Цариградски кюфтенца

  • 3 621
  • 1
    Продукти:250 грама кайма
                     1 глава лук
                      1 яйце
                      подправка за кюфтета
                      брашно или галета
                      олио за пържене
                       1 пакетче картофено пюре на прах
     Приготвяне:Каймата се приготвя като за обикновени кюфтета-смляното месо се омесва добре с нарязания на ситно лук,подправките и яйцето.Правят се малки кръгли топки,които се покриват с галета или брашно и се изпържват.
 Във всяка чиния се слага "легло" от пюре,върху което се нареждат няколко кюфтенца.Гарнира се със стрък магданоз.
 Добър апетит!             
Виж целия пост
# 1
Само да добавя, че аз ги поднасям и набучени на малка зелка, също е мого ефектно. Прилича на цвете ( листата на зелката се разтварят отдолу, а кюфтетата приличт на тичинки).  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия