виж целия пост
# 11
Да се включа и аз с моите любими бухтички...
По същият начин стават и моите бухтички. Simple Smile
Виж целия пост
# 12
тези дето тесто се точи и се ражат не съм ги правила - много работа ми се вожда.
Но тези на които се забърква по рядко тесто и се сипват с лъжицата си г и правя редовно. Наистина се обръщат сами при пърженето и става много бързо.

мойта рецепта май ще се повтори с някоя от вече споменатите но ще я напиша:

1 кофичка кисело мляко
2-3 яйца
1ч.л.  хлебна сода
щипка сол
щипка захар
брашно колкото поеме - не съм го мерила никога

понякога след като опържа половината в останалото тесто прибавям сирене и пак стават страхотни
Виж целия пост
# 13
брашно колкото поеме

ЕЕЕЕ, ама този израз хич не го долюбвам  Twisted Evil - кажете горе - долу - чаша, две, три...колко приблизително слагате???
Виж целия пост
# 14
Може ли да ми обясните защо моите бухтички след известно време са вече твърди, а на мама не са? А уж ги правя като нея. Дали не слагам повечко брашно, къде е истината?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия